Achtergrond

Het grote E3 2015 overzicht

Alle belangrijke E3-nieuwtjes, previews en content verzameld

Geschreven door Michel Musters op
E3 is chaos! Een week vol met aankondigingen van nieuwe games, nieuwe trailers en uitgebreide impressies van spellen die je over een half jaar of later pas speelt. Daardoor zie je soms door de bomen het bos niet meer, helemaal dankzij de honderden nieuwtjes op de frontpage van Gamer.nl. Dankzij dit overzicht blijf je helemaal op de hoogte.

In dit overzicht, dat constant geüpdatet wordt, vind je alle belangrijke content gerelateerd aan E3 2015 terug. Zo vind je links naar samenvattingen van alle E3 persconferenties (en kun je de persconferenties zelf ook terugkijken) en wordt het belangrijkste nieuws opgesomd. Maar je vindt er ook alle content terug die Gamer.nl tijdens de beurs produceert, waaronder (hands-on) previews en video's. Zo raak je deze week nooit het overzicht kwijt en blijf je helemaal op de hoogte.

De persconferenties

Bethesda
Bethesda gaf dit jaar het startschot. Fallout 4 (de game verschijnt op 10 november) en de nieuwe Doom werden uitgebreid getoond, en Dishonored 2 werd aangekondigd. Ook bracht de uitgever zomaar opeens de managementgame Fallout Shelter voor iOS uit, die kun je nu gratis downloaden. Bethesda heeft ook het succes van Hearthstone meegekregen, want het ontwikkelt de strategische kaartgame The Elder Scrolls Legends voor mobiele platformen.
Bekijk hier het complete nieuwsoverzicht van Bethesda.
Bekijk hier de persconferentie 
Bekijk hier het commentaar van Gamer.nl

Microsoft
Microsoft had genoeg in petto voor de fanatieke gamer deze E3. Halo 5: Guardians werd uitgebreid uit de doeken gedaan, Gears of War 4 en een remake van de eerste Gears werden aangekondigd, Dark Souls 3 is in de maak en Xbox 360-games zijn binnenkort speelbaar op de Xbox One. Ook fijn: Rare lijkt weer helemaal terug, want er komt een collectie met 30 Rare-games en een nieuwe titel genaamd Sea of Thieves.
Bekijk hier het complete nieuwsoverzicht van Microsoft
Bekijk hier de persconferentie
Bekijk hier het commentaar van Gamer.nl

Electronic Arts
Veel van de titels op EA's conferentie waren al aangekondigd, maar het was alsnog fijn om Mirror's Edge Catalyst en Star Wars Battlefront uitgebreid in actie te zien. Daarbij werd dan eindelijk de nieuwe Mass Effect aangekondigd. Need for Speed wordt een openwereldgame, Fifa 16 bevat een voetbal (echt waar) en platformgame Unravel zag er verdomd origineel uit.
Bekijk hier het complete nieuwsoverzicht van EA
Bekijk hier de persconferentie

Ubisoft
Het Franse bedrijf onthulde niet één maar twee nieuwe high-profile games: de openwereldgame Ghost Recon Wildlands en het actievolle For Honor. We weten nu eindelijk dat Tom Clancy's The Division op 8 maart 2016 verschijnt en kunnen onze lol op met het aangekondigde South Park: The Fractured But Whole. En vanaf 24 september gaan we natuurlijk allemaal de Rainbow Six Siege-bèta spelen.
Bekijk hier het complete nieuwsoverzicht van Ubisoft
Bekijk hier de persconferentie.

Sony
Sony had veel aan te kondigen deze E3 en wist precies de juiste snaar te raken bij gamers. Want ja, als The Last Guardian dan toch eindelijk er aan lijkt te komen, dan scoor je meteen veel punten. En doe die langverwachte remake van Final Fantasy 7 dan ook maar. Shenmue 3? Waarom niet! Guerrilla's nieuwe game Horizon: Zero Dawn wist indruk te maken en gameplaybeelden van Uncharted 4: A Thief's End gaan er ook altijd in als zoete koek.
Bekijk hier het complete nieuwsoverzicht van Sony
Bekijk hier de persconferentie
Bekijk hier het commentaar van Gamer.nl

