Geachte dames en heren van Dice,

Ons is ter ore gekomen dat jullie willen overwegen om dinosauriërs aan Battlefield 3 toe te voegen wanneer daar genoeg animo voor is vanuit de Battlefield-gemeenschap. Chapeau, jullie luisteren duidelijk naar de fans. Aan de reacties op Twitter en Reddit is te zien dat dit is wat de mensen willen. Wij hebben nog enkele suggesties om dinosauriërs in de game te verwerken. Weg met de zombies, leve de dino’s!

Dinosauriërs als voertuigen

Vliegen op een Pterodactylus in plaats van in een straaljager, rijden op een Velociraptor of vijanden bestoken vanaf de rug van een Brachiosaurus lijkt ons enorm tof. Zo kunnen we ieder voertuig in Battlefield 3 vervangen voor een dinosaurusvariant. Misschien draven we iets door wanneer we suggereren om RPG’s (Raptor-propelled grenades) onderdeel van het wapentuig uit te laten maken?

Dino Onslaught

Wat beter om op voort te borduren dan Onslaught uit Bad Company 2? Vier spelers moeten samenwerken om zo snel mogelijk stapsgewijs vier punten te veroveren, terwijl ze strijd leveren met computergestuurde dinosauriërs. Naarmate je vordert, wordt de tegenstand steeds heftiger totdat je uiteindelijk tegen Tyrannosaurussen moet vechten. De tijd waarin je een level voltooit, wordt bijgehouden via leaderboards, waardoor er nog een extra competitieve factor bij komt kijken.

Dynamische doelen

Stel je bent een potje Conquest aan het spelen en plotseling verschijnt er een computergestuurde Tyrannosaurus op het strijdtoneel. Het monster valt iedereen aan die in zijn buurt is, dus beide teams zullen eerst dit gevaar uit de weg moeten ruimen voordat ze weer verder kunnen met hun onderlinge gevecht. Het team dat de dinosaurus verslaat scoort extra tickets. Voeg een aantal andere ‘ongewenste bezoekers’ toe die plotseling verschijnen en je krijgt een enorm dynamische spelmodus.

Dino Horde

Een voor de hand liggende suggestie zou zijn om spelers tegen golven van dinosauriërs te laten vechten. Een spelmodus die in Gears of War en Halo enorm populair is en tegenwoordig in bijna iedere game met een online gedeelte wel te vinden is. Je begint tegen kleine groepen zwakke dinosauriërs en vecht tegen steeds sterker wordende tegenstanders naarmate je langer overleeft. Tussen de aanvalsgolven door kun je ammunitie bijvullen en weer even op adem komen.

Stiekem zit er eigenlijk al een dino in Battlefield 3...

Versus

De Versus-modus uit de Left 4 Dead-serie kan uitstekend als basis dienen voor een variatie met dinosauriërs in de hoofdrol. Zet een team van soldaten tegenover een team van dinosauriërs. De soldaten moeten zolang mogelijk zien te overleven, terwijl de dinosauriërs ze proberen op te eten. Aan het einde van de ronde krijgen de soldaten punten op basis van hoeveel ze nog in hun levensbalk hebben zitten. Daarna wisselen de partijen van rol en begint de jacht opnieuw. Het team dat aan het einde van beide rondes de meeste punten heeft verzameld, is de winnaar.

DayD

Zien te overleven in een wereld die wordt bevolkt door dinosauriërs klinkt ons als muziek in de oren. DayZ, de mod voor ArmA II, heeft al laten zien dat het met zombies tot enorm spannende momenten kan leiden, maar wij denken dat het zweet je pas echt uitbreekt bij het zien van een kudde Velociraptors. Vooral wanneer je enkel een pijl en boog of een onnauwkeurig pistool bij je hebt met nog maar een handvol kogels. Wegrennen is geen optie en mis schieten evenmin.

Dino Game

In deze modus is iedereen een dinosaurus. Je begint als een kleine soort en met iedere kill die je maakt, verander je in een groter soort. De grotere soorten zijn moeilijker om te verslaan, maar zijn tevens langzamer en minder precies. Wanneer je als groter soort wordt gedood, verander je weer in het vorige soort.

Singleplayer of coöperatieve content

Voor de mensen die liever niet online spelen of hooguit met een vriend is er nog de optie om een korte campagne aan het spel toe te voegen. Het verhaal hierin zou kunnen zijn dat een militair experiment met een tijdmachine verkeerd is gegaan en jij naar de prehistorie bent getransporteerd. Nu moet je zien te overleven tussen de dinosauriërs en een weg naar je eigen tijd zien te vinden.

We hopen dat er iets voor jullie tussen zit.

Met vriendelijke groet,

Gamer.nl


Dit zijn enkel wat voorbeelden die ons leuk lijken, maar wij zijn ook erg benieuwd naar wat jullie leuk lijkt dat Dice met de dinosauriërs zou moeten doen. Laat je suggestie achter in de comments en vergeet vooral niet je steun te betuigen door een bericht met #BF3Dinos te tweeten.