Achtergrond
Top 100

De Top 100 van 2016 - Aflevering 2: 70 t/m 41

Nog meer kwaliteit

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

60. RiGS
Ontwikkelaar: Guerilla Cambridge | Releasedatum: 2016
Platform(s): PS4 (PS VR)

Esports en virtual reality zijn misschien wel de toverwoorden van 2016. Guerrilla Cambridge combineert de twee met RiGS: Mechanized Combat League, een multiplayergame waarin je rent, springt, schiet in een mech. Potentiële misselijkheid is mogelijk een puntje, maar het concept mag er zijn. De gameplay in kleurrijke en verticale levels geven RiGS de potentie om een groot publiek te trekken.

59. Robinson: The Journey
Ontwikkelaar: Crytek | Releaedatum: 2016
Platform(s): PS4 (PS VR)

Crytek kan maar geen genoeg krijgen van tropische jungles, zo lijkt het wel. Een jongetje crasht in Robinson: The Journey op een onbekende planeet, waar de bossen bevolkt zijn door dinosauriërs. Een zwevend mechanisch oog geeft hem instructies terwijl hij de omgeving verkent, het ecosysteem bewondert en nieuwe ontdekkingen doet. Of Robinson: The Journey de dinogame is waar we al lange tijd op wachten, moet nog blijken, maar de beelden stemmen alvast positief.

58. Dreams
Ontwikkelaar: Media Molecule | Releasedatum: 2016
Platform(s): PS4

Media Molecule blijft op de creatieve toer van LittleBigPlanet en Tearaway. Dreams belooft echter nog meer vrijheid om je creativiteit de vrije loop te laten. Met de PS4-controller kun je een eigen wereld maken door objecten te tekenen, te bouwen en te verschuiven. De ontwikkelaar zelf noemt het ‘een bewegend schilderij’, maar we vragen ons af of het allemaal niet iets té vaag is. De mogelijkheden lijken in ieder eindeloos. Wil de nieuwe Van Gogh even zijn hand opsteken?

57. Pokken Tournament
Ontwikkelaar: Bandai Namco Entertainment | Releasedatum: Q2 2016
Platform(s): Wii U

Wat als Pokémon niet turn-based was? Ziehier Pokken Tournament, een soort Tekken met Pokémon. Een versimpeld gevechtssysteem moet het spel geschikt maken voor zowel casual als hardcore-gamers. Een twintigtal Pokémon met nog een handvol assisterende Pokémon vechten tegen elkaar met hun eigen moves en mega-evoluties. Het spel werd in Japanse arcades lauw ontvangen, wellicht kan de Wii U-versie wel menig hart veroveren.

56. Homefront: The Revolution
Ontwikkelaar: Dambuster Studios | Releasedatum: Q1/Q2 2016
Platform(s): pc, Mac, Linux, PS4, XOne

Een oorlog waarin je nu eens niet de sterke grootmacht speelt, maar juist een onderdrukt rebellenleger. Dat was de insteek van Homefront uit 2011 en zo ook het aankomende vervolg Homefront: The Revolution. Vier jaar na de Koreaanse invasie van de VS vormt Ethan Brady een verzetsleger. Door de openwereldstructuur heb je meer vrijheid van aanpak. Los van de verhaalmissies vinden er onder meer ook schermutselingen tussen de Koreanen en het verzet. Ontwikkelaar Dambuster belooft het eerste deel te laten voor wat het is en Homefront nieuw leven in te blazen. Eind dit jaar kunnen we alvast wat van het spel zien: dan begint de multiplayerbèta op Xbox One.