Nintendo
Nintendo gaf het zelf tijdens de presentatie al aan: het bedrijf zit in een transitieperiode. Geen nieuwe beelden van Zelda Wii U dus en geen nieuws over de 'Nintendo NX', maar toch wel flink wat lekkers voor Nintendo-fans hoor. Star Fox Zero wordt samen met PlatinumGames ontwikkeld, de 3DS krijgt een nieuwe Zelda en een nieuwe Metroid, Animal Crossing Amiibo Festival werd voor de Wii U aangekondigd en we kunnen niet wachten een balletje te slaan in Mario Tennis Ultra Smash.
Bekijk hier het complete nieuwsoverzicht van Nintendo
Bekijk hier het digitale event

Square Enix
De Japanse uitgever heeft steeds meer games voor westerse spelers in petto, onder andere dankzij de aankoop van Eidos. Deus Ex: Mankind Divided en Rise of the Tomb Raider zien er heerlijk uit, maar ook de digital only Hitman-game wekt veel interesse. En vanaf 1 december kunnen we weer door de lucht suizen met Just Cause 3. Maar Japanse titels worden niet vergeten: Een vervolg op Nier wordt ontwikkeld door PlatinumGames en de eerste gameplaybeelden van Kingdom Hearts 3 werden getoond.
Bekijk hier het complete nieuwsoverzicht van Square Enix
Bekijk hier het digitale event

PC Gaming Show
Tijdens de allereerste PC Gaming Show werden er interessante aankondigingen voor pc-gamers gedaan. Zo komen Killer Instinct en de Gears of War-remaster ook naar pc en komt No Man's Sky tegelijk met de PS4-versie ook op pc uit. Verder werd Rising Storm 2: Vietnam aangekondigd en werd de eerste uitbreiding van Arma 3 uit de doeken gedaan.
Bekijk hier het complete nieuwsoverzicht van de PC Gaming Show

Previews

Gamer.nl is natuurlijk ook aanwezig op de E3-beurs om zoveel mogelijk games te spelen en toffe items te maken. Hieronder een overzicht van previews dat constant uitgebreid wordt. Er zijn nog weinig previews, maar de beurs is nét open en er volgen er nog veel meer.

Uncharted 4: A Thief's End
Hoeveel innovatie heeft Uncharted 4 nodig? De game waar iedere PlayStation 4-bezitter watertandend op wacht wordt prachtig met een harde P, maar lijkt nog weinig van de door zijn voorgangers gebaande paden af te wijken.
Lees de preview

Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands
Het was de uitsmijter van Ubisofts E3-persconferentie. De game die de uitgever voor het laatst bewaarde. De game waarvan iedereen altijd hoopt dat het Beyond Good & Evil 2 is. Die hoop was wederom ijdel, maar veel gejammer leverde de keuze van Ubisoft niet op. Gamer.nl zag de openwereldshooter van dichtbij achter gesloten deuren.
Lees de preview

Fifa 16
Fifa 16 moet naast de toevoeging van vrouwenteams ook weer een aantal gameplayverbeteringen brengen ten opzichte van het vorige deel in de populaire voetbalreeks. Gamer.nl kon alvast aan de slag met de game.
Lees de preview

Dark Souls 3
De Dark Souls-serie speelt al jaren een psychologisch spelletje met zijn spelers. De game doceert en straft tegelijk. Wie een beetje masochistisch is ingesteld, geniet daar intens van. Maar sinds de aankondiging van Dark Souls 3 is het een bijna filosofische kwestie geworden. Hoe lang blijft meer van hetzelfde nog beter dan iets anders? En willen we niet liever meer van dat andere, Bloodborne bijvoorbeeld.
Lees de preview

Halo 5: Guardians multiplayer (hands-on)
Halo’s multiplayer is sinds de begindagen van Xbox Live een voorbeeld geweest van hoe online spelen op een console eruit zou moeten zien. Met vlotte matchmaking, uitstekende netcode en de juiste servercapaciteit zijn de Halo-games online altijd dik in orde geweest. De Master Chief Collection was in dat opzicht een flinke smet op een vrijwel onbevlekt blazoen, maar 343 Studios belooft beterschap met Halo 5: Guardians. Onder andere door de game uitgebreid te testen door middel van beta’s.
Lees de preview

Oculus Rift hands-on
Oculus onthulde begin juni de consumentenversie van zijn virtualrealitybril Oculus Rift. De bril zoals die toen getoond werd, is de bril die volgend jaar in de winkels komt te liggen. We konden alvast met de definitieve versie aan de slag.
Lees het artikel

