Babes

Wie trouwens denkt dat het in Los Angeles altijd mooi en zonnig weer is, kwam bedrogen uit op de E3. Zo waren de boothbabes ook dit jaar wel ruim aanwezig op de 'parking lot' van GODgames maar werden de sexy strakke shirtjes al snel vervangen door dikke wintertruien. Ook in de hallen van de Expo zelf was het vrouwelijke schoon dit jaar erg schaars. Maar goed, uiteindelijk zijn we toch voor de games naar LA afgereisd....toch?

Het hele spektakel van de beurs begon voor Sony, Nintendo en Microsoft trouwens al een dag eerder omdat ze hun nieuwste console aan het publiek voor wilden stellen.

Zo kwamen hier uitnodigingen voor Xbox, Nintendo en Sony in overvloed op de redactie binnen, maar was er niet aan gedacht dat 3/4 van het Nederlandse publiek pas na 12 uur 's middags (op de dag voordat de beurs start,) in Los Angeles zou landen. Het bekijken van de consoles zou voor ons dus op de beurs zelf moeten gebeuren, maar daar bleek nog genoeg tijd voor te zijn. Vervelend feitje bleek later dat we onze Xbox afspraak tot twee keer niet konden vinden, maar gelukkig bleken de games vooral op de showfloor te zien te zijn.

The best of the best

De beste stands waren dit jaar ongetwijfeld van Activision en Electronic Arts. Met een enorme variatie aan nieuwe titels waaronder Return to Castle Wolfenstein, Tony Hawk 3, Medal Of Honor en de nieuwe EA 2001 was er op beide locaties genoeg te bekijken. En dat is ook precies wat we hebben gedaaan.

Top 5

Om alvast een goede indruk te geven van mijn impressies op de beurs heb ik een klein verlanglijstje gemaakt van de games die ik er dit jaar uit vond springen. Van een aantal van deze spellen is er een kleine preview geschreven.

1. Anarchy Online

Dit spel heeft een enorme upgrade gekregen van maker Funcom. De beta die momenteel door duizenden mensen wordt getest krijgt met deze upgrade een verbetering die ik niet had durven voorspellen. Besturen van voertuigen en een aantal veranderingen in interface en graphics zien er zeer goed uit.

2. Jedi Knight II

Noem het oud sentiment, maar wat Raven met dit spel neer gaat zetten is beter dan wat ze ooit hebben uitgebracht. Zelfs in deze vroege fase zien de techdemo's er al spectaculair uit.

3. Empire Earth

Strategie op z'n best. Het spel komt zeer bestuurbaar over en vooral de enorme hoeveelheid aan verschillende units verspreid over verschillende periodes spreekt me erg aan. Om nog maar even te zwijgen over de mini-atoombom die we te zien kregen.

4. Unreal 2

Spectaculaire graphics en features die al werden gebruikt in andere games zijn nu eindelijk standaard in deze game. Hoe de uiteindelijke gameplay en sfeer gaat worden is nu nog iets te vroeg om beoordeeld te worden.

5. StarWars Galaxies

De grote topper van Verant (Everquest) die met deze titel niet enkel nieuwe online gameplay gaat laten zien, maar ook graphics van het bovenste niveau weet te showen.

Op de volgende pagina's zijn wat korte previews te lezen van games die we hebben bekeken op de showfloor.