55. RollerCoaster Tycoon World
Ontwikkelaar: Nvizzio Creations | Releasedatum: begin 2016
Platform(s): pc, Mac, Linux

Het jaar 2016 luidt de terugkeer van de pretparksimulator in. De meest bekende naam in het genre is natuurlijk RollerCoaster Tycoon, dat volgend jaar een vervolg krijgt. Net als in de voorgaande games beheer je een pretpark, bouw je attracties en kraampjes om je gasten tevreden te houden. Ook kun je weer je in je eigen attracties stappen. Met een nieuw bouwsysteem voor achtbanen moet RollerCoaster Tycoon World zich van de concurrentie zien te onderscheiden. Grafisch oogt de game in ieder geval schitterend, maar het moet nog blijken of dat genoeg is om het in deze lijst iets lager geplaatste Planet Coaster van zich af te houden.

54. Mighty No. 9
Ontwikkelaar: Comcept, Inti Creates | Releasedatum: 12 februari 2016
Platform(s): pc, Mac, Linux, PS4, XOne, Wii U, PS3, X360, (PS Vita & 3DS komen later uit)

Mighty No. 9 is Mega Man in alles behalve naam. Android Beck moet in tweedimensionale levels slechte robots verslaan. Verslagen vijanden laten hun wapen vallen, vervolgens kan Beck dit wapen oppakken en zelf gebruiken. Ook kan hij de krachten van vijanden tijdelijk absorberen. De Kickstarter-campagne voor Mighty No. 9 was een groot succes, maar nu moet de game nog uitgebracht worden. Fans worden ongeduldig. Wordt 2016 het jaar dat Mighty No. 9 de harten van gamers verovert?

53. Torment: Tides of Numenera
Ontwikkelaar: InXile Entertainment | Releasedatum: 2016
Platform(s): pc, Mac, Linux

Torment: Tides of Numenera is gefinancierd met één van de meest succesvolle Kickstarter-campagnes ooit voor een game. Het spirituele vervolg op de geprezen rpg Planescape: Torment wil opnieuw een meeslepend verhaal vertellen. Daarvoor boort het spel diepgaande thema’s aan als onsterfelijkheid en de waarde van individuele levens. De hoofdpersoon, ‘the Last Castoff’, is de laatste in een reeks lichamen gebruikt als behuizing voor de geest van een eeuwenoude man. Een personage genaamd The Sorrow jaagt op deze man en zijn vorige lichamen, die allemaal een eigen persoonlijkheid hebben gekregen. Rpg-meester InXile Entertainment verweeft het verhaal in de turn-based gevechten en uitgebreide dialogen.

52. Bravely Second: End Layer
Ontwikkelaar: Silicon Studio, Square Enix | Releasedatum: 2016
Platform(s): 3DS

Het vervolg op de 3DS-hit Bravely Default is in aantocht, met vier nieuwe hoofdpersonen en een nieuwe setting. De turn based-rpg borduurt met enkele nieuwe spelelementen voort op zijn succesvolle voorganger Bravely Default. Zo krijg je bonuspunten als je meerdere gevechten achter elkaar wint. Tussendoor kun je je personages echter niet helen, planning en strategie zijn dus vereist. In Japan werd Bravely Second warm onthaald, zowel qua verkoop als in de pers.

51. P.A.M.E.L.A.
Ontwikkelaar: NVYVE Studios | Releasedatum: Q2/Q3 2016
Platform(s): pc

Dit keer een gefaalde utopie óp het water in plaats van eronder. In P.A.M.E.L.A. zijn de inwoners van de drijvende stad Eden geïnfecteerd en gedragen zich daardoor onvoorspelbaar en soms vijandig. Eden is een open wereld waarin je zelf moet uitzoeken hoe je overleeft. Voedsel en water zijn essentieel, naast wapens om de geïnfecteerden van je af te houden. Samen met de kunstmatige intelligentie Pamela probeer je te ontrafelen hoe Eden ten val is gekomen. Grafisch oogt de game in ieder geval enorm indrukwekkend, maar ook de setting spreekt tot de verbeelding.

