Achtergrond
Top 100

De Top 100 van 2016 - Aflevering 2: 70 t/m 41

Nog meer kwaliteit

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

50. What Remains of Edith Finch
Ontwikkelaar: Giant Sparrow | Releasedatum: 2016
Platform(s): PS4

Dat vervloekt zijn geen pretje is, maak je mee in What Remains of Edith Finch. Hoofdpersoon Edith Finch is het laatste lid van de Finch-familie. Haar familieleden zijn allemaal overleden en Edith wil weten hoe dat zit. Dat doet ze door de ervaringen van haar familie te herleven. Elk van deze verhalen speelt zich af in een ander tijdsvak: van 1900 tot het heden. Het verhaal van ieder personage houdt op wanneer hij of zij overlijdt. What Remains of Edith Finch belooft je te verwonderen en te beseffen hoe nietig je bent op deze reusachtige aardkloot.

49. Phoenix Wright: Ace Attorney 6
Ontwikkelaar: Capcom | Releasedatum: 2016
Platform(s): 3DS

Laat het maar aan Capcom over om een spel met een advocaat in de hoofdrol verrassend leuk te maken. Na enkele spin-offs staat Phoenix Wright weer in de schijnwerpers in zijn eigen game: Phoenix Wright: Ace Attorney 6. Dit keer komt de stekelharige advocaat terecht in Kurain, een land waar gedaagden niet door advocaten, maar door orakels vertegenwoordigd worden. Wrights collega Apollo Justice blijft in Los Angeles om daar rechtszaken af te handelen. De Ace Attorney-games blonken altijd uit in grimmige verhalen met een flinke dosis humor. Numero zes zal daar hopelijk niet te veel aan tornen, al injecteert Capcom hopelijk genoeg verse gameplay om ons niet franchise-moe te maken.

48. Yakuza 6
Ontwikkelaar: Sega | Releasedatum: Q3/Q4 2016
Platform(s): PS4

Yakuza 6 werd tegelijk met de Yakuza 1-remake aangekondigd. Veel is er nog niet bekend over het nieuwe deel in de reeks Japanse misdaadgames. Het spel volgt naar verwachting weer de openwereldopzet met vuistgevechten. Tot nu toe draaide de Yakuza-serie om Kazuma Kiryu, die zich omhoogwerkt binnen de Yakuza en vecht met andere clans. Yakuza 6 kan als eerste game in de reeks gebruikmaken van de nieuwe generatie consoles en weet hierdoor hopelijk een misdadig goede game af te leveren.

47. Yooka-Laylee
Ontwikkelaar: Playtonic Games | Releasedatum: oktober 2016
Platform(s): pc, Mac, Linux, PS4, XOne, Wii U

De 3D-platformer overwon in de jaren ‘90 menig jong gamerhart. Inmiddels is het genre vrijwel uitgestorven en deels geëvolueerd richting series als Assassin’s Creed. Maar voormalige werknemers van Rare, de koning van het genre, willen het nieuw leven inblazen met Yooka-Laylee. Kameleon Yooka en vleermuis Laylee verkennen verscheidene werelden waar ze vijanden verslaan met een aldoor groeiend arsenaal aan vaardigheden. Alles wijst erop dat Yooka-Laylee een moderne 3D-platformer wordt die desondanks de charme van de klassiekers weet te behouden.

46. Star Fox Zero
Ontwikkelaar: Nintendo EPD, PlatinumGames | Releasedatum: 22 april 2016
Platform(s): Wii U

Star Fox Zero is geen remake, geen vervolg én geen prequel, aldus Nintendo. Wel is het spel duidelijk geïnspireerd door Star Fox 64. Fox McCloud zit weer achter de knoppen van zijn ruimteschip om tegenstanders van een dosis lasers te voorzien. Het ruimteschip kan echter ook veranderen in een wandelende mech. Star Fox Zero gebruikt het Wii U-gamepad voor cockpitaanzicht en het tv-scherm voor een derdepersoonsaanzicht van Fox’ ruimteschip. Na een jarenlange afwezigheid op Nintendo’s consoles krijgen Star Fox en zijn collega’s met Star Fox Zero weer de kans om het ruimtegespuis uit te bannen. Grafisch heeft de game nog niet kunnen imponeren en ook de eerste gameplay-impressies zijn niet lovend. We geven de experts bij PlatinumGames toch voorzichtig de voordeel van de twijfel.

