Achtergrond
Top 100

De top 100 van 2018 - Deel 3: 40 t/m 26

Klimmen naar de top

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

32. Skull & Bones

Ontwikkelaar: Ubisoft Singapore - Ubisoft

Platforms: PlayStation 4, Xbox One, pc | Releasedatum: Tweede helft 2018

We krijgen geen genoeg van piraatje spelen en Skull & Bones van Ubisoft moet de ultieme piratenbeleving worden. Tenminste, als je van schepen houdt. De game lijkt namelijk erg op het vaargedeelte uit Assassin's Creed: Black Flag, maar dan flink uitgebreid. Het varen en vechten op zee werkte goed in die game, dus voeg daar wat meer diepgang aan toe en er kan iets bijzonders uit voortkomen. Zo moet je in Skull & Bones onder andere rekening houden met de windrichting om een voordeel in de gevechten te krijgen.

Skull & Bones heeft een singleplayercampaign, maar de focus lijkt op de multiplayer te liggen. Online speel je zowel met als tegen elkaar. Je kunt als een piratenvloot de wateren veroveren of juist elkaar van de plank laten lopen. Het draait niet alleen om vechten, want er is een competitieve modus waarin je zoveel mogelijk loot moet verzamelen. Geen lootboxes, maar ouderwetse piratenloot.

Skull & Bones

31. Tropico 6

Ontwikkelaar: Limbic Entertainment - Kalypso Media

Platforms: PlayStation 4, Xbox, pc | Releasedatum: 2018

Dictatorsimulator Tropico is alweer aan zijn zesde deel toe en we krijgen er maar geen genoeg van. In de basis verandert er niet veel, maar het zijn de kleine aanpassingen die de game weer de moeite waard moeten maken. Een belangrijk verschil met de vorige game is bijvoorbeeld dat het moeilijker is om alle facties in de game tevreden te houden. Dit maakt de game een stuk spannender, want de kans is groot dat is er minstens één partij is die terugvecht. Ook nieuw is dat je bruggen kunt bouwen tussen verschillende eilanden die je tegelijk moet onderhouden.

De game wordt deze keer wel door een andere studio gemaakt. De afgelopen drie delen kwamen van het Bulgaarse Haemimont Games en deze keer is het Duitse Limbic Entertainment aan de beurt. Hopelijk weet de studio niet enkel de kwaliteit hoog te houden, maar ook de juiste aanpassingen te maken.

30. We Happy Few

Ontwikkelaar: Compulsion Games - Gearbox Publishing

Platforms: PlayStation 4, Xbox One, pc | Releasedatum: 13 april 2018

In We Happy Few moet je zien te overleven in een bizarre wereld: een trippy alternatieve versie van Engeland in 1960. De bewoners van het stadje Wellington Wells kiezen voor drugs om de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog te vergeten. Deze drug heet 'Joy' en zorgt ervoor dat de mensen constant extreem blij zijn, maar ook makkelijk zijn te beïnvloeden. Als speler bestuur je iemand die gestopt is met deze drug, een 'Downer', die moet zien te overleven in die stad om uiteindelijk te ontsnappen.

Je kiest uit drie verschillende personages en duikt de stad in. Voordat je mag ontsnappen moet je binnen de tijd enkele opdrachten hebben voldaan. Lukt dit niet? Dan start je opnieuw. De game heeft roguelike-elementen waardoor elke speelsessie weer anders is en je nieuwe dingen leert. Hierdoor moet de game lang leuk blijven.

We Happy Few

29. Soulcalibur 6

Ontwikkelaar: Project Soul - Bandai Namco Entertainment

Platforms: PlayStation 4, Xbox One, pc | Releasedatum: 2018

Na een flinke pauze van zes jaar is de Soulcalibur-serie terug met deel zes. Het plot is deze keer extra belangrijk volgens Bandai Namco. De game speelt in de 16de eeuw af en brengt spelers terug naar de gebeurtenissen van de allereerste Soulcalibur om nieuwe geheimen over de personages te ontrafelen.

Nieuw in Soulcalibur 6 is Reversal Edge. Je krijgt de mogelijkheid om de tijd te vertragen en een tegenaanval te doen. Hierbij moet je de aanvallen van de tegenstander goed interpreteren om de juiste tegenreactie te kiezen. De game wordt voor het eerst in de Unreal Engine gemaakt en het resultaat ziet er uitstekend uit. Bovenal is het gewoon top dat Soulcalibur weer terug is.

