Achtergrond
Microsoft E3

E3-samenvatting: Microsoft

Project Scarlett, Elden Ring, Cyberpunk 2077 en meer

Geschreven door Michel Musters op
In dit artikel staat al het belangrijke nieuws dat tijdens Microsoft's E3-persconferentie is aangekondigd.

Microsoft brengt eind 2020 next-gen Xbox uit met Halo: Infinite

Microsoft heeft op zijn E3-persconferentie de Xbox voor de volgende generatie aangekondigd. Project Scarlett komt eind 2020 in de schappen liggen, samen met Halo: Infinite.

Volgens Microsoft is de nieuwe Xbox een grote sprong voorwaarts als het gaat om technische mogelijkheden. Project Scarlett ondersteunt 120 frames per second, 8K-beelden, real-time raytracing en Variable Refresh Rate. Met de laatste techniek blijven beelden ook vloeiend bij lagere framerates.

Volgens Phil Spencer is Project Scarlett volledig ontworpen met het oog op games. Hiermee verwijst hij naar de reactie op de aankondiging van de Xbox One, die destijds meer werd gepresenteerd als een settopbox met de mogelijkheid games te spelen.

Naast de informatie over de nieuwe console heeft Microsoft nieuwe beelden laten zien van Halo: Infinite. De game zet de verhaallijn van Halo 5 voort en wordt ontwikkeld door 343 Industries. De shooter verschijnt gelijktijdig voor Project Scarlett en pc.

Lees het complete nieuwtje hier.

Cyberpunk 2077 komt op 16 april 2020 uit

CD Projekt Red kondigde tijdens Microsoft’s E3-persconferentie en releasedatum voor Cyberpunk 2077 aan: het spel komt op 16 april 2020 naar Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Tijdens Microsoft’s E3-persconferentie werden nieuwe beelden van Cyberpunk 2077 getoond. Acteur Keanu Reeves heeft een rol in de game en kwam op het podium van Microsoft's persconferentie om over het spel te praten.

Cyberpunk 2077 is de nieuwe game van CD Projekt Red, de ontwikkelaar van de The Witcher-games. Het spel biedt een open cyberpunkwereld waarin spelers in first person doorheen kunnen lopen.

Lees het complete nieuwtje hier.

Nieuwe FromSoftware-game Elden Ring onthuld

Dark Souls-ontwikkelaar FromSoftware onthulde op Microsoft’s E3-persconferentie zijn nieuwe game Elden Ring.

Het spel heeft een open spelwereld en spelers bezoeken verschillende koninkrijken. Daarbij is de game hevig geïnspireerd door Noorse mythologieën. A Song of Ice and Fire-schrijver George R.R. Martin heeft een adviserende rol bij de game. Het spel wordt uitgegeven door Bandai Namco en verschijnt op Xbox One, PlayStation 4 en Xbox One. Een releasedatum is er nog niet.

Lees het complete nieuwtje hier.

Ori and the Will of the Wisps is vanaf 11 februari verkrijgbaar

Ori and the Will of the Wisps komt op 11 februari 2020 uit, zo heeft Microsoft bekendgemaakt tijdens zijn E3-persconferentie.

Het vervolg op de succesvolle 2D-platformer Ori and the Blind Forest laat spelers er op uittrekken om de mysteries buiten het bos van Nibel te ontdekken en Ori's ware lot te ontrafelen. De game is exclusief voor Xbox One en Windows 10, in 4K UHD op Xbox One X te spelen en een Xbox Play Anywhere-titel.

Lees het complete nieuwtje hier.

Ninja Theory’s multiplayergame Bleeding Edge onthuld

Ninja Theory heeft op Microsoft’s E3-persconferentie zijn nieuwe game Bleeding Edge onthuld.

Het gaat om een multiplayergame waarin twee teams van vier spelers het tegen elkaar opnemen in mêleegevechten. Een releasedatum is er nog niet, maar op 27 juni begint de alfatest van het Xbox One-spel. Ook is de officiële website gelanceerd.

Vlak voor E3 lekte de trailer van het spel al in lage kwaliteit uit. Ninja Theory is de ontwikkelaar van games als Hellblade, Enslaved en Heavenly Sword. De studio is tegenwoordig eigendom van Microsoft.

