Alleen Nintendo-video's op Creators Program-kanalen

Youtubers die via Nintendo's Creators Program een partnerschap met het bedrijf aan willen gaan, mogen alleen video's van Nintendo-games op hun kanaal zetten. Dit geldt alleen voor Youtubers die hun gehele kanaal willen opgeven voor het Creators Program. Wel is het mogelijk om video's individueel in te dienen bij Nintendo.

Het Creators Program van Nintendo is een handreiking naar Youtubers, maar Nintendo blijft zeer strenge regels handhaven. Enkele video's onder het Creators Program verdienen bovendien 60% van de advertentie-inkomsten, kanalen krijgen 10% meer. De vraag is hoe lang de strakke richtlijnen houdbaar zijn, vooral gezien andere uitgevers doorgaans geen problemen hebben met wat Youtubers zelf 'gratis reclame' noemen.

Sony Online Entertainment wordt losstaande studio

Ontwikkelaar Sony Online Entertainment wordt onafhankelijk van Sony en gaat Daybreak Game Company heten. De studio is opgekocht door Columbus Nova, dat eigenaar is van met name vastgoedbedrijven. De studio is van plan zich meer te gaan richten op multiplatform-games.

Gezien Sony Online Entertainment voorheen onderdeel van Sony Computer Entertainment was, maakte de studio alleen PlayStation- en pc-games. De overname opent de weg voor multiplatformgames, voorzitter John Smedley wil in ieder geval graag aan Xbox One-games gaan werken.

Borderlands niet op Xbox 360 en PlayStation 3

Uitgever Take Two heeft bevestigd dat de volgende Borderlands alleen naar Xbox One en PlayStation 4 komt en niet naar de Xbox 360 en PlayStation 3. Deze nieuwe Borderlands is nog in een vroeg stadium van ontwikkeling. Eerder werd al bekend dat ontwikkelaar Gearbox op zoek is naar nieuwe werknemers voor de ontwikkeling van deze nieuwe Borderlands. Ceo Randy Pitchford noemt deze game "The big one".

Borderlands: The Pre-Sequel! verscheen eerder juist niet op de PlayStation 4 en Xbox One, waar niet iedereen over te spreken was. Bij de nieuwe Borderlands is het precies andersom en ook hier zijn veel mensen niet blij mee. Het is echter wel iets wat hoort bij een nieuwe consolegeneratie. De last gen-versies van Dying Light werden onlangs al geannuleerd omdat de oude console niet krachtig genoeg waren voor de game. 

Ubisoft herstelt Far Cry 4-keys die al in gebruik zijn

Ubisoft activeert Far Cry 4-codes die al in gebruik waren. De uitgever deactiveerde een aantal keys omdat deze waren gekocht met fraudeleuze creditcardgegevens. Ubisoft zegt wel illegale codes in de toekomst te blijven blokkeren. Samen met Electronic Arts probeert Ubisoft situaties als die van Far Cry 4 te voorkomen. "We adviseren spelers om codes alleen via Uplay of bekende retailers aan te schaffen," zegt de uitgever. Keysites G2A en Kinguin hebben compensaties geboden aan een aantal gedupeerden.

Hoewel digitale keys voor games vaak spotgoedkoop op webshops staan, bestaat de kans dat deze op illegale wijze zijn verkregen. Ubisoft staat in zijn recht om deze onrechtmatig verkregen keys te deactiveren, maar toch voelen consumenten zich onrechtvaardig behandeld. Niet elke koper is ervan op de hoogte dat de keys uit een illegale bron komen. Het herstel van de codes door Ubisoft is een mooi gebaar, maar voorkomt bovendien een hoop boze reacties.

Officieel PlayStation Magazine stopt ermee

Officieel PlayStation Magazine stopt eind februari te bestaan. Het laatste nummer van het maandblad ligt 24 februari in de winkels. Het magazine werd gemaakt onder licentie van Sony Computer Entertainment Benelux en bestaat al sinds 1996. Het magazine deed verslag van PlayStation-consoles en de games voor PlayStation-platforms.

Het officiële Sony-magazine is een stukje geschiedenis, het bestaat alweer bijna twintig jaar. Toch moet het tijdschrift er na lange tijd aan geloven, zoals veel tijdschriften eerder al genoodzaakt waren te stoppen. Sony Benelux gaat zich meer richten op digitale kanalen om zijn fans te bereiken.