GTA Online Heists komen 10 maart uit, pc-versie komt 14 april

Rockstar heeft de releasedatum van de heists in GTA Online bekendgemaakt: 10 maart. Ook is de pc-versie van Grand Theft Auto 5 uitgesteld naar 14 april. De multiplayerheists hadden bij de lancering in september 2013 al in het spel moeten zitten, maar Rockstar stelde de modus keer op keer uit. Ook de pc-versie van GTA 5 is een aantal keer uitgesteld, eerst zou deze op 27 januari uitkomen. Rockstar stelde de pc-versie al uit naar 24 maart, maar laat nu weten dat deze nog later komt.

Aangezien Rockstar de heists voor GTA al meerdere keren uit heeft gesteld, zou 10 maart ook geen definitieve datum kunnen zijn. Wel heeft Rockstar beloofd dat de multiplayerheists voor de pc-versie van GTA 5 uitkomen. Overigens is deze pc-versie ook al lang verwacht en Rockstar maakte het er niet beter op door de versie verscheidene keren uit te stellen. Een aantal gamers gaf aan hun pre-order van GTA 5 te annuleren om het spel later in een uitverkoop op te pakken.

'Activision onthult nieuwe Guitar Hero op E3

Activision komt op de E3 mogelijk met een nieuwe Guitar Hero-game. Twee anonieme bronnen zeggen tegenover Kotaku dat het spel in elk geval op de PlayStation 4 en Xbox One uit moet komen, en dat er nieuwe gitaarcontrollers voor het spel verschijnen. Ook zou het spel een realistische stijl krijgen in plaats van de cartoon-achtige graphics uit eerdere delen. Activision laat weten dat het Guitar Hero "alleen nieuw leven inblaast als er genoeg innovaties zijn om de franchise naar de nieuwe generatie van gaming te brengen".

De laatste Guitar Hero, Warriors of Rock, verscheen in 2010. Activision kocht de franchise in 2007 en annuleerde de franchise begin 2011. De verkopen van de laatste Guitar Hero-games vielen tegen, mede door de nieuwe delen die elkaar vlot opvolgden. Na een flinke stilte rondom de reeks lijkt de tijd in elk geval rijp voor een nieuw deel uit de reeks.

Telltale en Lionsgate werken aan hybride tv- en gameserie

Telltale Games en tv- en filmproducent Lionsgate werken samen aan een tv-serie en een gamereeks die elkaar beïnvloeden. Volgens Telltale-ceo Kevin Bruner krijgen beide onderdelen evenveel aandacht en is het verhaal geïntegreerd in zowel de tv-serie als de gamereeks. Mensen die eerst een tv-episode kijken, hebben een andere ervaring dan wanneer ze eerst een episode van de game spelen.

Het lijkt erop dat Lionsgate met interesse naar de populariteit van Telltale-games heeft gekeken. Logisch: deze games leken al erg op tv-series door de episodische opzet. De twee media groeien op deze manier naar elkaar toe, iets wat beide media hopelijk ten goede komt. De vraag is of de tv-serie en gamereeks niet in elkaar over gaan lopen, doordat de tv-serie zich aanpast aan de keuzes van spelers en daarom deels interactief is.

Tom Clancy's The Division krijgt mogelijk alfatest

Tom Clancy’s The Division krijgt mogelijk een alfatest, blijkt uit de website van de game. Een Reddit-gebruiker vond een pagina over de alfa-versie door de url te manipuleren. Ubisoft heeft nog niet bekendgemaakt of en wanneer The Division een alfa krijgt.

Het is al lange tijd stil rondom The Division: Ubisoft onthulde de game in 2013 met een trailer en gaf enkele details over de game vrij. Er is verder weinig bekend over de game. Op fora gaan geruchten dat het spel net als Watch Dogs grafisch omlaaggeschroefd gaat worden. Een (openbare) alfatest zou waarschijnlijk voor meer vertrouwen kunnen zorgen, hoewel het ook aangeeft dat het spel nog in een vroeg ontwikkelstadium is.

Gameplay geannuleerd vervolg Legacy of Kain verschenen

Een NeoGAF-gebruiker kwam na lang spitten achter gameplaybeelden van het geannuleerde Legacy of Kain: Dead Sun. De game was in ontwikkeling bij Climax Studios, maar uitgever Square Enix besloot de game te annuleren. Het spel zou een slecht financieel vooruitzicht hebben. Wel verscheen de multiplayermodus van Dead Sun als het losstaande Nosgoth.

Hoewel Legacy of Kain: Dead Sun volgens oud-ontwikkelaars nog in alfafase was toen Square Enix het annuleerde, ziet de gameplay er aardig vergevorderd uit. Het lijkt een aparte keuze van de uitgever om het spel te annuleren, maar de multiplayercomponent wel uit te brengen. Helemaal omdat fans van de Legacy of Kain-serie al langer smachtend op een vervolg wachten.