Lees het complete nieuwtje hier.

Nieuwe beelden van Borderlands 3 uitgebracht

Vanavond is er een nieuwe trailer van Borderlands 3 uitgebracht.

De game lanceert op 13 september voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Op pc zal de game exclusief verkrijgbaar zijn in de Epic Games Store.

In het spel kan worden gespeeld als een van de vier nieuwe Vault Hunters. Moze, de schutter, heeft een persoonlijke mech om extra vuurkracht te brengen in een gevecht. Amara, de siren, is een vechter die haar krachten gebruikt om vijanden te verpletteren met haar vuisten. Fl4k, de beestentemmer, wordt gevolgd door zijn loyale beesten die hem helpen in de strijd. Zane, de agent, specialiseert zich in gadgets en is gericht op het creëren van chaos.

Lees het complete nieuwtje hier.

Gears 5 komt op 10 september uit

Microsoft heeft aangekondigd dat Gears 5 op 10 september uitkomt op Xbox One en pc. Tevens toonde het bedrijf nieuwe beelden van de game.

Gears 5 draait om Kait Diaz, een Outsider die afstamt van de Locust. Kait moet samen met de speler achter de oorsprong van de Locust en haar familie komen. JD Fenix uit Gears of War 4 keert ook terug, samen met zijn vader Marcus Fenix en zijn vriend Delmont Walker. Op Microsoft's persconferentie werd een nieuwe modus genaamd Escape getoond, een co-op ervaring voor drie spelers.

Lees het complete nieuwtje hier.

Actie-rpg The Outer Worlds verschijnt 25 oktober

Obsidian Entertainment's sci-fi rpg The Outer Worlds verschijnt 25 oktober 2019 voor pc, Xbox One en PlayStation 4. Dit heeft Microsoft bekend gemaakt tijdens zijn E3-persconferentie.

The Outer Worlds is de nieuwe singleplayer sci-fi roleplaying-game van Obsidian Entertainment en Private Division. In het spel verkent de speler een ruimtekolonie en ontwikkelt het verhaal zich op basis van de keuzes die de speler maakt. De ontwikkelaar geeft naast het nieuws bovendien een verdere indruk van de game met een trailer.

Lees het complete nieuwtje hier.

Dying Light 2 verschijnt in de lente van 2020

Tijdens de E3-persconferentie van Microsoft is een nieuwe trailer verschenen van Dying Light 2. Met de nieuwe trailer onthulde ontwikkelaar Techland de game in de lente van 2020 uit te brengen.

In de nieuwe trailer wordt de focus gelegd op het personage Aiden. Aiden wordt omschreven als een overlevende in een geïnfecteerde wereld. Met de trailer wordt benadrukt dat het lot van de wereld in de handen van de speler ligt.

Dying Light 2 verschijnt in de lente van 2020 en is beschikbaar op pc, PS4 en Xbox One.

Lees het complete nieuwtje hier.

Microsoft koopt Pyschonauts-ontwikkelaar Double Fine

De aankoop van de onafhankelijke ontwikkelaar van games zoals Psychonauts, Grim Fandango en Broken Age is werd bekendgemaakt tijdens Microsoft's E3-persconferentie

Naast het nieuws over de aankoop van Double Fine werd er ook een nieuwe trailer getoond van Pyschonauts 2. Deze game verschijnt op pc en Xbox One. De game is ook al aangekondigd voor de PlayStation 4. Het is op dit moment nog niet duidelijk welke games Double Fine voor Microsoft gaat ontwikkelen.

Lees het complete nieuwtje hier.

Phantasy Star Online 2 komt in de lente van 2020 naar het Westen

Sega brengt Phantasy Star Online 2 in de lente van 2020 naar het Westen op pc en Xbox One. Dit maakt de ontwikkelaar bekend via een nieuwe trailer tijdens de E3-persconferentie van Microsoft.

Phantasy Star Online 2 is tot nu toe alleen verkrijgbaar in Japan op de PS4 en op de Nintendo Switch door middel van een cloudversie. Met de onthulling maakt Sega bekend dat spelers de rpg op zowel Xbox One als pc samen kunnen spelen.

