Afgelopen dinsdag was het zover, het jaarlijkse EA World stond weer op het programma. Dit alles was een avondje uit naar het midden des lands, de Central Studios te Utrecht waar we wederom volop konden genieten van de eindejaars-line-up van mega uitgever EA. Natuurlijk kon dit niet gepaard gaan zonder de nodige hapjes en drankjes, live-muziek en niet te vergeten, de semi-bekende Nederlanders. Kortom, een evenement op een manier zoals EA dat alleen kan organiseren. Lees hier ons verslag van dit gezellige avondje vol infotainment, boothbabes, heerlijk eten, lekker drinken en natuurlijk waar het allemaal uiteindelijk om draait, de games!

Eens per jaar is het weer zover, die knusse busreis in hartje Utrecht. Dan zit de bus in kwestie eens vol. Hoe vol? Overvol. Een gemiddelde bus in India is er niks bij. De nieuwsgierige lezer vraagt zich dan waarschijnlijk af, over welke lijn heb ik het dan? Nou, over lijn 4, de bus welke ons bracht naar de bestemming van vanavond, EA World in Central Studios. Daar stond een feestje gepland waar we eens uitgebreid konden genieten van de eindejaars line-up die EA voor ons in petto had. De vorige editie van EA World was in onze ogen zeer geslaagd en men had dan ook de nodige verwachtingen gecreëerd. Na een tijdje buiten hebben gestaan gingen de deuren dan open en kom het spektakel van start. Let the drinki…. games begin!

De games die we die avond te zien kregen. De A is overigens nog steeds zoek

De games die EA op deze dinsdagavond lieten zien waren footiegame FIFA06, racer Need for Speed: Most Wanted, de console-versie van het populaire Sims 2, SSX 3 on Tour, de nieuwe Harry Potter en de Vuurbeker, third-person moviegame James Bond "From Russia with Love" en de console versie van Battlefield 2 getiteld Modern Combat. Stuk voor stuk titels die leuk aangekleed waren. Een kort rondje om jullie een impressie te geven hoe wij het beleefd hebben.

Eén van de eerste stands die opviel was de stand van Harry Potter. Helaas, geen echte acteurs te bekennen, wij moesten het doen met een ietwat dikke Chinees die zich had verdiept in de magische kunsten en trucjes van ons aller Hans Kazan. De stand zelf was maar een donker hol, waar een viertal Xbox-stands en en vier PS2-pods klaarstonden om de game gebaseerd op het vierde deel te spelen. Grappig, maar ook niet meer dan dat.

Neen, dan toch liever de volgende stand, een stijlvolle set van de James Bond game “From Russia with Love”. Onder begeleiding van een zeer charmante Bond-zangeres waande je eventjes in de jaren '60 waar je onder genot van een hapje en een drankje kon genieten van de muziek en het uitzicht. Ook hier stonden weer een aantal pods beschikbaar om de multiplayer van deze game te testen.

De volgende stand, die van FIFA 06 kwam ons bekend voor. Net als vorig jaar was het voetbalveld weer van de partij, niet heel erg verassend dus. Vóór het event zette ik mijn geld al in op Evert ten Napel, bekend van tv. De beste man zou vast wel weer een stukje commentaar gaan leveren, zo gokte ik. En jawel hoor, de heer Ten Napel was alive and kickin' tijdens EA World '05 en deed inderdaad het commentaar tijdens een potje FIFA 06, wat overigens wederom mooi op een groot scherm te volgen was. Ook waren de twee voetballers van vorig jaar weer op komen dagen en stiekem denken wij dat deze heren er volgend jaar weer ook weer bij zijn. Never change a winning formula, huh?

Voor de rest had EA een kleine Sims-stand voor ons in petto die in het niet viel met het grote huis van vorig jaar. Beetje zouteloos allemaal helaas en al gauw liepen we weer verder. Aanlokkelijker waren de auto's die men hadden staan in de Need for Speed: Most Wanted stand. Een heuse oude politiewagen en een niet onaardige Porsche waren de eyecatchers van deze game. Ook kon je op de foto met een “sexy agente”, wat natuurlijk het altijd goed doet bij het mannelijk publiek wat er veelal rondliep. Ook de SSX stand trok veel bekijks, het mechanische snowboard was dan ook uiterst geschikt om mensen nieuwsgierig te maken naar deze nieuwste editie SSX.

Tenslotte was er een klein hoekje gereserveerd voor Battlefield 2: Modern Combat. Op het eerste gezicht een leuke stand, ware het niet dat EA een enigszins irritante Yank had ingeschakeld als “CNN reporter”. Onze ratelende reporter schreeuwde je werkelijk waar het oren van het lijf en schrok de bezoekers eerder weg dan de bedoeling was. Waarom ze deze man hadden ingeschakeld mag Joost weten. Ook hier zijn we niet lang gebleven, hoe leuk Battlefield 2: Modern Combat dan ook mag wezen.