De naam Toy Soldiers is niet voor niets gekozen, want de drie nieuwe maps zijn op een iets andere schaal gemaakt dan de bestaande multiplayer maps in F.E.A.R. 2. Wie vroeger wel eens de bekende Rats-levels in CounterStrike heeft gespeeld weet direct waar het over gaat. Jouw personage is namelijk niet veel groter dan een rat. En net als de rest van de spelers sta je in een spelwereld die qua afmetingen ver boven je pet gaat. In CounterStrike speelde je veelal in een keuken of woonkamer, in Toy Soldiers doe je de binnenkant van een flipperkast (Full Tilt), een bomvolle zandbak (Recess) en een bloederig laboratorium (Cockroach) aan.

Full Tilt

Full Tilt is duidelijk de mooiste van de drie en scoort bijzonder hoog wat betreft originaliteit. De binnenkant van een flipperkast biedt met zijn verschillende niveaus een prima decor voor een knalfestijn. Vooral de glazen plaat die in het midden van de flipperkast zit, levert soms grappige taferelen op. Je ziet je tegenstander namelijk wel , maar je kunt hem niet raken. Dankzij verschillende hellingen kun je jezelf snel verplaatsen en daarmee ook de tegenstander verrassen.

Recess

Het tweede speelveld, Recess, is duidelijk uit ander hout gesneden. In het midden van deze zandbak staat een zandkasteel zoals je droomde ze vroeger ooit te maken. Daar omheen ligt het vol met speelgoedauto's, emmertjes en plastic soldaatjes. Tijdens je eerste bezoek zul je trouwens nog wel wat kogels verspillen aan deze groene mannetjes. Niet omdat ze de hoofdrol spelen in een behoorlijke slechte game-reeks, maar omdat je ze in de verte niet direct van de vijand kunt onderscheiden. Jammer genoeg is Recess net wat te groot gemaakt en loop je vaak in rondjes om elkaar heen.

Cockroach

Het  laatste speelveld, Cockroach, is wat meer F.E.A.R.-georiënteerd. Het laboratorium lijkt zo te zijn weggelopen uit het origineel dankzij een paar plassen bloed en enkele computerschermen waarop het logo van Armacham prijkt. Cockroach lijkt daarnaast erg veel op de Rats-levels uit CounterStrike. Door de werktafels en hoge kasten zijn er verschillende niveaus en er staan genoeg spullen op de grond en op de tafel om achter te schuilen. Via snoeren en door wat gaten in de muur kun je ongezien een scherpschutter, die zich op een kast verschanst heeft, benaderen om hem zo een nekschot te geven. Gameplay-technisch gezien is Cockroach zeker de beste van de drie.

Er zullen ongetwijfeld spelers bij zitten die het niet zo hebben op speelvelden zoals deze. Het zij zo. Monolith heeft goed werk afgeleverd met de Toy Soldiers Map Pack en de levels zitten dan ook goed in elkaar. Naar goede gewoonte heeft Monolith hier en daar wat grappige dingen toegevoegd en grafisch valt er weinig te klagen. Het grootste compliment is echter dat deze content helemaal gratis is. Dat is iets wat we de laatste tijd vaak anders zien. Misschien dat deze omgevingen niet helemaal jouw ding zijn, maar voor deze 'prijs' kun je het in ieder geval even uitproberen.