Baldur's Gate-team werkt aan nieuwe Baldur’s Gate

De ontwikkelaar van de Enhanced Editions van Baldur’s Gate 1 en 2 werken aan een nieuwe game die zich tussen deze twee games af gaat spelen. ‘Adventure Y’, zoals het project voorlopig heet, draait op dezelfde engine als de oude Baldur’s Gate-spellen: de Infinity Engine. Ook werkt de ontwikkelaar aan een nog onbekend ‘Project Beartrap’, wat volgens de studio iets anders is dan wat de studio voorheen heeft gemaakt.

Baldur’s Gate is een klassieker in het rpg-genre, fans zullen na de remakes een nieuwe verhaallijn kunnen waarderen. Het is wel een aparte keuze van ontwikkelaar Beamdog om de Infinity Engine te gebruiken, de remakes draaiden immers op de Infinity Enhanced Engine. Deze zorgde voor scherpere graphics. Het lijkt erop dat Adventure Y dus ook grafisch herinnert aan de originele Baldur’s Gate-games.

Assassin's Creed-film verschijnt december 2016 in de bioscoop

De Assassin's Creed-film met Michael Fassbender in de hoofdrol moet in december 2016 in Amerikaanse bioscopen verschijnen. De film werd al verscheidene keren uitgesteld. Volgens anonieme ingewijden speelt de film zich af tijdens de Spaanse Inquisitie en speelt Fassbender de rol van Aguilar de Agarorobo, zoon van een belangrijke Assassin.

Het Assassin's Creed-universum lijkt erg geschikt om een film over te maken. Vooral doordat de games vaak putten uit waargebeurde geschiedenis en historische feiten mengen met fictie. De keuze voor de Spaanse Inquisitie is wat onverwacht, maar aan de andere kant is het misschien beter dat de film een eigen verhaal vertelt en bijvoorbeeld niet probeert Ezio's verhaal nog eens dunnetjes over te doen.

Systeemeisen Witcher 3 bekendgemaakt

De systeemeisen van rpg The Witcher 3: Wild Hunt zijn bekendgemaakt. De game vereist een flinke computer, ook om de minimale systeemeisen te halen. Gebruikers moeten werkgeheugen van minimaal 6 gb hebben, en een Nvidia GeForce GTX 660 of AMD Radeon HD 7870. De aanbevolen systeemeisen schroeven dat nog iets op: daar is 8 gb RAM voor nodig, en een GeForce GTX 770 of AMD Radeon R9 290.

De systeemeisen van de openwereld-rpg zijn niet mals, maar zijn wel getuige van de grafische kwaliteit van het spel. Ontwikkelaar CD Projekt RED staat bekend als een ontwikkelaar die goede pc-games aflevert. Een andere, vergelijkbare openwereldgame is Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes. Ondanks de pittige systeemeisen van de pc-versie van deze game was de port dik in orde. Als CD Projekt RED net zo goed werk aflevert als Kojima, kunnen fans dik tevreden zijn.

Vroege 3DS-eigenaren kunnen New 3DS eerder bestellen

Nintendo-ambassadeurs kunnen de New 3DS alvast bestellen. Het gaat om de zogeheten Ambassador Edition, die een speciale coverplate heeft. Een aantal Nintendo-ambassadeurs ontving de aanbieding via de mail, anderen hebben geen mail gekregen. Nintendo laat weten dat het wel criteria heeft voor wie de aanbieding krijgt, maar zegt niet wat die criteria precies inhouden.

Er was en is veel onduidelijkheid rond de speciale aanbieding, het is nog niet bekend welke Nintendo-ambassadeurs nu een mail krijgen en welke niet. Daarnaast is de releasedatum van de new 3DS nog niet bekend, en heeft Nintendo nog geen europrijs van de verbeterde handheld onthuld. Het is dus nog de vraag of het voorbestellen van de 3DS voordeliger is dan de handheld later in de winkel te kopen: de Ambassador Edition kost 199,99 euro.

Blizzard- en Cyanide-veteranen zetten nieuwe gamestudio op

Oud-werknemers van Blizzard en de Franse studio’s Ubisoft en Cyanide zetten hun eigen studio genaamd Big Bad Wolf op. De nieuwe studio gaat zich richten op verhaalgedreven rpg’s. Big Bad Wolf werkt aan zijn eerste titel, maar laat nog weinig los over de debuutgame, behalve dat het een duistere en volwassen verhaallijn heeft. De game is in ontwikkeling voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Verhaalgedreven games doen het prima, een goed voorbeeld is Telltale. Na de populariteit van The Walking Dead is deze ontwikkelaar steeds meer van deze verhalende games gaan maken. Nu lopen er zelfs meerdere series tegelijk. Als de eerste game van Big Bad Wolf inderdaad een rpg wordt, kunnen we wellicht een soort Telltale-ervaring verwachten maar met meer interactieve gameplayelementen.