Epic geeft 5 miljoen dollar aan Unreal Engine 4-projecten

Epic Games stelt in totaal vijf miljoen dollar beschikbaar voor projecten die gebruik maken van Unreal Engine 4. Het bedrijf wil ontwikkelaars een klein budget bieden om een project de deur uit te krijgen. De voorwaarde is dat de Unreal Engine 4 gebruikt wordt, en dat het project een werkend prototype heeft.

Met dit fonds creëert Epic Games een win-win-situatie: ontwikkelaars krijgen een klein bedrag om een project op gang te helpen, daarnaast stimuleert het fonds het gebruik van de Unreal Engine 4. Epic Games laat wel weten dat de projecten niet per se met games te maken moeten hebben.

Londen krijgt eerste eSports-arena van het Verenigd Koninkrijk

Esports-bedrijf Gfinity opent in maart de eerste Britse eSports-arena in Londen. Er is plaats voor zo'n 600 toeschouwers. Gfinity wil niet alleen eSports organiseren, maar ook een plek bieden om te socialiseren en games te promoten.

Hoewel er al een aantal eSports-toernooien heeft plaatsgevonden in onder andere Duitsland, ligt het hart voor Westerse toernooien in Amerika. Met Londen als Europese kern voor eSports-toernooien zou Europa een grotere rol kunnen gaan spelen op het gebied van eSports. Bovendien wordt het makkelijker en goedkoper voor Europeanen om een toernooi bij te wonen.

Mii-app in ontwikkeling voor smartphone en tablet

Nintendo komt met een smartphone- en tablet-app waarmee spelers afbeeldingen van Nintendo-personages kune=nen delen. Nintendo-ceo Satoru Iwata geeft aan dat het bedrijf niet van plan is volledige games naar mobiele platforms te brengen. De app is bijvoorbeeld bedoeld om Mii-afbeeldingen te delen op sociale media.

Hoewel Nintendo duidelijk nog niet van plan is om games op mobiele platforms uit te brengen, lijkt het bedrijf iets meer bezig te gaan met smartphones en tablets. Het lijkt een kleine stap, maar het zou bijvoorbeeld kunnen leiden tot onder andere een Mii Creator voor mobiele platforms.

New 3DS 160.000 keer verkocht in vier dagen

Nintendo's nieuwe handheld New 3DS is in Europa 160.000 keer verkocht. De handheld verscheen op 13 februari. Nintendo laat ook weten dat Majora's Mask 3D en Monster Hunter 4 Ultimate goed verkochten vergeleken met voorgaande delen uit deze series.

De New 3DS doet het erg goed, dat is mede te danken aan Majora's Mask 3D en Monster Hunter 4 Ultimate. Deze exclusives kwamen tegelijk uit met de verschijning van de handheld. Hoewel veel 3DS-games ook speelbaar zijn op de oude versie van de handheld, zijn de sterkere processor en het tweede pookje voor veel mensen een reden om te upgraden of voor het eerst een 3DS te halen.

Officiële modding tools voor Dying Light nu beschikbaar

Techland heeft officiële modding tools voor Dying Light beschikbaar gesteld. Sinds een nieuwe Steam-update kunnen spelers eenvoudiger mods maken. De ontwikkelaar haalde een aantal mods offline om valsspelen in de multiplayer tegen te gaan, maar deactiveerde ook mods voor de singleplayer. Niet lang daarna herstelde het bedrijf de mods weer. Nu kunnen spelers alleen samen spelen met anderen die dezelfde mods geïnstalleerd hebben.

Het verwijderen van de mods bleek om een fout te gaan. Techland heeft voorheen altijd opengestaan voor mods, de aankomende Techland-game Hellraid begon zelfs als een Dead Island-mod. De studio wil modders niet dwars zitten, maar wil de multiplayer wel vrijhouden van cheats. Toch is het een mooi gebaar om modding tools beschikbaar zodat spelers zelf mods kunnen bouwen.