Het zal de meeste mensen niet zijn ontgaan dat de over een week het gameparadijs aanbreekt voor de liefhebbers. Op 24, 25 en 26 november vindt in de Jaarbeurs in Utrecht de Gameplay plaats. De afgelopen jaren kenden we de Power Unlimited Gameplay en de GameXpo. Beide partijen hebben dit jaar echter besloten de handen ineen te slaan en er 1 event van te maken voor de gamers. Op meer dan 12.000m2 zullen de nieuwste games getoond worden en zijn de meeste ervan speelbaar. Wat kun je allemaal verwachten tijdens de Gameplay 2006 en wat mag je zeker niet missen. Heel veel games

We kunnen hier wel alle games gaan opnoemen die speelbaar zijn tijdens de Gameplay, maar dat wordt wel een gigantische waslijst. Een paar toppertjes dan:

Assassin's Creed (speelbaar of niet?)Brothers in Arms: Hell's Highway (speciale presentatie)Supreme CommanderZelda: The Twilight PrincessOkami (Speelbaar op AsiaMania stand)Resistance: Fall of MenRayman Raving RabbidsTony Hawk Project 8Raibow Six: VegasGameplay raadt gamers aan om vrijdag en zondag te komen als je lekker wilt kunnen spelen, de zaterdag is al bijna uitverkocht. Check voor alle games hier. TMF Game Awards Op vrijdag wordt de eerste dag van de Gameplay afgesloten met de jaarlijkse TMF Game Awards. Om 17:00 uur zal Skate (van GameKings) samen met TMF VJ Miljuschka deze show presenteren. Publishers en games zullen in de prijzen vallen. Het publiek bepaalt wie de winnaars worden. Mocht je nog willen stemmen, dan kan dit hier.

Op 12 december zullen de TMF GameAwards van 21:00 tot 22:00 worden uitgezonden op TMF.

FIFA Interactive World Cup 2006 Ben jij goed in FIFA en wil je hier wel even €2000 mee winnen? Check dan de FIFA Interactive World Cup waar je het op kunt nemen tegen anderen die denken ook zo goed te zijn als jij. Wie weet maak je kans. Hier vind je meer info. PS3

Eindelijk krijg je de kans om ruim 3 maanden voor de launch al te kunnen spelen met Sony's nieuwste console, de PlayStation 3. Titels die speelbaar zullen zijn op deze gloednieuwe console zijn MotorStorm, Resistance: Fall of Men, Formula 1 en Ridge Racer 7 en waarschijnlijk Genji: Days of the Blade.

Nintendo Wii

Op 8 december zullen veel gamers in de rij staan voor de winkels om de felbegeerde Nintendo Wii aan te schaffen. Op de Gameplay kun je 2 weken eerder al spelen met deze nieuwe console. En er zullen flink wat games speelbaar zijn: Wii Sports, Wii Play, Zelda: Twilight Princess, Super Monkey: Banana Blitz, WarioWare: Smooth Moves, ExciteTruck, Rayman Raving Rabbids, Red Steel en Trauma Center.

World Cyber Games

Op alle drie de dagen presenteren Samsung en de organisatie van de World Cyber Games Benelux op het hoofdpodium een aantal showmatches tussen (internationale) topgamers. Voor de bezoeker een unieke kans om te ervaren hoe games echt gespeeld dienen te worden.

Sp!ts & GameAddicts toernooi GameAddicts zal in de Spits/FHM stand een aantal prestigieuze gametoernooien organiseren. Spelers van het populaire voetbalspel Pro Evolution Soccer 6 kunnen zowel individueel of als team hun talenten bewijzen. Verder zullen er Mario Kart, Tekken 5 competities en een promo toernooi voor Rockstar Table Tennis gehouden worden. Meer info alhier. http://www.gamer.nl/doc/35937/1 Algemene info Gameplay

Vrijdag: 10.00 - 17.00 uur (+ TMF Game Awards 17.00 - 18.30 uur)

Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur

Zondag: 10.00 - 17.00 uur

Tickets voor Gameplay 2006 koop je bij Free Record Shop en alle overige kanalen van TicketBox! Hét event vindt plaats op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 november 2006 in Jaarbeurs Utrecht.

Entreeprijzen

- Dagkaart vrijdag, zaterdag of zondag: € 15,- Let op! De vrijdag kaart geeft ook recht op toegang tot de TMF Game Awards!

- Weekendkaart Gameplay: € 24,50 Let op! Deze kaart is geldig op zaterdag en zondag!

- Combikaart Gameplay / hcc!dagen: € 20,-

Games in Concert Mocht je na drie dagen nog geen genoeg hebben van games en gaming dan kun je natuurlijk ook naar het door Gamer.nl en NCRV georganiseerde Games in Concert komen. Dit wordt gehouden in Vredeburg Utrecht, dus net naast de Jaarbeurs. Meer informatie vind je hier en kaartjes kun je via ticketservice nog bestellen, maar wees snel!