Achtergrond
ubisoft

E3 2019: Wat kunnen we van Ubisoft verwachten?

Wachten op de terugkeer van Sam Fisher

Geschreven door Jacco Peek op
E3 2019 staat voor de deur, dus het wordt hoog tijd om te voorspellen wat we van de verschillende uitgevers kunnen verwachten. In deze reeks zetten we zekerheden, waarschijnlijkheden en eventuele verrassingen per persconferentie op een rij, met vandaag Ubisoft.

Ubisoft is al jaren een vaste speler op de E3 en dit jaar houdt de uitgever weer een eigen persconferentie. Vermoedelijk bevat de presentatie zoals gewoonlijk een hoop bombarie, maar ook diepgaande impressies van nieuwe games. De persconferentie vindt plaats op maandag 10 juni om 22:00 uur Nederlandse tijd, een prima tijd om in te schakelen dus.

Zekerheden

Ubisoft kondigt vaak minstens één E3-titel van tevoren aan, zodat het spel bij gamers alvast op de radar staat. Dit jaar is dat Ghost Recon Breakpoint, dat op 4 oktober verschijnt. Een vrij uitgebreide gameplaytrailer en verhelderende Q&A-sessie onthulde hoe de game zich poogt te onderscheiden van Wildlands en hoe de coöperatieve gameplay eruitziet. Breakpoint neemt de tactische militaire actie uit het vorige deel en voegt daar frisse overlevingselementen aan toe. Denk aan blijvende verwondingen, stealth-gadgets om vijanden te slim af te zijn en bloedstollende situaties achter vijandelijke linies.

Ubisoft belooft ook een meeslepender verhaal in de game te verwerken, met onder andere Jon Bernthal als de gevallen Ghost Walker. Hopelijk is dit een van de remedies tegen de verveling die bij sommige gamers toesloeg in de latere uren van Ghost Recon Wildlands. We willen überhaupt graag meer zien van de missiestructuur en hoe het ogenschijnlijk gevarieerde eiland in elkaar zit.

Als koning van games als een service krijgen we ook een kleine update rondom een aantal oudere games, waaronder The Division 2. De game werd eerder dit jaar geprezen vanwege de hoeveelheid end-game content en met nog drie dlc-episodes te gaan in 2019, krijgen we waarschijnlijk een blik op de toekomst. Ook heeft Ubisoft aangekondigd meer informatie bekend te maken over de toekomst van Rainbow Six: Siege, For Honor, Steep en Trials Rising.

Ghost Recon

Waarschijnlijk

Inmiddels is het ook geen geheim meer dat er wordt gewerkt aan een nieuwe Watch Dogs. Ubisoft - of eigenlijk een tegendraadse werknemer - hintte in een patch naar Londen als setting voor Watch Dogs 3. Inmiddels hebben verschillende bronnen dit bevestigd en dook er een Brits Twitter-kanaal voor de franchise op, dus we weten vrijwel zeker dat de game wordt aangekondigd tijdens E3. Hiernaast wezen geruchten laatst op de game Watch Dogs Legion, waarinspelers kennelijk de besturing over elk personage in het spel over kunnen nemen.

Met het talent dat Ubisoft in huis heeft, en eventuele kennis van de ontwikkeling van Assassin’s Creed Syndicate, zet de game potentieel de mooiste versie van Londen ooit neer, gevuld met dingen om te hacken. We verwachten eigenlijk geen wereldschokkende vernieuwingen in de nieuwe Watch Dogs, maar een evolutie van de fijne gameplay uit het vorige deel.

Daarnaast is de nieuwe Just Dance-game uiteraard aanwezig. De serie verkoopt nog steeds goed en het is bijna een traditie dat de game met veel bombarie tijdens E3 wordt onthuld. Het is dan ook meer de vraag welk nummer ze gebruiken om de game te promoten.

Watch Dogs 2

Misschien

Ubisoft brengt komend fiscale jaar vier grote games uit en als we er gemakshalve van uitgaan dat een nieuwe Watch Dogs wordt onthuld, staat de teller van spellen waar we wat vanaf weten nu op twee. De derde game werd mogelijk laatst gelekt en zou Roller Champions heten. De informatie is afkomstig van de persoon die eerder Link’s Awakening voor de Switch correct voorspelde en zegt nu dat Roller Champions rollerskaten met een balsport combineert, waarschijnlijk roller derby, en een ”mooie stijl” heeft. Mocht de titel inderdaad worden getoond tijdens E3, dan brengt het waarschijnlijk de nodige variatie aan in Ubisofts line-up, die met name bestaat uit militaire shooters.

