Drawception is een tekenspel gebaseerd op het enorm populaire DrawSomething. Nu vraag je je misschien af, wat valt er nog toe te voegen aan DrawSomething? Nou, in plaats van een chat-functie of verschillende brushes dacht maker Reed Lakefield aan een vleugje Inception. Ja, waarom eigenlijk niet? Een tekening in een gok, in een tekening, in een gok…in een tekening.

Nu is het maken van tekeningen met vingers op een touchscreen niet bepaald gemakkelijk. Zelfs met mijn gevoelige pianovingers en overduidelijk visueel talent kom ik vaak niet veel verder dan een goedbedoelde psychedelische kleurenmix als ik de opdracht krijg om de ‘Lion King’ te tekenen. Dat mijn medespelers het dan goed raden heeft vermoedelijk meer te maken met de gelimiteerde woordenlijst dan met hun deductieve talenten.

Voor de makers van Drawception was dit niet genoeg. Zo krijg je in Drawception vaak niet alleen een compleet wezenloze opdracht (Mario bitchslaps Luigi!), maar is je antwoord ook weer gelijk de opdracht voor de volgende speler. Dit gaat door totdat er twaalf unieke spelers hebben meegedaan. Mocht aan het einde van de rit het juiste woord per ongeluk goed geraden worden, dan is dat een legendarische overwinning, maar is de poging fout, dan houd je er vaak een mooi verhaal aan over. Van een ‘Batman doing laundry’ naar ‘A pointy eared eskimo gives a press conference’? Geen probleem.

Ok, nu kan ik nog twee dozijn voorbeelden geven, maar je moet dit gewoon in levende lijve ervaren. De creativiteit van de mensheid op zijn allerbest. Gegarandeerd dat je na het spelen van Drawception de wereld in een mooier daglicht ziet, in een mooier daglicht.

Drawception is gratis te spelen op http://drawception.com/