Achtergrond

Doe Het Zelf Maar: Jumpy Wall

Endless Wall Jumper

Geschreven door Michel Musters op
In Doe Het Zelf Maar behandelen we games die je veel beter zelf kunt spelen dan dat wij erover kunnen schrijven. We doen het toch, want ze trokken onze aandacht. Vandaag: Jumpy Wall – Endless Wall Jumper.

De Flappy Bird-hype is inmiddels wel weer voorbij, maar we kunnen een simpele doch verslavende mobiele game altijd wel waarderen. Vooral als hij komt van iemand die we nog kennen ook. Pim Coumans liep jaren geleden rond op de Gamer.nl-redactie en werkte toen mee aan vorige versies van de website en zustersite InsideGamer. En laat hij toevallig vandaag zijn allereerste echte game hebben gelanceerd in de App Store.

Jumpy Wall is een game voor iedereen die walljumps het leukste element van platformers vindt. In Jumpy Wall doe je namelijk niets anders dan dat: door op je iPhone of iPad te tappen, springt het naamloze blokje in de game van de ene naar de andere muur. Het doel is om zo hoog mogelijk te komen, terwijl je spikes en andere obstakels ontwijkt en muntjes verzamelt die verschillende kleurencombinaties ontgrendelen.

Die kleurencombinaties zijn een groter element van de game dan je zou denken. Het spel knippert namelijk constant met felle kleuren, die je mogelijk kunnen afleiden of je juist nog meer in trance brengen. Het is niet voor niets dat het spel aan het begin een waarschuwing heeft voor mensen die gemakkelijk een epileptische aanval kunnen krijgen. Voor hen is het mogelijk om de snel knipperende kleuren uit te schakelen.

Net zoals bij de meeste games van dit kaliber is de gameplay ogenschijnlijk simpel, maar word je door veel spelen alleen maar beter en ga je je eigen techniek ontwikkelen. Zo kun je je tijd nemen om van de ene naar de andere muur te springen (door je vinger op het scherm te houden schuift het personage heel langzaam naar beneden en heb je tijd om de juiste sprong te maken), maar door snel heen en weer te springen en muntjes in een rap tempo te verzamelen krijg je hartjes, die je een tweede kans geven mocht je per ongeluk tegen spikes aan springen. 

Jumpy Wall is niet een revolutionair spel, maar enorm verslavend en leuk geanimeerd. Nog meer waren we onder de indruk van Coumans’ verhaal. Hij nam begin dit jaar ontslag bij zijn vaste werk en leeft al meer dan een half jaar van zijn resterende spaarcenten, terwijl hij van zijn one man studio pixelrock een succes probeert te maken. Jumpy Wall is zijn allereerste game en is geheel gratis te downloaden; zijn volgende doel is een Premium-game. We zijn benieuwd of we nog vaker van Coumans gaan horen, en intussen slagen we er maar niet in om onze iPhone neer te leggen. Nog één keertje walljumpen dan. Maar neem het niet zomaar van ons aan, doe het zelf maar.

Jumpy Wall is nu gratis te downloaden voor iPhone en iPad via de App Store. Aan een Android-versie wordt gewerkt. Bezoek de website voor meer informatie.

Dit artikel delen:

Lees meer

Star Wars Battlefront krijgt geen serverbrowser Details uit de Dishonored 2 E3-trailer
0

Reacties op: Doe Het Zelf Maar: Jumpy Wall

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.