Met de nieuwe trailer worden introbeelden van alle episodes getoond van Phantasy Star Online 2. De trailer benadrukt dat Phantasy Star Online 2 in het Westen lanceert met alle content die tot nu toe ook in de Japanse versie beschikbaar is.

Phantasy Star Online 2 verschijnt in de lente van 2020 op pc en Xbox One.

Lees het complete nieuwtje hier.

Forza Horizon 4 komt op 13 juni met Lego-uitbreiding

Forza Horizon 4 krijgt op 13 juni een nieuwe Lego-uitbreiding. Dit maakt ontwikkelaar Playground Games via een trailer bekend tijdens de E3-persconferentie van Microsoft.

Met de nieuwe uitbreiding, genaamd Lego Speed Champions, kunnen spelers door een Lego-wereld rijden in zowel normale auto’s als nieuwe raceauto’s. De uitbreiding biedt Lego-versies van bekende voertuigen, waaronder de McLaren Senna en de Ferrari F40 Competizione. Daarnaast krijgen spelers toegang tot speciale content, zoals het voltooien van Lego-uitdagingen en het verzamelen van verborgen kubussen. Ook kunnen spelers 31 nieuwe achievements behalen.

De uitbreiding Lego Speed Champions voor Forza Horizon 4 verschijnt op 13 juni voor pc en Xbox One.

Lees het complete nieuwtje hier.

Het winterwonderland van Wasteland 3

De wereld is vergaan en Colorado ligt begraven onder de sneeuw van een nucleaire winter in deze nieuwe trailer van Wasteland 3.

De nieuwe post-apocalyptische game zal zich afspelen in een bevroren Colorado. Spelers kunnen voertuigen, natuurrampen en een nieuw, vloeiender actiesysteem verwachten. In Wasteland 3 start de speler als de enige overlevende van Team November, een van de Desert Ranger-teams bekend uit de vorige delen. In Colorado zijn de Desert Rangers echter niet bekend, dus er zal opnieuw reputatie opgebouwd moeten worden.

Lees het complete nieuwtje hier.

Minecraft Dungeons verschijnt in de lente van 2020

Minecraft Dungeons verschijnt in de lente van 2020 op Xbox One en pc, zo werd op Microsoft's E3-persconferentie aangekondigd.

De game is door een klein intern team met een passie voor kerkers in games gemaakt. Spelers kunnen alleen of met drie anderen door allerlei mijnen, moerassen en andere gebieden lopen om vijanden te doden en loot te verzamelen.

Er werd tevens een nieuwe trailer van de game uitgegeven, die hieronder is te zien.

Lees het complete nieuwtje hier.

Strijdlustige padden gaan los in Battletoads

Microsoft heeft tijdens zijn E3-presentatie de eerste gameplaybeelden laten zien van Battletoads.

Met de remake van de klassieke beat'em up mogen wederom drie spelers samen vanaf de bank de Melkweg onveilig maken. Rare ontwikkelde de originele Battletoads in 1991, maar de serie heeft al ruim twee decennia geen nieuw deel in de franchise gezien. De game wordt ditmaal ontwikkeld door Dlala Studios. Het is nog onbekend wanneer Battletoads verschijnt.

Lees het complete nieuwtje hier.

Voel de Force met de nieuwe Star Wars Jedi: Fallen Order-trailer

Tijdens Microsoft's E3-persconferentie werd een nieuwe trailer van Star Wars Jedi: Fallen Order getoond.

Gisteren werd tijdens EA Play de eerste gameplay van het spel onthuld. Star Wars Jedi: Fallen Order draait om het falen van de Jedi Order na Episode 3. Spelers nemen de rol aan van de beginnende Jedi Cal Kestis, die Order 66 overleeft en op de vlucht is voor The Empire. De game van Respawn Entertainment komt op 15 november uit op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Lees het complete nieuwtje hier.

Blair Witch-game verschijnt op 30 augustus voor Xbox One en pc

Er is een trailer verschenen van de nieuwe horrorgame Blair Witch. Dit toont Layers of Fear-ontwikkelaar Bloober Team tijdens de E3-persconferentie van Microsoft.

