Halo 3 blijft ongekend populair op Xbox Live. Om de gamers die zich nog steeds vermaken met Bungie's laatste wat verfrissing te bieden, heeft Microsoft de Heroic Map Pack online gezet. Voor het pakket tel je 800 Microsoft Points neer, wat omgerekend op zo'n tien euro neerkomt. Wat krijg je daarvoor? Rat's Nest

Rat's Nest is een grote map die gebaseerd is op Crow's Nest uit de singleplayer campagne. Dit betekent dus dat je in een UNSC-basis vol groenbruine gangen speelt. Toch is het een vrij open map, waardoor je met hartenlust los kunt gaan met de vele voertuigen die het level rijk is. De map heeft twee basissen die met elkaar verbonden zijn door een aantal gangetjes en kamertjes. Het veld wordt echter een stuk groter door een brede baan die om de volledige map heen loopt. Dus aan de ene kant heb je de korteafstandsgevechten tussen de basissen, en aan de andere kant heb je de ruimte om met de voertuigen aan de slag te gaan.

Foundry

Foundry is ook een grote map waarbij je binnen blijft. Dit keer is het echter een groot warenhuis dat niet vol met voertuigen, maar met containers staat. De map is uitermate geschikt voor Team Slayer en dergelijke, omdat de vijanden telkens weer uit onverwachtse hoeken tevoorschijn kunnen komen. Toch is Foundry vooral bedoeld voor de Forge-spelers, omdat elk voorwerp in het warenhuis weggehaald kan worden zodat je een mooie ruimte overhoudt. Dan heb je alleen nog maar je eigen fantasie nodig om een leuke map te maken. Het is daardoor de eerste map waarmee je iets nieuws kunt beginnen in plaats van een oude map iets aanpassen.

Standoff

In Standoff kun je weer de buitenlucht in. Door de twee basissen en het symmetrische karakter van de map, is het erg geschikt voor objective-games zoals Capture the Flag. Beide basissen hebben beperkte mogelijkheden achter de muren, maar er is ook voldoende mogelijkheid om je zelf boven op elke basis te verdedigen. Daarnaast zijn de voertuigen erg beperkt, waardoor je tactisch na moet denken wil je de andere basis bereiken. Het is een soort mindere versie Blood Gulch uit de eerste twee Halo's.

Die drie maps zijn een goede toevoeging voor de multiplayer van Halo 3. Je kunt via een speciale playlist alleen de nieuwe maps spelen, zodat je goed kunt oefenen. Maar let wel: Bungie heeft al toegegeven dat de Map Pack in de toekomst ook gratis aangeboden zal worden. Zit je dus wat krap bij kas, dan is het misschien beter om te wachten. Zoek je echter snel verfrissing in Halo 3, dan is je geld met de Heroic Map Pack goed besteed.