De geluiden op het internet zijn nogal verschillend. Hoe kan het ook anders, want na de nepperij een paar jaar terug, is iedereen extra op zijn hoede. Tijdens de presentatie werd ditmaal wel ingame beeld getoond en hoewel de game er grafisch indrukwekkend uitziet, is iedereen nog wat voorzichtig. Toch laat de presentatie zien dat Guerrilla Games niet stil heeft gezeten. 

In de demo van 15 minuten die getoond werd, werd eerst rook getoond waaruit een soldaat tevoorschijn komt, Hij en zijn maten discussieren dat ze op weg zijn naar de dood. Er is chaos en troepentransporten verschijnen in beeld. Wanneer de wolken langzaam wegdrijven is te zien hoe een transport geraakt wordt en neerstort op de onderliggende stad. De soldaten aan boord zijn zeker van hun dood en de commandant vertelt hen klaar te staan voor gevecht...In de zaal werd goedkeurend geklapt, want de demo laat zien dat de ontwikkelaar erin geslaagd is heel erg dichtbij de neppe demo te komen. Met ingame beelden ditmaal!

Het is duidelijk dat er zeer veel details in de graphics zit. Soldaten hebben heel veel expressie in hun gezicht door een enorm aantal polygonen. Bovendien bevat het spel bijzonder veel details dus als speler zul je echt het gevoel hebben in een levende omgeving rond te lopen. Ook lichteffecten hebben de nodige aandacht gehad en zien er heel natuurlijk en rauw uit, precies zoals past bij Killzone 2.

Gameplay

Maar wat de game echt vet maakt is de overweldigende actie. Direct wordt je met je mannen in de actie losgelaten en vliegen de kogels je letterlijk om de oren. Uiteraard dien je zo snel mogelijk dekking te zoeken. Voorwerpen en omgevingen kunnen uiteraard kapotgeschoten worden en met brandstof vaten kun je uiteraard je voordeel doen door flinke expolosief te veroorzaken. Je zult met je mannen door de verlaten stad ronddolen en gebouwen in- en uitstormen in gevechten met de Helghast. Zoals we inmiddels wel gewend zijn, bevat de game geen healthbalkjes enzo, maar zul je als speler goed op moeten letten en helpt het schuilen en op adem komen om weer tot rust te komen en verder te spelen.

Change the weather

Guerrilla Games liet tijdens de presentatie weten dat het weer een belangrijke rol zal spelen in het spel. De Helghast kunnen bepaalde weerselementen gebruiken of zelf manipuleren. Zo is er een level waarin met een soort kanon bliksem geabsorbeerd kan worden om deze vervolgens als wapen te gebruiken.

Het ragdoll systeem dat in Killzone 2 gebruikt wordt is bijzonder netjes uitgewekt. Helghast zullen tegen muren aanvliegen of trappen afrollen wanneer ze flink geraakt worden. Maar ook zullen soldaten voortkruipen als ze geraakt zijn, wat er bijzonder realistisch uitziet.

Het lijkt erop dat Guerrilla Games erin geslaagd is de pers weer voor zich te winnen. De demo toont aan dat er op grafisch vlak heel wat aan het spel gesleuteld is en dat het een PS3-waardige game wordt met flink veel actie en de grimmige sfeer van Killzone.