De vierde titel is nog een raadsel. Wellicht heeft Ubisoft nog een nieuwe IP die niemand aan ziet komen, tovert het een vervolg op Mario + Rabbids uit de hoge hoed of verschijnt Rayman tijdens de persconferentie. Veel gamers hopen echter dat de Splinter Cell-franchise eindelijk terugkeert na jaren afwezigheid. Hier en daar wordt er naar de game gehint en ook een productpagina voor een E3-replica van de iconische nachtkijker roept vragen op over de mogelijke terugkeer van Sam Fisher. Technisch gezien keerde Sam Fisher vorig jaar al terug in een evenement voor Ghost Recon Wildlands, nota bene ingesproken door Micheal Ironside, maar de tijd is rijp voor een nieuwe Splinter Cell-game. Kom op, Ubisoft!

Het zou ook geen verrassing zijn als het gerucht over de Ubisoft Pass waar blijkt te zijn. De naam lekte via de Ubisoft Store en houdt waarschijnlijk een abonnement op Ubisoft-games in, vergelijkbaar met Xbox Game Pass en EA Access. Het zou de zoveelste dienst zijn die strijdt om de inhoud van de portemonnee van gamers, maar voor fans van de uitgever is het wellicht een goede deal als nieuwe releases bij lancering beschikbaar worden.

Splinter Cell

Niet aanwezig

We durven het niet met alle zekerheid te zeggen, maar waarschijnlijk is de nieuwe Assassin’s Creed-game helemaal niet aanwezig tijdens E3. Ubisoft heeft namelijk aangegeven een jaartje over te slaan en het traject van de laatste game in de reeks, Odyssey, is nog in volle gang. Dat de setting van de game is gelekt zegt ook niks over de aankondiging, aangezien Assassin’s Creed-games altijd al lang van tevoren lekken.

Helaas is ook Beyond Good & Evil 2 niet aanwezig op de beurs. Het ontwikkelteam is momenteel bezig ‘ontwikkelmijlpalen’ en heeft dus geen hands-on demo of presentatie gepland. De kans is dus klein dat de game wel opduikt tijdens de persconferentie, maar we sluiten het niet uit. Het idee van een werkend planetair systeem is nog steeds zeer ambitieus, dus een blik op de wereld zou bijzonder prettig zijn.

Tot slot is Skull & Bones ook niet aanwezig. De piratengame is uitgesteld naar volgend jaar en is daarom niet aanwezig op E3. Wellicht geen slechte zaak, omdat de game na de aankondiging weinig indruk maakte. Het roer volledig omgooien is waarschijnlijk te veel gevraagd, maar wie weet helpt het uitstel om alsnog een goede game voor strategen neer te zetten.

Dit is alles wat we van Ubisoft kunnen verwachten. Schakel op maandag 10 juni om 22:00 uur in en houd Gamer.nl in de gaten voor hands-on previews, nieuws en samenvattingen over E3 2019. Benieuwd wat je verder kan verwachten op de E3? Bekijk dan ook ons overzicht met alle persconferenties en tijden op een rij.

Dit artikel delen:

Lees meer

Mojang toont eerste gameplay-beelden Minecraft Earth Bethesda was 'voorbereid op kritiek Fallout 76'
3

Reacties op: E3 2019: Wat kunnen we van Ubisoft verwachten?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  coola

  • 4 juni 2019 15:22
  De E3 persco van Ubisoft is op de Persco van Square Enix na de persco waar ik het meest benieuwd naar ben. Ik hoop inderdaad dat Splinter Cell aanwezig is. Daarnaast ben ik benieuwd wat ze met Watch Dogs 3 gaan doen (ondanks de eerste game meh was en de tweede game okayish was). En ik ben vooral benieuwd wat ze met AC Odyssey gaan doen (want tijdens E3 gaan ze een "grote" update onthullen voor die game) geruchten gaan btw ook dat er een AC 1 remake aan zit te komen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aquemini

  • 4 juni 2019 20:13
  Een nieuwe en hopelijk dan ook steen goeie SC zou wel cool zijn. Ben alleen bang dat ze het weer over de top gaan maken met snelle Hollywood crap, net zoals ze Ghost recon verpest hebben

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Heccer_NL

  • 4 juni 2019 21:49
  Ik hoop ook een goeie S.C en geen Hollywood chips. Keiharde moeilijk voor de diehards. Geen mainstream. ( blijven hopen)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.