Kingdome Come: Deliverance (hands-on)
Pc-game Kingdome Come: Deliverance mixt de immens populaire rpg’s The Elder Scrolls 5: Skyrim en The Witcher, maar haalt hun magische element weg. De game vermijdt fantasy, maar wil een net zo omvangrijk middeleeuws verhaal vertellen.
Lees de preview

Assassin’s Creed Syndicate (hands-on)
In stoomtreinvaart wordt er ieder jaar een nieuwe Assassin’s Creed op de markt gebracht. Dat heeft zo z’n gevolgen voor de kwaliteit en populariteit van de serie. Met het vorig jaar verschenen Unity maakte de serie een akelige misstap die ondanks meerdere updates nog niet vergeten is door de meeste spelers. Het nieuwe deel wordt daarom terecht met argusogen bekeken.
Lees de preview

Gears of War: Ultimate Edition (hands-on)
Er gingen geruchten. Er zou een ‘Marcus Fenix-collectie’ onthuld worden op E3. Die game blijkt Gears of War: Ultimate Edition te heten, maar is niet echt een collectie. In plaats van alle drie de delen, tilt deze remaster enkel de eerste Gears of War naar de Xbox One. Wel bevat de game vijf chapters en drie multiplayer-maps uit de pc-versie, maar die zitten niet in de bèta.
Lees de preview

Star Wars: Battlefront (hands-on)
“May the force be with you”. Zo sloot Electronic Arts tijdens de E3 de videobriefing af die ons moest klaarstomen voor het aanstaande massagevecht op de ijsplaneet Hoth. Maar op de Force hoeven we niet te rekenen in de loopgraven, omringd door meters hoge sneeuw. Zo spectaculair als de slag om Hoth uit de films wordt Battlefront evenmin. Maar dat is ook niet de game waar we naar op zoek zijn.
Lees de preview

Horizon: Zero Dawn
Eén van de vele hoogtepunten op de E3-persconferentie van Sony PlayStation was Horizon: Zero Dawn. De nieuwe game van Amsterdamse darlings Guerrilla Games verraste vriend en vooral vijand. Was dit de ontwikkelaar van die lineaire, grauwe Killzone-games? Gamer.nl kreeg een uitgebreide presentatie.
Lees de preview

Mirror’s Edge: Catalyst (hands-on)
Er waren collectieve smeekbedes nodig om een vervolg op culthit Mirror’s Edge voor elkaar te krijgen. Catalyst is het resultaat. Gamer.nl speelde de game op de E3.
Lees de preview

Elite: Dangerous voor Xbox One
Elite: Dangerous is een van de blikvangers van Microsofts Xbox One Preview Program. Een vroege versie van de game is nu al speelbaar op de zwarte console. Een update vanuit Los Angeles over de immense spacesim en zijn consoledebuut.
Lees de preview

Super Mario Maker (hands-on)
De toevoeging van het woordje ‘Super’ aan Mario Maker lijkt vrij arbitrair, maar na het spelen en creëren van een aantal levels snappen we het wel. Zelf levels maken is enorm intuïtief, zo erg dat je de makers van eerdere Mario-games bijna kunt betichten van luiheid. En dan hebben we het nog niet eens over de eindeloze stroom van levels door anderen die je kunt downloaden.
Lees de preview

For Honor
Ubisoft bedient fans van multiplayergames de laatste paar E3’s op hun wenken. Eerst The Division, daarna Rainbow Six: Siege en afgelopen maandag Ghost Recon: Wildlands. Stuk voor stuk spellen die staan of vallen bij online samenwerking. Maar wat als je geen shooterfan bent? Dan is er vanaf volgend jaar For Honor.
Lees de preview

.

None

Gamer.nl-content

Naast talloze nieuwtjes en interessante previews van de nieuwste games produceren we tijdens E3 ook andere content, waaronder achtergrondverhalen, podcasts en video's. Hieronder een overzicht.