45. For Honor
Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal | Releasedatum: 2016
Platform(s): pc, PS4, XOne

Men neme een dosis ridders, samoerai en vikings, combineren dat met solide hack ‘n slash-gameplay en voilà: For Honor. Ubisofts nieuwe multiplayergame richt zich op realistische gevechten in een middeleeuwse setting. Spelers kunnen kiezen uit één van de bovenstaande klassen, die alle drie verschillende wapens en vaardigheden hebben. Samen met een aantal computergestuurde teamgenoten nemen maximaal acht spelers het tegen elkaar op. De gevarieerde klassen in combinatie met de Call of Duty-achtige killstreaks maken For Honor tot een multiplayergame om in de gaten te houden.

For Honor

44. EVE Valkyrie
Ontwikkelaar: CCP Games | Releasedatum: 2016
Platform(s): pc, PS4

Nu ruimtesimulators een comeback maken, wil EVE Online-maker CCP ook een steentje bijdragen aan de terugkeer van het genre. EVE Valkyrie is een multiplayer-ruimteshooter speciaal gemaakt voor virtual reality-headsets Oculus Rift en PlayStation VR. Valkyrie draait om teamgevechten in ruimteschepen die je tussen gevechten door aan kunt passen. Net als in EVE Online is een goed uitgedachte teamstrategie de sleutel voor succes.

43. Tacoma
Ontwikkelaar: Fullbright | Releasedatum: 2016
Platform(s): pc, XOne

Met Grow Home in hun portfolio ging Fullbright aan de slag met een nieuwe verhalende game: Tacoma. Dit spel speelt zich niet langer in Oregon af, maar 321.000 kilometer verderop: in het Lunar Transfer Station. Net als zijn voorganger draait Tacoma om verkennen en onderzoeken om het verhaal te ervaren. De grafische stijl heeft wel wat weg van Rapture uit Bioshock. Als Tacoma net zo’n sterke sfeer en pakkend verhaal kan neerzetten als Irrationals shooter, zit Fullbright gebakken.

42. Sea of Thieves
Ontwikkelaar: Rare | Releasedatum: 2016
Platform(s): pc, XOne

In Assassin’s Creed: Black Flag konden we al de zoute smaak van het piratenleven proeven, maar Sea of Thieves gaat nog een stapje verder. Schatgraven, boten overhoop knallen en kielhalen zijn aan de orde van de dag in de piratengame. Je kunt alleen of met vrienden spelen en ook je eigen levels bouwen met een in-game editor. Sea of Thieves is het best te spelen met een fles rum in de ene hand, en een haak in plaats van de andere. We hopen stiekem dat dit de terugkeer is van het goede oude Rare waar we zo van houden. Blaas ons weg, Britten!

41. Star Citizen
Ontwikkelaar: Cloud Imperium Games | Releasedatum: 2016
Platform(s): pc, Linux

Eindelijk is het dan zover: ruimtesimulator Star Citizen moet volgend jaar toch echt uitkomen. Als waarschijnlijk een van de meest ambitieuze games ooit probeert Star Citizen een compleet universum neer te zetten dat je per ruimteschip of te voet kunt verkennen. Ook een singleplayer- en coöpmodus genaamd Squadron 42 staan op de planning. De verscheidene alfa’s die Star Citizen al achter de rug heeft, tonen aan dat Cloud Imperium Games zijn astronomische ambities prima kan bereiken.

Kom morgen terug op Gamer.nl voor de nummers 40 tot en met 26 uit de Top 100 van 2016!

De Top 100 van 2016 is samengesteld en geschreven door de complete Gamer.nl-redactie. De bijbehorende video is geschreven door Erik Nusselder, ingesproken door Eric van Horssen en gemonteerd door het Reshift videoteam. De teksten zijn geschreven door Thijs Barnhard, Gijs Scheltens, David Kers en Arthur van Vliet.

Bron: null

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Nummers 60 t/m 51
 3. Nummers 50 t/m 41

Dit artikel delen:

Lees meer

Video: De Top 100 van 2016 - Aflevering 2: 70 t/m 41 Nieuwe foto Assassin's Creed-film toont vrouwelijke assassin
36

Reacties op: De Top 100 van 2016 - Aflevering 2: 70 t/m 41

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  geert1

  • 28 december 2015 12:28
  Ik vraag me nog af of Star Citizen 2016 gaat halen. Ik vermoed dat er eerder bèta's en modules zullen uitkomen, dan de complete game. Maar we zullen het zien. Hoe dan ook zou ik dat spel hoger in de lijst hebben gezet, persoonlijk, en datzelfde geldt voor Torment: Tides of Numenera.

