Het is vrijdag 18 augustus, 11 uur 's avonds in Den Haag. Zeven mensen (waaronder ik) lopen af en aan met monitoren, pc's en de complete inboedels waar de gemiddelde pcfreak wild van enthousiastme van zou worden. Het ongelukkige doelwit is een flinke gele bestelbus die echt tot aan het plafond vol wordt gestopt met al dit materiaal (waaronder enkele stevige servers). Na een kwartiertje propwerk is het tijd om in de bus te stappen en op weg te gaan naar het ophaalpunt van twee van onze medeLANners en vanuit daar naar het de plaats Weert om daar deel te nemen aan "GameWeekend".

Dat zo'n bestelbusje altijd groter lijkt dan het is, bleek al snel duidelijk toen alles en iedereen in de bus was gepropt. En de gedachte dat hier ook nog eens twee gamers bij zouden moeten met bijbehorende pc's leek dan ook even onvoorstelbaar. Maar bij dit soort situaties komt de inventiviteit van de gemiddelde student al snel naar boven en dat zorgde ervoor dat we met 8 mensen, 11 pckasten, monitoren en bijbehorende rotzooi op weg konden naar Weert.

Het is Zaterdag 1 uur 's nachts en we komen na een flinke tocht met een aantal hylarische momenten (wie zegt dat het draaien met bus midden op een doorgaande weg verboden is? ) aan op de plek van bestemming, "Gameweekend".

Bovengenoemd evenement heeft alweer een flink aantal edities achter de rug en zoals het bij een goede LAN ook hoort is er ook de nodige groei geweest. Bij deze 'groei' moeten we niet direct denken aan een 'Drome' of zelfs 'Millanium2' want we hebben het hier over maximaal 60 a 80 personen. Toch bewees Gameweekend dat ze qua gezelligheid zeker niet onder hoeven te doen.

Dit was trouwens voor mij de eerste LAN waarop een duidelijke aanwezigheid was van de manga-fans. Zo sterk zelfs dat er een complete afdeling (het podium van het buurthuis) voor in was gericht. Enkele gamers hadden trouwens meerdere pc's meegenomen om hun eigen Quake3-server op te kunnen zetten. En deze werden dan ook volop gebruikt.

Nadeel van deze kleinere LANs is helaas wel dat er niet veel verschillende games in multiplayer worden gedraaid. Counterstrike was (net zoals in al die andere LANs) bij verre de meest populaire. Daarnaast werden Quake2 en 3 ook behoorlijk wat gespeeld.

De sfeer op 'Gameweekend' was meer dan goed. Een goede lokatie met een hoop gezellige gamers. Helaas was het geluidsoverlast soms echt buitensporig van mensen die hun geluidsinstallaties toch veel te luid hadden gezet.

Ik hoorde trouwens na mijn vertrek zaterdagmiddag dat de stroom nog een tijdje was uitgevallen in Weert, maar als ik daar nog wat meer over hoor, zal ik dit hier zeker nog ff vermelden.

Gameweekend... till next time!

www.Gameweekend.nl

foto's door: Alexander de Bruijn