Dit is het derde Hardcore gaming interview. De mensen die deel 1 gemist hebben, dat Quake, Unreal Tournament 2003 en Tribes 2 behandelde, krijgen op deze pagina een herkansing. Deel twee, dat Quake 2, Medal of Honor: Allied Assault, Counter-Strike, Vietcong en Half-Life behandelde, is op deze pagina te bewonderen. Nick: =JFF=Badname (clan Just For Fun www.clanjff.nl) Leeftijd:15 Game:Battlefield 1942 Hoelang speel je het al?

Sinds dat de demo uitkwam. Dacht dat dat rond september vorig jaar was.

Waarom ben je het gaan spelen?

Ik ben het begonnen te spelen nadat veel vrienden van me het speelden en dat het me werd aangeraden door een vriend. Ook ben ik het gaan spelen doordat de C&C : Renegade scene nogal dood was gegaan.

Hoeveel uur per dag speel je?

Normaal speel ik zo rond de 2 uur.

Wat vinden mensen in je omgeving ervan dat je zoveel speelt?

Die merken het niet eens

Beschrijf de community van het spel eens?

Het is een grote community en er zijn veel sites die spelers vaak bezoeken om te kijken of er nieuwe mods uit zijn enz. Soms kan je erg last hebben van lamers, daar is BF het ideale spel voor door te teamkillen, planecampen en spawncampen. Gelukkig zijn er veel coole clans en is er veel activity op de clanbase ladders. Ook wordt BF steeds meer op lans gespeeld en soms zelfs meer dan CS

Wat is er in de loop van de tijd veranderd in de community?

Na de geweldige demo hebben veel mensen het hele spel gekocht en zijn er steeds meer servers gekomen. Ook is er een addon (Return to Rome) uitgekomen. Zelf vind ik die minder geslaagd en wordt die ook niet zoveel als het gewone spel gespeeld. Ook zijn er veel mensen Desert Combat gaan spelen. Dat is een mod voor BF. Ook zijn er clans die deze mod spelen en zelfs compo's houden.

Hoeveel last heeft BF1924 van cheaters?

Voor 1.31 waren er cheats maar je merkte het niet. Vooral omdat deze cheats niet erg opvallend waren en je toch nog skills nodig hebt om een hoge score te halen. Sinds het begin zijn er al 4 patches geweest en zitten we nu op versie 1.4. Ook was er nog een fix uitgekomen voor 1.3 omdat daar een bug inzat zodat sommige mensen met een simpele console command konden wallhacken. In 1.4 horen alle cheats die er zijn niet meer te werken. Hopelijk blijft dit zo.

Hoe steunt de ontwikkelaar/uitgever het spel?

EA/DICE brengen best vaak patches uit en soms zelfs nieuwe maps. Helaas komen er soms met nieuwe patches nieuwe bugs waardoor weer nieuwe patches moeten komen. De laatste patch heeft een grote gameplay change gehad en niet iedereen was daar even tevreden over. Ook is de open beta version van de mapeditor (BattleCraft '42) uitgebracht tegelijkertijd met de 1.4 patch

Welke dingen zie jij nog graag aangepast in het spel en community?

Ik zelf zou graag de gameplay terug willen zoals in 1.3. De community verder is wel oke. Veel mod teams die coole mods maken en veel clans om tegen te spelen zijn er. Helaas zijn er veel mensen die wel in een clan "moeten" spelen omdat ze lamers op public servers zat zijn. Zelf heb ik hier gelukkig niet zo'n last van als je op de juiste server met juiste admin's speelt.

Als lezers meer willen weten over BF1942 en de community ervan, welke sites mogen ze dan absoluut niet missen?

www.bf1942.com is een hele goed site met veel nieuws, download links en een goed forum

www.bf1942.nl voor de Nederlandse gamers

www.bf1942match.com voor nieuws dat soms niet op de grote sites komt

www.bf1942files.com voor alle patches mods enz

Verder opmeringen / laatste woorden?

BF1942 is een zeer leuk spel en met de komende mods zoals EOD zeker de moeite waard uit de kast te halen voor degene die hem al hadden opgeborgen . En wie weet of de addon Secret Weapons ook een succes wordt.