  Verder zie ik een hoop aardige games, maar weinig waar ik enorm warm voor loop. We zitten dan ook nog maar in de middenmoot van de lijst :)

  Edit: Homefront the Revolution heeft wel de potentie om iets bijzonders te worden. Ik hoop dat dat spel niet te veel vervalt in standaard open-wereld-gameplay; dat je dus niet alleen maar gebieden bevrijdt d.m.v. herhalende activiteiten. De setting is tof, en met afwisselende missies en een goed verhaal + karakters kan het een hele goede shooter worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rohirrimdwarf

  • 28 december 2015 12:31
  @geert1 Zelf verwacht ik star citizen ook niet in 2016. Liefst gun ik de game nog wat meer ontwikkeltijd.

  Voor de rest alleen total warhammer die me iets interesseert. Maar geen verrassingen tot zover.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Teknootje

  • 28 december 2015 13:43
  @geert1
  Ligt er aan wat Gamer bedoelt met release. Want SQ42 gaan we wel zien denk ik dit jaar. Dat is in elk geval de bedoeling. De PU verwacht ik eind 2016 in beta fase. En dat we dan ergens in 2017 de volledige release krijgen.

  Voor mij persoonlijk had Star Citizen ook veel hoger gestaan. Enige game verder uit deze lijst waar ik naar uit kijk is For Honor.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Hellraidermike

  • 28 december 2015 22:02
  @Teknootje

  Gamer heeft volgens mij weinig research gedaan, en dan merk ik ook bij andere sites als het gaat om star citizen.

  De Alpha is al erg uitgebreid. Je kan meerdere missies doen, zowel samen als alleen.
  Daarnaast kan je op een planeet op de market al rond lopen. Heb je al 1 volledig spacestation.
  Je kunt ook het FPS stuk spelen, met en tegen elkaar.
  Sqaudron 42 is bijna zo goed als af, en komt binnekort. (binnen 2 maanden ongeveer).

  De star map is er al compleet, en de star zijn ook bijna af. (alleen kunnen ze uiteraard niet alles in een keer doen door bugs dus dit gaat per update.

  Dit kan je allemaal doen in 2.0

  Ik kan namelijk al in de 2.1 update (alleen de eerste 200.000 backers nog).
  En daar zitten al 7 schepen in met ultra detail.

  Deze game is de natte droom van iedere gamer. En dat is geen grap.

  Het is niet eens 1 game, het is een universum. Alles wat je doet heeft gevolgen voor iedereen in de game.

  Het breekt niet voor niks alle records met funding. Het heeft bijvoorbeeld nu meer budget dan the witcher 3 had. En kijk hoe goed die game wel niet is en eruit ziet. (dat had een budget van 81 miljoen. star citizen heeft op dit moment meer dan 103+ miljoen)

  Ik raad dit spel dan ook aan om het gelijk te kopen zonder na te denken.
  En dit spel had dan ook niet anders dan op nummer 1 moeten staan.

  Zo jammer dat gamer (en veel andere sites) te weinig research doen, naar dit pareltje.

  PS: alle modules zijn al uit. Alleen singleplayer nog niet. De rest kan allemaal gespeeld worden, alleen is alles nog niet vrij voor begrijpelijke redenen. (je kan niet 100 stelsels tegelijk uitbrengen.)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Mrhotshot85

  • 29 december 2015 10:37
  @Hellraidermike Dus iedereen die niet met de hype mee gaat doet te weinig research? Er zijn nou eenmaal mensen en/of partijen die zich niet laten bedoezelen met mooie plaatjes en beloftes. Deze hebben we namelijk al meerdere keren voorbij zien komen waar we achteraf een beetje teleurgesteld van werden. Ik wil de heren van Cloud Imperium Games de hype wel waar zien maken, moet lukken met 103 miljoen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Teknootje

  • 30 december 2015 16:58
  @Hellraidermike

  Ik weet het, ik zit ook in de 2.1 PTU :)
  Alleen nog geen tijd gehad om er goed mee aan de slag te gaan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  serphilith

  • 28 december 2015 12:30
  Star Citizen.. Zelfs de Alpha is al cool .. zoveel detail!!

  Ja het lagged, ja het crashed en ja het is leeg.. maar daar is het een alpha voor.
  Ik kan echt niet wachten om eraan te beginnen.