Pre-E3 2015 nieuwssamenvatting
Voordat E3 begon waren er al talloze games aangekondigd en uitgelekt. Dat kun je in dit overzicht allemaal netjes bekijken.
Lees het overzicht

Reload: De meest opmerkelijk E3-persconferenties
Er gebeuren nogal wat vreemde dingen tijdens E3-persconferenties. Dit artikel vat de leukste, meest opvallende of gewoon extreem rare momenten van E3-persconferenties samen.
Lees het artikel

Gamer.nl Podcast 16: E3-recap deel 1
De E3-persconferenties beginnen binnen te stromen. Erik, Joe en Ron blikken in deze podcastaflevering terug op de persconferenties van Microsoft, Sony, Bethesda, Ubisoft en EA.
Beluister de podcast

Gamer.nl Podcast 17: E3-recap deel 2
Deel twee van de E3-terugblik met gastoptredens van Gamer.nl-redacteuren Arthur en Marcel. Samen met Erik en Ron bespreken ze een aantal hands-on demo's, naast de persconferenties van Nintendo, Square Enix en de PC Gaming Show.
Beluister de podcast

Het 'succes' van #Gamergate op E3 2015
Gamergate: het was niet uit het nieuws weg te slaan vorig jaar, en met goede reden. Seksisme is een veel voorkomend probleem in een industrie die al lang niet meer alleen uit mannen bestaat. Games worden net zo goed door vrouwen gespeeld als gemaakt. Deze E3 is echter een kanteling merkbaar.
Lees het commentaar

Interview met Bethesda's Pete Hines
Gameuitgever en -ontwikkelaar Bethesda gaf dit jaar voor het eerst een persconferentie op de E3. Dat niet alleen; het relatief kleine bedrijf had de eer om ’s werelds belangrijkste gamebeurs af te trappen. Gamer spreekt met de man die presenteerde: Pete Hines, VP PR & Marketing van het bedrijf. Over de late aankondiging van Fallout 4, het merk Bethesda en de marteling van persconferenties voorbereiden.
Lees het interview

Dit was de E3 - in videovorm
In deze video vatten we al het opmerkelijke nieuws van de E3 nog eens samen. Deze week werd in het Convention Center in Los Angeles namelijk de E3-beurs gehouden, de populairste gamebeurs in de wereld. Uitgevers hebben hun nieuwe titels aangekondigd en getoond en Gamer.nl was erbij.
Bekijk de video

De beste trailers van E3 2015
E3 2015 is weer voorbij. Naast de vele nieuwe aankondiging en previews die het ons heeft opgeleverd, is er natuurlijk ook weer een hele lading aan nieuwe trailers en gameplaybeelden verschenen. Gamer.nl maakt een selectie van de meest interessante trailers en aankondigingsbeelden.
Bekijk het artikel

.

Bijna vergeten op E3

Tijdens E3 worden bezoekers overladen door impressies van grote games. Daardoor worden de kleinere titels soms uit het oog verloren, terwijl die ook de moeite waard kunnen zijn. Gamer.nl licht in 'Bijna vergeten op E3' elke dag in een paar alinea's een game uit die bijna werd vergeten, maar toch je aandacht verdient.

Cuphead
Cuphead komt naar Xbox One en pc en werd tijdens Microsoft's persconferentie getoond. Terwijl de pers druk was met het uittikken van nieuwtjes over de zoveelste AAA-titel, is Cuphead op verschillende websites ongenoemd gebleven. 
Lees het artikel

Beyond Eyes
Een game uit Nederland die op E3 aandacht krijgt? Tja, na Guerrilla zijn we wel wat gewend, maar toch vonden we het tof om Beyond Eyes terug te zien op de persconferenties. De game van Nederlandse makelij wordt ontwikkeld door Sherida Halatoe, die haar eigen indie-studio genaamd Tiger & Squid oprichtte.
Lees het artikel

Thumper
Muziekgames genoeg op deze E3. Spellen zoals Guitar Hero Live en Rock Band 4 eisen misschien de meeste aandacht op, maar er zijn meer titels die met ritmes, beats en fijne deuntjes de aandacht weten te trekken. De onlangs voor PlayStation 4 aangekondigde ritmegame Thumper is zo’n game. Deze flitsende titel zit een beetje verstopt tussen de vele andere indies op de showvloer van Sony, maar Thumper mag best wel wat extra aandacht krijgen.
Lees het artikel

.

Het belangrijkste nieuws (buiten de persconferenties)

Niet alleen tijdens de persconferenties (zie eerder in dit artikel) kwam er nieuws naar buiten. Gedurende de hele E3 werden er dingen aangekondigd, details bekendgemaakt en trailers uitgegeven. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste nieuwtjes en beelden die niet de persconferenties zelf werden aangekondigd.

