Waar we vorig jaar dachten dat het toch écht niet beter kon na toppers als Super Mario Galaxy, Mass Effect en Call of Duty 4, blijkt toch ook 2008 weer een jaar met topper na topper te zijn. Afgelopen maand is er een onbeschrijflijk aantal goede games uitgekomen, de één nog net wat beter dan de ander. In dit overzicht zetten we de absolute toppers van oktober voor je op een rijtje.

Het cijfersysteem van Gamer.nl krijgt nog wel eens wat kritiek omdat we slechts 10 cijfers te verdelen hebben en daar zorgvuldig mee om willen gaan. Om het nog maar een keer te herhalen: het cijfer 8 wordt enkel aan "hele goede games" gegeven en is dus allerminst een 'slecht' of 'laag' cijfer. Feitelijk komt het op neer dat je aan iedere game dit in dit artikel genoemd heel veel plezier kunt beleven.

Fallout 3 (PC, PS3, X360) "Fallout 3 is zonder twijfel één van de beste games van het jaar en, op zijn geheel eigen manier, een waardige nieuwe telg in de cultreeks van postnuclaire role-playing games. Bethesda neemt essentiële elementen over uit de originele, jaren oude Fallout-games en weet tegelijkertijd een unieke twist te geven aan het vechten met het revolutionaire V.A.T.S.. De gameplay van Fallout 3 is perfect uitgevoerd en het Capital Wasteland biedt een fantastische speelomgeving die zelfs na tientallen uren nog enorm interessant is. Iedereen moet zich in zijn nucleaire schuilkelder verstoppen en er pas uitkomen als hij Fallout 3 heeft uitgespeeld." FIFA 09 (X360, PS3)

"FIFA 09 is zonder enige twijfel de beste FIFA ooit en mag zelfs tot de betere voetbalspellen aller tijden gerekend worden. Niet alleen speelt het hemels, het oogt ook fenomenaal en het aantal beschikbare spelmodi is immens. Er is zoveel te doen dat het nog een hele klus is om alles uit de voetbalkan te halen alvorens de volgende editie alweer in de schappen ligt. Dat zelfs de redactie al wekenlang na werktijd geregeld op kantoor blijft om even een potje te kunnen spelen, zegt meer dan genoeg. FIFA 09 is alles wat je voetbalhartje begeert, en meer."

En dan de 8-games: Fable 2 (X360) Far Cry 2 (PS3, X360, PC) Dead Space (PC, PS3, X360) Midnight Club: Los Angeles (X360, PS3) NBA 2K9 (PS3, X360, PS2) Red Alert 3 (PC, X360) Sacred 2 (PC) Saints Row 2 (PS3, X360) Siren: Blood Curse (PS3) Warhammer Online: Age of Reckoning (PC) Wario Land: The Shake Dimension (Wii) Wipeout HD (PS3) Tot zover onze terugblik op de gamesmaand oktober. Met november en december nog voor de boeg hebben we nu al genoeg te spelen tot ergens in de lente. Ook weten we nu al dat Gears of War 2 en LittleBigPlanet, beide uitgekomen in november en dus niet in dit ovezicht, ook games zijn die je gespeeld moét hebben. Het zijn zware tijden voor ons gamers, zwááare tijden!