Achtergrond
Final Fantasy 7

E3-analyse: Square Enix knalt er op los

Final Fantasy 7 Remake en Marvel's Avengers zijn grote sterren

Geschreven door Michel Musters op
Square Enix nam het reguliere tijdslot van Sony in (3 uur 's nachts) voor zijn E3-persconferentie, en niet zonder reden blijkt achteraf: de uitgever had een uitstekende show met veel lekkers voor fans van het Japanse bedrijf.

Natuurlijk wisten we van te voren al dat Square Enix het over een aantal grote titels ging hebben. De verwachtingen waren dus vrij hooggespannen. De grootste namen vielen aan het begin en het einde van de persconferentie.

De show startte met Final Fantasy 7 Remake. Er werd bijna een halfuur aan gameplay en andere beelden en informatie rondom het spel getoond. Fans die al jaren op de remake wachten werden dan ook uitgebreid beloond. Hoewel het altijd maar afwachten is, lijkt Square Enix alles op alles te zetten om alle verwachtingen waar te maken.

Wat volgde was een flinke stroom aan games die vooral liefhebbers van Japanse spellen bekoren. Remasters van Final Fantasy: Crystal Chronicles, The Last Remnant en zelfs Final Fantasy 8, meer informatie en beelden van de nieuwe Final Fantasy 14-uitbreiding Shadowbringers en een nieuwe mobiele game in de vorm van War of the Visions: Final Fantasy Brave Exvius. Voor mensen die niets met deze typisch Japanse game hebben was dit zo nu en dan wellicht nietszeggend, maar de fijnproever kon hier wel degelijk van genieten.

Daarna was het tijd voor het westerse segment van de presentatie. Square Enix onderneemt de laatste jaren immers grote stappen om meer westerse games met zijn Amerikaanse en Europeaanse studio's te maken. Zo geeft het bedrijf in de Verenigde Staten Techland's Dying Light 2 uit, dat een trailer met eerste gameplay kreeg op de persconferentie. De eerste beelden van de nieuwe shooter van People Can Fly, genaamd Outriders, waren nog een beetje nietszeggend. De arcaderacer Circuit Superstars was een erg fijne en schattig ogende verrassing.

De persconferentie werd - zoals verwacht - afgesloten met de allereerste beelden van Marvel's Avengers, de superheldengame waar Crystal Dynamics al jaren aan werkt. En die maakten de verwachtingen waar, want de trailer toonde iets dat zich het beste laat omschrijven als een liefdesbrief richting de bekende helden. Met het nieuws dat alle dlc gratis wordt en dat er geen lootboxes in de game zitten, wist de ontwikkelaar het publiek helemaal op te zwepen. Een release op 15 mei 2020 is ook helemaal niet zo gek.

Ondanks dat bepaalde grote westerse namen van Square Enix - denk aan Tomb Raider - schitterden in afwezigheid, had het bedrijf dus meer dan genoeg in petto. Fans van Japanse rpg's zaten er sowieso warmpjes bij, maar een game als Final Fantasy 7 Remake ontstijgt dat niche met gemak. Marvel's Avengers spreekt natuurlijk helemaal een groot publiek aan. Doordat er tussendoor ook genoeg gameplay van diverse titels werd getoond, voelde de persconferentie ook open en eerlijk aan. Een prima conferentie van Square Enix dus dit jaar!

Dit artikel delen:

Lees meer

Star Wars Jedi: Fallen Order bezit de Force E3-samenvatting: Square Enix
2

Reacties op: E3-analyse: Square Enix knalt er op los

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  JaapGoose

  • 11 juni 2019 11:11
  De FF8 Remaster is wel een dingetje. Naar verluid is de broncode ooit verloren geraakt en daarom zijn er nooit eerder remasters geweest; ben benieuwd hoe ze dit nu opgelost hebben. Reverse-engineered en opnieuw in elkaar gezet? De graphics lijken er niet op vooruit gegaan te zijn maar wellicht is de resolutie wel 'gewoon' full HD nu.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 11 juni 2019 11:27
  Final Fantasy VIII remaster is toch wel de hoogtepunt imho. Het is en blijft een game uit 1999/2000, maar damn die character models zijn echt mooi in de remaster.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.