Makers van Life is Strange onthullen nieuwe rpg Vampyr
Nieuwe screens Uncharted 4 tonen Nathan Drake in actie
Spelers kunnen welpen trainen in MGS5: The Phantom Pain
De complete E3-demo van Deus Ex: Mankind Divided
Nieuwe gameplaybeelden van Yooka-Laylee vanaf E3
The Division krijgt twee speciale edities en season pass
Vijftien minuten aan gameplay van Mad Max getoond
Off-screen gameplay van Rise of the Tomb Raider
EA toont gameplay van platformer Unravel
Eerste in-game beelden van Fifa 16
Maps Star Wars Battlefront passen zich aan rond winnende team
Morpheus-adventure Wayward Sky aangekondigd
Harmonix brengt Music VR naar Project Morpheus
De Xbox One Elite-controller nader bekeken
Nieuwe screenshots Tom Clancy's The Division uitgebracht
Fallout Shelter haalt meer geld binnen dan Candy Crush Saga

EA: 'Vrouwenteams in Fifa 16 omdat we vrouwelijke spelers hebben'
'Animal Crossing Amiibo Festival is gratis game'
Tony Hawk's Pro Skater 5 verschijnt op 29 september
DayZ-maker werkt aan game voor Valve's SteamVR
Nieuwe Zelda nog altijd in ontwikkeling voor Wii U
Mirror's Edge Catalyst heeft geen schietactie
Starcraft 2: Legacy of the Void krijgt gratis proloogmissies
Kerbal Space Program komt ook naar PS4
Satoru Iwata biedt excuses aan voor slechte E3-persconferentie
Fallout Shelter over een aantal maanden naar Android
Eerste uitbreiding Arma 3 officieel aangekondigd
Eerste details en beelden van Pillars of Eternity-uitbreiding onthuld
Pretparksimulatie Coaster Park Tycoon krijgt nieuwe naam
Gears of War: Ultimate Edition verschijnt ook voor pc
Killer Instinct komt naar pc; bevat cross-play
Rising Storm 2: Vietnam aangekondigd
Veel nieuwe Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain-screenshots

Uitgebreide gameplaybeelden van Halo 5 Warzone-multiplayer
Off-screen gameplay van Star Fox Zero getoond
Guitar Hero Live verschijnt op 20 oktober
Rock Band 4 verschijnt op 6 oktober
Eerste gameplay van Tony Hawk's Pro Skater 5 getoond
Verhalende trailer van Mad Max-game uitgebracht
Miniserie The Walking Dead: Michonne aangekondigd
Tearaway Unfolded voor PS4 krijgt releasedatum
Mario Maker hernoemd naar Super Mario Maker
Nieuwe vr-headset van Starbreeze aangekondigd
Actie-rpg Torchlight krijgt een mobiele versie
Eerste Mother-game vanaf nu op Wii U Virtual Console
Heavy Rain en Beyond: Two Souls komen naar de PlayStation 4
Nieuwe gameplay getoond van adventure King's Quest
Eerste gameplaybeelden XCOM 2 opgedoken

.

Dit artikel delen:

Lees meer

Scarecrow-gameplay in Batman: Arkham Knight Een uitgebreide gameplaydemo van Xenoblade Chronicles X
17

Reacties op: Het grote E3 2015 overzicht

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Massiv

  • 17 juni 2015 06:37
  Wat je zegt. Je ziet door de bomen het bos niet meer, maar wat een games komen eraan!

  Uiteraard bedankt voor de goede verslagen over de E3!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  icewolf

  • 17 juni 2015 08:13
  Dat mag inderdaad niet vergeten worden! Gamer.nl bedankt voor de verslaglegging van de E3!!! Bij het lezen van verslagen, voelde ik meer weer zo blij als een kind!!! Erg goed gedaan dit jaar!!!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 17 juni 2015 15:17
  Goed om te horen mensen! We doen ons best!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MikkelE30

  • 17 juni 2015 11:23
  Zeker bedankt voor de vastlegging! Dit jaar was gamer.nl mijn go-to source, terwijl ik andere jaren toch wel het gevoel had te moeten rondshoppen bij andere sites. Ik heb er minimaal IGN bij gehad en tweakers (toekomstig concurrent als het aan hen ligt) was al helemaal geen bron waar je wat aan had. Verdiend toch wel een pluim hoe overzichtelijk en volledig gamer is geweest deze E3!