Bron: null

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Nummers 60 t/m 51
 3. Nummers 50 t/m 41

Dit artikel delen:

Lees meer

Video: De Top 100 van 2016 - Aflevering 2: 70 t/m 41 Nieuwe foto Assassin's Creed-film toont vrouwelijke assassin
36

Reacties op: De Top 100 van 2016 - Aflevering 2: 70 t/m 41

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  geert1

  • 28 december 2015 12:28
  Ik vraag me nog af of Star Citizen 2016 gaat halen. Ik vermoed dat er eerder bèta's en modules zullen uitkomen, dan de complete game. Maar we zullen het zien. Hoe dan ook zou ik dat spel hoger in de lijst hebben gezet, persoonlijk, en datzelfde geldt voor Torment: Tides of Numenera.

  Verder zie ik een hoop aardige games, maar weinig waar ik enorm warm voor loop. We zitten dan ook nog maar in de middenmoot van de lijst :)

  Edit: Homefront the Revolution heeft wel de potentie om iets bijzonders te worden. Ik hoop dat dat spel niet te veel vervalt in standaard open-wereld-gameplay; dat je dus niet alleen maar gebieden bevrijdt d.m.v. herhalende activiteiten. De setting is tof, en met afwisselende missies en een goed verhaal + karakters kan het een hele goede shooter worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rohirrimdwarf

  • 28 december 2015 12:31
  @geert1 Zelf verwacht ik star citizen ook niet in 2016. Liefst gun ik de game nog wat meer ontwikkeltijd.

  Voor de rest alleen total warhammer die me iets interesseert. Maar geen verrassingen tot zover.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Teknootje

  • 28 december 2015 13:43
  @geert1
  Ligt er aan wat Gamer bedoelt met release. Want SQ42 gaan we wel zien denk ik dit jaar. Dat is in elk geval de bedoeling. De PU verwacht ik eind 2016 in beta fase. En dat we dan ergens in 2017 de volledige release krijgen.

  Voor mij persoonlijk had Star Citizen ook veel hoger gestaan. Enige game verder uit deze lijst waar ik naar uit kijk is For Honor.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Hellraidermike

  • 28 december 2015 22:02
  @Teknootje

  Gamer heeft volgens mij weinig research gedaan, en dan merk ik ook bij andere sites als het gaat om star citizen.

  De Alpha is al erg uitgebreid. Je kan meerdere missies doen, zowel samen als alleen.
  Daarnaast kan je op een planeet op de market al rond lopen. Heb je al 1 volledig spacestation.
  Je kunt ook het FPS stuk spelen, met en tegen elkaar.
  Sqaudron 42 is bijna zo goed als af, en komt binnekort. (binnen 2 maanden ongeveer).

  De star map is er al compleet, en de star zijn ook bijna af. (alleen kunnen ze uiteraard niet alles in een keer doen door bugs dus dit gaat per update.

  Dit kan je allemaal doen in 2.0

  Ik kan namelijk al in de 2.1 update (alleen de eerste 200.000 backers nog).
  En daar zitten al 7 schepen in met ultra detail.

  Deze game is de natte droom van iedere gamer. En dat is geen grap.

  Het is niet eens 1 game, het is een universum. Alles wat je doet heeft gevolgen voor iedereen in de game.

  Het breekt niet voor niks alle records met funding. Het heeft bijvoorbeeld nu meer budget dan the witcher 3 had. En kijk hoe goed die game wel niet is en eruit ziet. (dat had een budget van 81 miljoen. star citizen heeft op dit moment meer dan 103+ miljoen)

  Ik raad dit spel dan ook aan om het gelijk te kopen zonder na te denken.
  En dit spel had dan ook niet anders dan op nummer 1 moeten staan.

  Zo jammer dat gamer (en veel andere sites) te weinig research doen, naar dit pareltje.