28. Days Gone

Ontwikkelaar: SIE Bend Studio - Sony Interactive Entertainment

Platform: PlayStation 4 | Releasedatum: 2018

De wereld is naar de klote en hordes aan zombies, of ' Freakers', strompelen en rennen rond. In Days Gone speel jij als Deacon St. John, een bounty hunter die in deze wereld moet zien te overleven. De game lijkt dezelfde thema's bijvoorbeeld The Walking Dead te volgen, want zijn de mensen niet de echte monsters?

Days Gone presenteert je met een open wereld waar je onder andere op je motor doorheen reist. In deze wereld zoek je naar items om onder andere wapens of vallen te craften. Waar de game voornamelijk in moet opvallen is de vrijheid. Niet enkel in de wereld, maar ook in de manier waarop je uitdagingen aanpakt. Er is zelden één oplossing. Zo zijn de enorme kuddes aan zombies levensgevaarlijk als ze je ontdekken, maar wellicht kun je ze ook in je voordeel gebruiken.

Days Gone

27. Monster Hunter World

Ontwikkelaar: Capcom - Capcom

Platforms: PlayStation 4, Xbox One | Releasedatum: 26 januari 2018

De populaire Monster Hunter-serie neemt de volgende grote stap. Monster Hunter World is groter, mooier en monsterlijker dan ooit. Deze keer speelt de game ook een stuk soepeler weg. De focus ligt nog steeds op het verslaan van enorme monsters. Eerst moet je ze vinden en daarna is het taak om uit te vogelen hoe je ze het beste kunt verslaan.

Hoewel co-op in de Monster Hunter-serie erg belangrijk is, wordt het in Monster Hunter World makkelijker dan ooit om samen monsters te verslaan. Je kunt vrienden zelfs middenin een missie uitnodigen. De manieren waarop de game gestroomlijnd is lijken niets af te doen van de moeilijkheid en de kracht van de serie. Bovenal ziet de game er prachtig uit, met grote open werelden en de fantastische kattenvriendjes die je constant bijstaan.

Monster Hunter World

26. Guacamelee 2

Ontwikkelaar: Drinkbox Studios

Platform: PlayStation 4 | Releasedatum: 2018

Guacamelee was een heerlijke metroidvania met een unieke stijl en dat smaakt naar meer. Gelukkig komt in 2018 het vervolg uit. Grotendeels biedt deze game meer van hetzelfde: een unieke wereld waarin je met nieuwe vaardigheid steeds verder komt, lekkere actie en veel humor.

De game speelt zich zeven jaar na Guacamelee af met hetzelfde hoofdpersonage en hij krijgt het moeilijker dan voorheen. Onder andere omdat de gevechten een extra fascinerende dimensie krijgen. In het origineel was het al mogelijk om tussen de echte wereld en geestenwereld te wisselen, maar deze keer vindt die wisseling veel warriger plaats, waardoor vijanden soms wel en soms niet bestaan. Met nieuwe moves, een beter upgradesysteem en co-op met vier spelers zorgen hopelijk voor een knaller.

Guacamelee 2

We komen nu toch echt dicht bij de nummer één van 2018. Morgen, op de één na laatste dag van het jaar, zien we de nummers 25 tot en met 11 tegemoet. Tot dan!

De Top 100 van 2018 is samengesteld door de complete Gamer.nl-redactie. De teksten zijn geschreven door Erik Nusselder, Arthur van Vliet, Erwin Vogelaar, Michel Musters en Lars Cornelis.

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. De nummers 32 t/m 26

Dit artikel delen:

Lees meer

Voorspel: Top queer gamepersonages van 2017 Eindelijk niet meer als laatste gekozen in Echo Arena
18

Reacties op: De top 100 van 2018 - Deel 3: 40 t/m 26

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Eurootje

  • 29 december 2017 12:05
  Woop woop! Pillars of Eternity 2: Deadfire toegevoegd aan mijn lijstje!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Dr-Saint

  • 29 december 2017 12:07
  Oeiii, maar 1 switch release deze keer (super meat boy). Hoop dat er komende 'afleveringen' nog wel een en ander voor switch (exclusive) tussen staat…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Swieb