  En voor de mensen die nog twijfelen, of na het zien van dit filmpje het ook willen spelen, als je het voor 31 dec 2015 aankoopt krijg je de Single Player Squadron 42 (stand-alone) en de MMO game Star Citizen in één bundel! Referal code: STAR-FPG3-DDW7

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  incarnatus

  • 28 december 2015 12:53
  @serphilith

  Weet jij btw of wij (oude backers) ook Squadron 42 erbij krijgen?
  Of moeten we die ook los aanschaffen?

  Ik heb er namelijk nog niks over kunnen lezen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Teknootje

  • 28 december 2015 13:45
  @incarnatus
  Als je een ship package hebt, dan zit daar als goed is, gewoon SQ42 bij. Alleen geldt dat meen ik wel alleen voor het 1e deel. Maar zeker weten doe ik dat niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  incarnatus

  • 30 december 2015 14:11
  @Teknootje
  Thx, ik bekeek net even mijn package en hij zit erbij ja :)
  PACKAGE - CONSTELLATION ANDROMEDA
  (Van alles en nog wat)
  Squadron 42 Digital Download en
  Star Citizen Digital Download

  blijkbaar hebben ze hem geupdate.
  Hij zit ook in mijn Cutlass red package.

  thx voor de help :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Hellraidermike

  • 29 december 2015 19:32
  @incarnatus Na 1 januari moet je die los kopen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ivo001

  • 28 december 2015 12:33
  The Tomorrow Children
  Gran Turismo Sport
  Homefront the Revolution
  Yooka-Laylee
  For Honor
  Sea of Thieves

  Toch weer een aantal games die ik graag in de gaten ga houden!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 28 december 2015 13:15
  Ik plaats eerst een reactie voor ik de nummers 70 t/m 41 gaat bekijken, hopelijk hou ik weer geld in me zak net als 100 t/m 71 :).

  Bij deze bedankt voor het vele werk wat GNL voor ons in 2015 heeft verricht, het was een geweldig game jaar met heel veel mooie games, daarnaast ben ik ontzettend blij met mijn Xbox One als met de PS4, wel hoop ik meer Wii-U games te zien in 2016 die mij aanspreken.

  Het was daarnaast leuk om eens een middag te komen babbelen op jullie hoofdkantoor, Michel je hebt zoals je zelf een paar keer aangaf die dag dat ik er was een zeer leuke baan en je bent net zo geweldig als Gerard.

  Michiel je hebt de leiding over een geweldig team en je hebt GNL toppie beheert in 2015, daarnaast ook bedankt voor de VIP kaarten van Comic Con 2015 wie weet denk je in 2016 weer aan me :).

  Bij deze iedereen een heel goed uiteinde, kijk uit met vuurwerk (gamed zo moeilijk zonder vingers), en een geweldig game jaar 2016 toegewenst.

  GNL bedankt.

  Zo en nu de nummers 70 t/m 41 bekijken :).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 29 december 2015 12:19
  @ShadowX Bedankt voor de mooie woorden hoor :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Red Dead Demon

  • 28 december 2015 13:16
  Ik vind het nu al een top lijstje. Wel wat minder, voor mij, interessante titels dan vorig jaar (tot nu toe). Maar ik sta redelijk te popelen voor For Honor. En Rainworld lijkt mij ook een erg leuk spel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Jettuh

  • 28 december 2015 13:16
  Grappig dat Rollercoaster Tycoon world hoger op de lijst staat als Planet Coaster?
  Planet Coaster heeft (in mijn ogen natuurlijk) meer potentie!

  Zie de nieuwe filmpjes op youtube (kan niet linken vanwege de gamer.nl spam filter):
  Modular Building Time Lapse
  Terrain Editing Time Lapse

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Monkeh

  • 29 december 2015 09:26
  @Jettuh Wow, ik wist al dat Planet Coaster meer potentie had, maar als ik die filmpjes zo zie denk ik dat Rollercoaster Tycoon World weinig competitie kan geven. Dat modulair zelf je kraampjes e.d. kunnen bouwen lijkt me sowieso helemaal geweldig!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • RavenMMG

  • 28 december 2015 13:29
  Nr 51 Pamela

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 28 december 2015 13:29
  Dead Island 2
  Homefront
  Sea of Thieves

  Dat zijn de games die ik soweiso wilt hebben, er zitten nog wat andere titels bij maar die hou ik in de gaten en of ik ze uiteindelijk haal dat wacht ik nog ff af :).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  haastnooit

  • 28 december 2015 13:38
  We happy few klinkt wel interessant.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.