In de nieuwe trailer worden angstaanjagende beelden getoond van de speler die met een camcorder door een bos rent. Net zoals in de film speelt deze camcorder een grote rol in de first-person gameplay. De game speelt zich af in 1996 en is gebaseerd op het verhaal van Blair Witch.

Blair Witch verschijnt op 30 augustus voor pc en Xbox One.

Lees het complete nieuwtje hier.

Er komt een nieuwe versie van de Xbox Elite Controller

Microsoft heeft tijdens zijn E3-persconferentie de Xbox Elite Wireless Controller Series 2 onthuld.

Een van de beste nieuwe features van de controller is de interne heroplaadbare batterij. Die batterij gaat zo'n veertig uur mee voordat hij weer opgeladen moet worden. Ook kan de druk op de analoge sticks worden aangepast en zijn er nieuwe componenten die omgewisseld kunnen worden.

Lees het complete nieuwtje hier.

Borderlands 2-dlc Commander Lilith & The Fight for Sanctuary nu beschikbaar

Een campaign-uitbreiding voor Borderlands 2, genaamd Commander Lilith & The Fight for Sanctuary, is vandaag aangekondigd en is meteen beschikbaar.

De dlc kan tot 8 juli gratis gedownload worden, daarna kost het geld. De uitbreiding slaat een brug tussen het verhaal van Borderlands 2 en het aankomende Borderlands 3. De dlc is beschikbaar via PlayStation 4, Xbox One en Steam.

De uitbreiding speelt zich kort af na de gebeurtenissen uit Borderlands 2. Sanctuary ligt onder vuur, de Vault Map is gestolen en gif verspreid in Pandora. Spelers kruipen opnieuw in de schoenen van Vault Hunters Maya, Salvador, Axton, Zer0, Gaige en Krieg. Er zijn nieuwe gebieden, bazen en nieuwe loot, en een nieuwe tier die boven Legendary gaat.

Lees het complete nieuwtje hier.

En verder aangekondigd en getoond...

Dit artikel delen:

Lees meer

E3-analyse: Microsoft heeft alles onder controle Nieuwe Microsoft Flight Simulator verkiest het luchtruim in 2020
9

Reacties op: E3-samenvatting: Microsoft

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Lord Ganon

  • 10 juni 2019 01:44
  Zeker een paar games om naar uit te kijken!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Wonderboy32

  • 10 juni 2019 04:14
  Krankzinnig slecht

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aquemini

  • 10 juni 2019 10:05
  Geen 1 game gezien of gehoord waar je een Xbox console voor zou kopen. Veel te veel CGI beelden i.p.v. echte gameplay beelden. Zelfs cyberpunk niks nieuws van gezien. De nieuwe console niet gezien maar meer een opsomming van te verwachten snelheden en zeer summiere specs. Zeer teleurstellend eigenlijk en niks bijzonders. De 3 games die ik wil spelen kan op de ps ook.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 11 juni 2019 09:22
  @Aquemini Dit waren toch nieuwe (CGI) beelden van CyberPunk?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Derper

  • 10 juni 2019 10:16
  helemaal niks over de xbox game pass for pc? Dat vond ik toch wel een hele goede deal voor 4 euro. Niet de kleinste games die er bij zitten. Epic probeert agressief de pc markt op te kopen, MS doet het een stuk slimmer denk ik zo. Zeker met de nieuwe overlay in windows 10, werkt heel fijn. Heb ook meteen het abo afgesloten en gisteren sunset overdrive zitten spelen :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Mr. Grand

  • 10 juni 2019 10:57
  Erg jammer !

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Sarmatius

  • 10 juni 2019 13:01
  Had gehoopt ook wat te zien van AoE4, misschien volgend jaar…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 11 juni 2019 09:19
  Plus:
  -Cyberpunk komt vroeger dan verwacht en dus gewoon op de XOne.
  -Double Fine!!

  Min:
  -Geen Fable4
  -Niets over Session

  Het was allemaal niet heel spannend, maar aan de andere kant; ze stonden er tenminste.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Clausbmf666

  • 11 juni 2019 12:53
  waar moet ik tijd vandaan halen?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.