Light

Levelen na level 20 wordt al een stuk lastiger. Je stijgt geen levels meer op de traditionele manier, maar je zult het met Light points moeten doen. Dit zijn bonuspunten die op je armor zitten. Als je bijvoorbeeld level 20 bent en in totaal 7 light points op je armor hebt, ben je eigenlijk level 27. Deze light points zitten wel alleen op zeldzamere armor zoals rare en legendary, en niet op normal en uncommon armor.

Ascended Shards

Als je een armor met light points hebt gevonden, kun je die upgraden voor nog meer light points om je level zo nog net iets op te schaven. In het begin is dat simpel, dan kost het alleen maar wat Glimmer en materialen die je overal kunt vinden. Later kun je je armor alleen upgraden met minimaal zes Ascended Shards, zeldzame items die je heel soms krijgt door Raids, Strikes, Crucibles en speciale evenementen te doen.

Destiny

Bounties

Bounties zijn eigenlijk een soort quests zoals die in veel mmo’s voorkomen. Er zijn Vanguard bounties, zoals dood een bepaalde baas, versla twintig vijanden of verzamel 200 bepaalde items. De tegenhangers hiervan zijn de Crucible Bounties, die alleen te halen zijn door tegen andere spelers te vechten. Zo moet je bijvoorbeeld vijftien headshots maken om hier ervaringspunten voor te verdienen. Op deze manier stijg je levels in Vanguard en Crucible, en kun je zeldzame legendary of exotic wapens verdienen. Hoe meer bounties je doet, hoe meer kans je maakt op goede wapens.

Destiny

Wapens

Hoewel het ene wapen beter is dan het andere wapen, is dat niet helemaal meer zo als je tegen andere spelers speelt. Dan doet elk wapen evenveel schade, maar moet je het hebben van andere statistieken. Zo kun je bijvoorbeeld een wapen hebben dat snel schiet, of een sniper die preciezer schiet. Dat zorgt ervoor dat de wapens wel gebalanceerd zijn, maar dat je soms toch een klein voordeel hebt over andere spelers. Je wapens zijn ook te upgraden, dat werkt eigenlijk hetzelfde als armor upgraden, alleen kost het Ascended Energy in plaats van Ascended Shards.

Destiny

Collectibles

Destiny bevat ook allerlei handige items die je niet mag missen, omdat ze je een essentiële bonus geven. Zo is er de Ammo Synthesis, waarmee je nieuwe ammo kunt krijgen als je kogels op beginnen te raken. Je kunt deze wel maar één keer per vijf minuten gebruiken. Er is ook een Ammo Synthesis voor Special en Heavy ammo. Alle drie zijn te koop bij de Gunsmith. Dan is er nog de Weapon Telemetry, waarmee je wapen sneller in level stijgt. Deze kun je helaas niet kopen, maar krijg je soms als je een wapen afbreekt.

Als je meer Glimmer wil verzamelen, kijk dan uit naar Ether Seeds, Black Wax Idol, Blue Polyphage en Resupply Codes. Met deze items krijg je meer Glimmer door Fallen, Hive, Vex en Cabal te verslaan.