Achtergrond

Het nieuws van de week: Star Wars: Battlefront verschijnt 17 november

Hearthstone komt uit op mobiel

Geschreven door Ivo Jager op
In deze rubriek bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor gamers.

First-person shooter Star Wars: Battlefront verschijnt 17 november

First-person shooter Star Wars: Battlefront komt op 17 november uit op PlayStation 4, Xbox One en pc. De game is aangekondigd op het Star Wars Celebration-evenement in de Verenigde Staten. Op het evenement is ook een trailer vrijgegeven.

Op de Star Wars Celebration werd gister ook een trailer van de Nieuwe Star wars Film The Force Awakens getoond. Regisseur J.J. Abrams is ook op het evenement aanwezig en beantwoordt vragen. In een livestream die de hele dag te bekijken is op StarWars.com kunnen fans nieuwe informatie over de film en 30 uur aan exclusieve content bekijken . 

Releasedatum van Project Cars bekend

Project Cars is vanaf  7 mei verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Dat maakte uitgever Bandai Namco bekend via een Tweet op zijn Twitter-pagina. Voor de Wii U-versie is nog geen datum bekend. Naast de lanceringsdatum is er ook een aankondigingstrailer vrijgegeven. 

De racegame Project Cars stondoorspronkelijk gepland voor 2014, maar werd keer op keer uitgesteld. Een belangrijke reden voor het uitstellen van het spel zijn de grafische mogelijkheden die de ontwikkelaar in het spel verwerkt. Project Cars draait namelijk op 60 frames per seconde met een resolutie van 1080p. Spelers kunnen het field of view-aanpassen en visuele effecten zoals regen en stof hebben effect op de manier waarop een race wordt ervaren.

Guitar Hero Live aangekondigd

Guitar Hero Live is op 14 april aangekondigd door uitgever Activision.  Eerder die dag lekte de Franse website Le Monde al informatie over de titel. Guitar Hero Live gaat zich volledig richten op het spelen van de gitaar en krijgt een first-person cameraperspectief. De game krijgt twee verschillende spelmodi: Live en TV. In Live maakt de speler muziek voor een publiek dat voor de game is gefilmd. In TV is de speler onderdeel van een muziekvideo. 

Met de game verschijnt er ook een nieuwe controller. Waar de oude controller een rij gekleurde toetsen had, heeft de nieuwe controller twee rijen met drie zwart-witte knoppen. De instrumenten uit de vorige games van de serie kunnen niet gebruikt worden met de Guitar Hero Live. De game verschijnt ergens in de herfst en gaat samen met de gitaar 99 euro kosten.

Hearthstone voor smartphones verschenen

Het kaartspel Hearthstone: Heroes of Warcraft is uitgebracht voor iPhones en Android-smartphones. Eerder was de game al beschikbaar op iPad en Android-tablets.  Hearthstone is opnieuw vormgegeven om het spel speelbaar te houden op kleinere schermen. Zo zijn de knoppen groter en worden de kaarten in de hoek van het scherm weergegeven. 

De kaart duels in Heartstone zijn ingedeeld in vier regio's: Amerika, Europa, Azië en China. Spelers worden automatisch ingedeeld met spelers uit dezelfde regio. Het is echter mogelijk om te wisselen van regio met de  Battle.net-launcher. Het is niet mogelijk om kaarten, goud of andere details tussen accounts in verschillende regio's te versturen. 

Everybody's Gone To The Rapture (hands-on)

Exploratie-adventure Everybody's Gone To The Rapture  heeft de interesse gewekt van Gamer.nl. In de hands-on zijn we dieper op de game ingegaan. Jan Meijroos vroeg zich af of EGTTR wel een spel te noemen is. Spelers kunnen namelijk niet afgaan en het enige doel in de game is om de omgeving te verkennen. Naarmate spelers opgaan in de omgeving krijg deze telkens meer informatie over wat er met de wereld is gebeurd. 

EGTTR speelt zich af in het begin van de jaren tachtig. Dit heeft als doel om het desolate gevoel te versterken, doordat er geen internet of bestaan bestaan. De informatie moeten spelers dan ook halen uit rondslingerende kranten en ruisende televisies. Waar een speler begint met informatie verzamelen staat niet vast. Er zijn in totaal zes zones om te verkennen. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Phil Harrison verlaat Microsoft Ultra Street Fighter 4 komt 26 mei naar PlayStation 4
0

Reacties op: Het nieuws van de week: Star Wars: Battlefront verschijnt 17 november

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.