Terwijl we de afgelopen jaren niet bepaald zachtzinnig zijn overspoeld met MODs van games als Half-Life, Quake 3 en Unreal Tournament, lijkt het fanatisme van de MODbouwers recentelijk een heftige dip te hebben gekregen. Zo werden van enkele onofficiele uitbreidingen de laatste versie uitgegeven en zag een redelijk aantal communities de laatste straaltjes daglicht.

Ondanks de afgenomen hoeveelheid MODs is er toch nog steeds buitengewoon veel animo voor klassiekers zoals Counter-Strike. Zelfs zoveel dat Microsoft afgelopen E3 buitengewoon veel aandacht gaf aan de Xbox conversie van het spel Counter-Strike: Condition Zero. Voor Pcgamers met een voorliefde voor WW2 shooters, presenteerde Activision hun nieuwste (retail)versie van Day of Defeat, een MOD in coproductie van Valve en mede gemaakt door de mensen achter Counter-Strike.

Voor mensen die niet in het bezit zijn van een Half-Life exemplaar (nodig om de 'Day of Defeat' te kunnen spelen), besloot Activision om deze MOD als een stand-alone game op de markt te brengen. Zo zal je hiervoor geen grote Half-Life updates te moeten downloaden en is het spel met nieuwe menu's helemaal als zelfstandige game speelbaar.

Speciaal voor deze 'Day of Defeat' relaunch organiseert Gamer.nl in samenwerking met Activision een speciaal Clan-toernooi van 3 t/m 20 juni. Je maakt hierbij de kans om een dedicated 'Day of Defeat' clan-server te winnen voor een periode van 3 maanden! Daarnaast ontvangt elke speler van de winnende clan een exemplaar van het komende Valve-spel (en het is 3x raden welke game dat is )!

Wat zijn de regels?

Alle matches worden gespeeld met een tijdslimiet van 20 (default).

Een match word gespeeld over 2 maps, waarbij beide teams een keuze mogen maken. Elke map wordt gespeeld als zowel Axis en Allies.

Wedstrijden worden gespeeld met maximaal 6 vs 6. Komen de deelnemende teams overeen om met minder mensen te spelen, dan is dat mogelijk.

Speelschema's worden via e-mail door Gamer NL bekend gemaakt aan deelnemende partijen.

Elke deelnemer aan dit toernooi moet geregistreerd zijn op Gamer NL.

Wedstrijden worden gespeeld op de GamePoint Day of Defeat toernooi-server.

Elke gespeelde wedstrijd moet worden bijgewoond door een GNL game-judge. Wedstrijden zonder judges worden niet als geldig beschouwd.

Hoe schrijf je in?

Zorg ervoor dat jij en je clan-leden zijn geregistreerd op Gamer NL.

Stuur een e-mail naar info@gamer.nl waarin het volgende is vermeld:

je naam van de Clan

de deelnemende spelers aan het Day of Defeat toernooi

de clanleader en zijn/haar contactgegevens (waaronder naam & email)

stuur deze email onder vermelding van 'inschrijving DoD toernooi'

UPDATE! Op verzoek van enkele clans zijn de speeldata verplaatst. De wedstrijden in dit toernooi worden verspreid gespeeld tussen 15 juni en 10 juli. In overleg met de Clan-leiders worden data en tijd besproken. De GNL judge bepaalt altijd het defintieve tijdstip en zal ook doorslag geven bij enig dispuut tussen Clans.

Voor eventuele vragen of opmerkingen betreft dit toernooi kan je natuurlijk altijd terecht op info@gamer.nl. Het wedstrijd verloop is online na te lezen.