  • 29 december 2017 12:33
  @Dr-Saint

  Van een aantal exclusieve Switch-games waar we met de redactie erg naar uitkijken, zoals Metroid 4 en Bayonetta 3, is nog geen verschijningsdatum bekend. Deze doen daarom helaas niet nog mee in de Top 100. Maar er komt dus nog genoeg moois voor de Switch uit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Gamegod

  • 29 december 2017 12:46
  @Dr-Saint
  De enige exclusieve game die ik nog kan bedenken die nog voor de switch komt is Fire Emblem Switch.
  Pokemon, Metroid Prime 4 & Bayonetta 3 zijn dan wel aangekondigd maar hier hangt nog geen release datum aan dus die komen niet voor in deze lijst (ongeacht of ze nu wel/niet volgend jaar uitkomen).
  Misschien dat er nog een paar Indies voorkomen in de lijst die (ook) voor de Switch komen (bijv. Hollow Knight, Shovel Knight: King of Cards, Morphies Law, Wargroove, Owlboy, Runner3, Flipping Death, No More Heroes: Travis Strikes Again, Titan Quest) maar voor de rest verwacht ik niets.

  Is dit slecht?
  Ik word er (nog) niet warm of koud van.
  Ik verwacht nog steeds een Nintendo direct in januari waar de Switch line up voor 2018 bekend wordt.
  Vergeet niet dat Mario ook pas in januari van dit jaar bekend werd (wat toch wel voor veel gamers in de top 10 van dit jaar zit).

  Komt er geen direct in januari en/of valt deze enorm tegen dan ga ik me zorgen maken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Baukereg

  • 29 december 2017 14:06
  Ik verwacht Guacamelee 2 uiteindelijk ook wel op de Switch (en de PC).

  Hollow Knight is ook een dikke aanrader. Niet voor niets gaf gamer.nl die game een dikke 10 en werd anoniem door de redactie uitgeroepen tot de game van 2017.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • marco300

  • 29 december 2017 12:33
  Hmmm had nu al wel een beetje the last night verwacht. Die staat echt heel hoog op mijn lijstje. Misschien dat deze nog hoger staat dan verwacht.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Warpaint

  • 29 december 2017 12:46
  @marco300 The Last Night is al voorbij gekomen op nummer 58.

  Staat ook hoog op mijn lijstje!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • marco300

  • 29 december 2017 16:37
  @Warpaint
  Okay thanks helemaal overheen gelezen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • FisherJB

  • 29 december 2017 12:35
  Days gone is wel erg laag op het lijstje. Ben beniewd wie er eerste word, ik gok rdr 2

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Warpaint

  • 29 december 2017 12:48
  Days Gone hoort gewoon in de top 10, de toekomst zal het bewijs leveren.

  Red Dead Redemption 2 staat uiteraard op 1, anders is er iets niet goed gegaan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  The soy sauce

  • 29 december 2017 18:14
  @Warpaint

  Zit persoonlijk meer op een Anthem of God of War te wachten dan een nieuwe Red Dead…..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  armilo-theus

  • 29 december 2017 19:32
  @The soy sauce God of War snap ik wel, maar anthem niet. Anthem kan namelijk heel slecht uitvallen vanwege EA.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Gamegod

  • 29 december 2017 22:33
  @armilo-theus
  Met die redenering kan RDR 2 ook slecht uitvallen.
  Take Two heeft ook al aangegeven dat al hun toekomstige games micro transactions gaan bevatten (https://www.pcgamesn.com/take-two-service-games-only).

  Deze lijst moet (IMHO) gemaakt worden naar de verwachtingen en niet naar mogelijke problemen.
  Daar zijn reviews voor :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aquemini

  • 29 december 2017 13:32
  Lol, days gone zo laag? Ik kan dit niet serieus nemen 🤪

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Baukereg

  • 29 december 2017 14:21
  @Aquemini Het is de mening van de redactie hè, niet meer en niet minder. Days Gone doet mij persoonlijk ook helemaal niks.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aldodilly

  • 29 december 2017 20:57
  @Aquemini Days Gone ziet er echt niet zo heel goed uit tbh.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Swieb

  • 29 december 2017 23:43
  @Aquemini

  Ik voel hem eerlijk gezegd nog niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 29 december 2017 15:28
  Die laatste Walking Dead ga ik meteen kopen. Geweldige games zijn dat.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.