Wat heb je nodig?

Goede kwaliteit chocola met een hoog percentage cacaoboter
Mallen voor een paasei
Spatel
Kom om de chocola in te smelten
Vetvrij papier

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.

Zodra de chocola gesmolten is, moet je deze 'temperen', dat wil zeggen langzaam al roerende laten afkoelen. Dit kun je doen door de chocola op een schoon marmeren of granieten oppervlak uit te spreiden en heen en weer te bewegen, of de chocola in een kom al roerende laten afkoelen terwijl je het met een spatel tegen de randen aanstrijkt. Het moet koel aanvoelen aan je lip (gebruik een sateprikker), dan is de chocola klaar voor verder gebruik.

Stap 1

Schenk de getemperde chocolade in de mallen, om zo een dun laagje chocola tegen de randen te vormen. Verwijder de overtollige chocola en maak de randen schoon met de spatel. Leg de mallen in de koelkast tot ze helemaal zijn uitgehard. Bewaar de resterende chocola.

Als de eerste laag is uitgehard, verspreid je nogmaals een laag chocola in de mal. Doe dit minstens 2 keer (twee lagen), of meer als je een dikker ei wilt. Zodra je de laatste laag hebt aangebracht zet je de vormen op de kop op vetvrij papier.

Laat ook de laatste laag afkoelen in de koelkast tot de chocola hard is en niet langer glanzend. Verwijder de chocolade eieren uit de mallen.

Als je de twee helften aan elkaar wilt maken om er een ei van te vormen, verwarm dan een mes of spatel boven een gasvlam en haal het dan langs de randen van de helften om de chocola iets te laten smelten. Zet dan direct de twee helften tegen elkaar aan en houd enkele seconden vast, tot de chocola weer hard is. Deze methode werkt ook als je oneffenheden wilt verwijderen.

Dit recept is afkomstig van allrecipes.nl