Een grote chaos

Als je de hall inloopt weet je niet waar je moet kijken. Overal om je heen zie je mensen wurmen om bij allerlei stands te komen. Mijn eerste keuze viel op de Vivendi stand. Vivendi pakt dit jaar groot uit met games als World of Warcraft, Starcraft Ghost, en Ground Control 2. Grote schermen waarop de ingame activiteiten te bewonderen zijn van veel van deze games, staan overal opgesteld.

Buiten de stand van Vivendi staat die van EA. EA heeft veel tijd gestoken in The Sims2 en Medal of Honor Rising Sun. De drukte neemt nog meer toe als Konami naast de EA stand aankondigt dat er over een paar minuten de Metal Gear 3 trailer van start gaat. Veel te druk daar snel wat anders zoeken.

Duizenden mensen

Veel van de bezoekers weten precies waar welke stand staat, iets wat is af te leiden aan de continue drukte bij de Half-Life 2 stand van Valve. De rij van mensen reikt tot aan de achterkant van de kantine, enkele tientallen meters verderop. Er wordt sterk controle gevoerd bij de HL2 stand. Er mag bijvoorbeeld niet gefilmd worden, maar volgens mij lekt er overal wel wat uit. Gezien deze rij er denk ik de gehele week nog wel staat ga ik naar mijn afspraak met Take2 om daar de nieuwste behind closed doors games te bewonderen.

Take 2 Interactive

Take2 pakt dit jaar leuk uit. Aan het einde van het jaar komt Hidden en Dangerous 2 uit, welke echt super cool is geworden. Railroad Tycoon 3 in volledig 3D en de onlangs aangekondigde game Space Colony mag er ook wezen. Van alle 3 de games kan je snel een hands-on preview verwachten.

Sequels

Op de E3 zijn tot zover nog niet echt veel schokkende titels onthuld. Opvallend veel titels worden voor meerdere consoles tegelijk ontwikkeld worden. Ook zijn er veel sequels aangekondigd, waaronder Max Payne 2, Hitman 3 en Maximo 2. Ook maken erg veel games opnieuw hun opwachting na ook vorig jaar reeds de showvloer te hebben mogen opfleuren.

Wachten en wachten

Zoals elk jaar zal je op de E3 zo nu en dan in lange rijen aan moeten schuiven. Zoals reeds gezegd is de Half-Life 2 techdemo op de ATI stand een van de publiekstrekkers dit jaar. Ook Doom 3 en Metal Gear Solid 3 zijn erg in trek. De stand van Sony kan echter op wat minder bekijks rekenen, in tegenstelling tot die van Nintendo waar het volk af en aan loopt. Veel bijzonders weet deze Japanse consolegigant echter niet te tonen, enkel Mario Kart en Pikmin 2 zien er leuk uit.

Stoere mannen en wulpse vrouwen

Ook de stoere mannen van het Amerikaanse leger zijn dit jaar wederom aanwezig en pakken groot uit voro de promotie van hun America's Army games. Er lopen veel soldaten rond welke hopen indruk te maken op het publiek, maar toch werken de bekende boothbabes vast een stuk beter. Echt veel zijn het er niet dit jaar, maar het is wel allemaal erg goed vlees.

Tot slot

Andere games die wel indruk wisten te wekken zijn de GameCube titels van Capcom. De nieuwe Castlevania game doet wat denken aan Devil May Cry, maar ziet er ook erg leuk uit. Uitgebreidere impressies zijn in de komende dagen te verwachten.

-- Michael Wolf Visser