Om ervoor te zorgen dat jullie deze game ook echt niet over het hoofd zien, besteden we deze week extra aandacht aan Rise of the Argonauts. Vandaag hebben een flink aantal video's van Codemasters gekregen van dit mythologische avontuur. In de verschillende video's worden vele verschillende kanten van de game belicht.

Het verhaal

Rise of the Argonauts gaat over Jason, een zeer bekend figuur uit de Griekse mythologie die samen met de Argonauten op avontuur gaat. Natuurlijk gaat het verhaal een stuk verder dan dat. Voor meer inzicht bekijk je de volgende video.

De verhaallijn

In het verhaal van Rise of the Argonauts zijn hoofdrollen weggelegd voor Jason en zijn strijdmakkers, de argonauten. Voor meer informatie over de kleurrijke personages bekijk je de volgende video's.

Jason

De argonauten

Jason en de Argonauten reizen van avontuur naar avontuur met hun schip, de Argo. Aangezien Jasons reisgenoten zijn vernoemd naar dit schip, speelt het een zeer belangrijke rol in de game.

De Argo

De Argo brengt de mythologische avonturiers van eiland naar eiland. Om je een beter idee te geven van wat voor soort locaties je zult bezoeken in Rise of the Argonauts, heeft de ontwikkelaar een video gemaakt over een tweetal eilanden:

Mycenea

Kythra

Met de achtergrond van Rise of the Argonauts lijkt het wel goed te zitten. Nog belangrijker is de gameplay. In een aantal video's doet ontwikkelaar Liquid Entertainment een aantal belangrijke spelelementen van de game uit de doeken.

 

In de eerste video legt de ontwikkelaar uit hoe ze van Rise of the Argonauts een meeslepend avontuur willen maken, door onder andere de menu's te verwijderen uit de game.

De spelervaring

Liquid Entertainment heeft nagedacht over hoe je een goede actie-RPG maakt. Dat leggen ze uit in de onderstaande video's.

Het gevechtssysteem

Het vernieuwen van het RPG-genre

En tot slot een spelelement dat de afgelopen jaar al zo vaak is besloten: het maken van keuzes in games en de gevolgen daarvan. Er zijn maar weinig spellen die de speler echt laat leven met zijn eigen keuzes. In Rise of the Argonauts zul je ook regelmatig bepalende keuzes moeten maken. Wat dit voor de speler betekent, wordt hieronder uitgelegd.

Belangrijke keuzes - deel 1

Belangrijke keuzes - deel 2

Als uitsmijter hebben we nog een erg mooie video voor je zonder ontwikkelaars, maar met flink wat actie.

Tot zover deze enorme hoeveelheid aan video's van de laatste grootste game van dit jaar. Morgen even geen video's, maar een geschreven stuk waarin we je meer inzicht geven in de veelbesproken goden in Rise of the Argonauts.