  Als ik Gamer 1 tip mag geven: de drempel om te reageren ligt momenteel vrij hoog. Door het lage reactieaantal heb je het gevoel "een losse flodder" te schieten die niemand zal raken. Gamer wordt stukje bij beetje weer het gamer dat ik gewend ben van vroegah, met meer reagerende bezoekers zou ik hier weer een stuk meer tijd doorbrengen! :)


  Edit: oh, en wat zijn we weer verwend met een hoop moois zeg als ik dat achteraf bekijk!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Paralize

  • 17 juni 2015 13:44
  Op de telefoon reageren (ios) werkt niet op deze site. Dus op een gegeven moment stop je met proberen.
  Dat zal ook een reden zijn van weinig reacties.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 17 juni 2015 15:18
  Werken we aan, excuses daarvoor. We zien wel dat de reacties toenemen. Er zit een stijgende lijn in ieder geval, ook in de bugs die we oplossen!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Wormpaul

  • 18 juni 2015 09:30
  @Mikkel;

  Weet dat ik elke reactie op games die ik interessant vind altijd lees, dus het is misschien niet veel maar weet dat ik het waardeer als je reageert omdat dit voor mij echt een deel v/d ervaring op gamer.nl bepaalt!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Paralize

  • 17 juni 2015 17:52
  Heb ik iets gemist of komt er geeneen spel voor Sony uit dit jaar en misschien wel niet tot holiday 2016?
  Dat is 1,5 jaar geenéén exclusive…? Lijkt me erg lang. Gaan ze hierdoor niet een boel sales verliezen?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  zuipbeschuit

  • 18 juni 2015 10:58
  Uncharted 4 komt in het voorjaar van 2016 uit, persoonlijk ben ik blij dat het najaarsgeweld een beetje afneemt, geef mij maar games in de komkommertijd!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 18 juni 2015 02:19
  Bedankt voor alles GNL, heb tot op heden genoten van al het mooie nieuws.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Platina32

  • 18 juni 2015 02:57
  Mooi overzicht! Heb veel gehad aan alle info op deze site :D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 18 juni 2015 06:36
  Ik wil ook even gezegd hebben dat door het afschaffen van het punten systeem de kwaliteit van de reacties op gamer.nl ook sterk toeneemt. Mensen geven weer meer goede reacties.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Wormpaul

  • 18 juni 2015 09:30
  Absoluut, viel mij ook al op laatste weken!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Wormpaul

  • 18 juni 2015 09:31
  Dank Gamer, ik was de liefde even kwijt tussen ons (genoeg over gesproken) maar merk dat de laatste weken het weer aan het opbloeien is en deze E3 coverage was daar absoluut een voorlopig hoogtepunt van.

  Blijf vooral zo doorgaan!!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Nightwish88

  • 18 juni 2015 11:00
  Een hoop nieuwe games en veel ander nieuws. Ben zelf het meest geïnteresseerd in de nieuwe Anno game en de nieuwe Need for Speed

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  VVG-Gamer

  • 22 juni 2015 19:55
  Nou ik wacht nog steeds op een Wario game voor me 3DS maar was wel erg verrast dat er volgend jaar een nieuwe Mario avontuur komt, en Animal Crossing happy home designer ga ik ook zeker kopen, en misschien die Zelda ook nog wel als het niet zoo een groot duur spel is, want dat moet je toch weer van bovenaf spelen.

  Ik ben zeer tevreden, want het moet ook weer niet teveel worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheChief

  • 23 juni 2015 09:11
  Ik vond EA vrij tegenvallen. het is dat Battlefront er was als uitsmijter maar voor de rest was het voornamelijk sports games die ieder jaar weer een nieuw deeltje krijgen en da's niet bepaald erg interesant voor een show als de E3.

  Square Enix moet echt leren dat het sturen van een delegatie wat handiger werkt als de mensen in zo'n delegatie fatsoenlijk Engels kunnen spreken, zoals ze dat bij SONY wel doorhebben. Hun presentatie was ronduit saai in mijn optiek met irritante voiceovers om steeds alles uit het Japans te vertalen.

  Microsoft was ronduit belabberd met een Phil Spencer (die gelukkig weggaat binnenkort) op een belachelijk slecht geplaatst rond podium en, op de Minecraft Hololens segmenten na, vrij ongeinspireerde games zoals een Gears of War collectie editie en een nieuwe Halo (zeker, leuk voor de fans maar niet bepaald spannend of interessant voor de breder geinteresseerde gamer).

  Positieve momenten waren er wat mij betreft voor de herstart van de Doom franchise (gameplay zag er erg strak en lekker lomp uit!), de trailers+gameplay van Deus Ex en natuurlijk Bethesda als gehele show met een presentatie waar de passie vanaf spatte, met name wat betreft Fallout 4.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.