Na een vroeg vertrek en behoorlijke reis was het maandagochtend eindelijk zover, het Gamers-team bestaande uit Jimmy en Erik bereikt Londen om daar samen met een flinke afvaardiging van GamePoint de ECTS te bezoeken. Op de ECTS2000 tonen uitgevers en ontwikkelaars de nieuwste producten aan elkaar en is voor journalisten uitermate interessant om de nieuwste games en hardware te bekijken.

Ook deze ECTS waren een aantal grote uitgevers als Electronic Arts en Infogrames helaas niet aanwezig. EA had echter de zaterdag voor de beurs wel een presentatie gegeven van zijn komende line-up. Enkele losse brands zoals Lionhead waren gelukkig wel op de showfloor en kregen dan ook flink wat aandacht van de aanwezige pers.

Intel Pentium 4

Vooral de stand van Intel was erg populair dit jaar. Niet vanwege de showmodellen van de Pentium 4 (die nu op 1,4Ghz wordt released) maar vooral om de nieuwe games te bewonderen die op de Intel-machines draaiden. Zo werd een versie van Black&White gedemonstreerd en waren er enkele Microsoft-games zoals als Crimson Skies en Midtown Madness 2 speelbaar.

Wat betreft Intel zelf zijn de zaken niet sterk veranderd tov de Pentium4. Er is duidelijk geen ambitie om de prijzen te laten zakken en de mainfocus zal nog steeds op zakelijk gebruik blijven. Ook de specifieke ondersteuning in games blijft momenteel nog een twijfelachtig punt. DirectX 8 zal trouwens wel gebruik maken van de nieuwe functionaliteit op de Pentium4. Echt schokkend is het helaas dus nog niet.

Microsoft

Aangezien de processorsnelheid nog steeds niet is bepaald was er dus ook geen demo op de ECTS te zien. Er werd enkel een kleine lijst aan developers bekend gemaakt die voor Xbox gingen ontwikkelen. Xbox viel dan ook een beetje triest weg tegen de grote stands van Nintendo en Playstation.

Gameboy Advance

Nintendo heeft drie punten waar ze zich in de nabije toekomst op zullen gaan richten. Het 1e lijkt een schijnbaar eindeloze stroom met Pokemon spelletjes variërend van Pokemon Pinball tot Pokemon Stadium. Het 2e is de Gamecube, iets waar helaas niet veel over te vinden was op de beurs. Het 3e speeltje was gelukkig wel ruimschoots aanwezig, de Gameboy Advance. Deze nieuwste aanwinst in de Gameboy productenreeks ziet er strak uit, ligt lekker in de hand en is in de toekomst ook nog eens aan te sluiten op je Gamecube. Ook heeft deze minispelcomputer een 4 player mogelijkheid en zijn er enkele verslavend leuke spellen in ontwikkeling. De Gameboy Advance wordt in Juni 2001 in de winkels verwacht.

Playstation2

Dat ze bij Sony de PS1 nog niet wilden dumpen bleek bij de relaunch van de PSOne, de nieuwe benaming van de oude Playstation. Hierbij hoorde natuurlijk ook een nieuw design samen met de lancering van enkele nieuwe PSOne-titels. Daarnaast stond de PS2 natuurlijk flink in de belangstelling alsook de party die 's avonds werd gehouden. Op de Konami-stand schitterde de nieuwe Metal Gear Solid 2-trailer met enkele minuten aan nieuwe gamefeed. Toch waren er naast MGS2 geen echte toppers aanwezig die zwaar in de belangstelling stonden.