  PS: alle modules zijn al uit. Alleen singleplayer nog niet. De rest kan allemaal gespeeld worden, alleen is alles nog niet vrij voor begrijpelijke redenen. (je kan niet 100 stelsels tegelijk uitbrengen.)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Mrhotshot85

  • 29 december 2015 10:37
  @Hellraidermike Dus iedereen die niet met de hype mee gaat doet te weinig research? Er zijn nou eenmaal mensen en/of partijen die zich niet laten bedoezelen met mooie plaatjes en beloftes. Deze hebben we namelijk al meerdere keren voorbij zien komen waar we achteraf een beetje teleurgesteld van werden. Ik wil de heren van Cloud Imperium Games de hype wel waar zien maken, moet lukken met 103 miljoen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Teknootje

  • 30 december 2015 16:58
  @Hellraidermike

  Ik weet het, ik zit ook in de 2.1 PTU :)
  Alleen nog geen tijd gehad om er goed mee aan de slag te gaan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  serphilith

  • 28 december 2015 12:30
  Star Citizen.. Zelfs de Alpha is al cool .. zoveel detail!!

  Ja het lagged, ja het crashed en ja het is leeg.. maar daar is het een alpha voor.
  Ik kan echt niet wachten om eraan te beginnen.

  En voor de mensen die nog twijfelen, of na het zien van dit filmpje het ook willen spelen, als je het voor 31 dec 2015 aankoopt krijg je de Single Player Squadron 42 (stand-alone) en de MMO game Star Citizen in één bundel! Referal code: STAR-FPG3-DDW7

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  incarnatus

  • 28 december 2015 12:53
  @serphilith

  Weet jij btw of wij (oude backers) ook Squadron 42 erbij krijgen?
  Of moeten we die ook los aanschaffen?

  Ik heb er namelijk nog niks over kunnen lezen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Teknootje

  • 28 december 2015 13:45
  @incarnatus
  Als je een ship package hebt, dan zit daar als goed is, gewoon SQ42 bij. Alleen geldt dat meen ik wel alleen voor het 1e deel. Maar zeker weten doe ik dat niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  incarnatus

  • 30 december 2015 14:11
  @Teknootje
  Thx, ik bekeek net even mijn package en hij zit erbij ja :)
  PACKAGE - CONSTELLATION ANDROMEDA
  (Van alles en nog wat)
  Squadron 42 Digital Download en
  Star Citizen Digital Download

  blijkbaar hebben ze hem geupdate.
  Hij zit ook in mijn Cutlass red package.

  thx voor de help :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Hellraidermike

  • 29 december 2015 19:32
  @incarnatus Na 1 januari moet je die los kopen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ivo001

  • 28 december 2015 12:33
  The Tomorrow Children
  Gran Turismo Sport
  Homefront the Revolution
  Yooka-Laylee
  For Honor
  Sea of Thieves

  Toch weer een aantal games die ik graag in de gaten ga houden!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 28 december 2015 13:15
  Ik plaats eerst een reactie voor ik de nummers 70 t/m 41 gaat bekijken, hopelijk hou ik weer geld in me zak net als 100 t/m 71 :).

  Bij deze bedankt voor het vele werk wat GNL voor ons in 2015 heeft verricht, het was een geweldig game jaar met heel veel mooie games, daarnaast ben ik ontzettend blij met mijn Xbox One als met de PS4, wel hoop ik meer Wii-U games te zien in 2016 die mij aanspreken.

  Het was daarnaast leuk om eens een middag te komen babbelen op jullie hoofdkantoor, Michel je hebt zoals je zelf een paar keer aangaf die dag dat ik er was een zeer leuke baan en je bent net zo geweldig als Gerard.

  Michiel je hebt de leiding over een geweldig team en je hebt GNL toppie beheert in 2015, daarnaast ook bedankt voor de VIP kaarten van Comic Con 2015 wie weet denk je in 2016 weer aan me :).

  Bij deze iedereen een heel goed uiteinde, kijk uit met vuurwerk (gamed zo moeilijk zonder vingers), en een geweldig game jaar 2016 toegewenst.

  GNL bedankt.

  Zo en nu de nummers 70 t/m 41 bekijken :).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 29 december 2015 12:19
  @ShadowX Bedankt voor de mooie woorden hoor :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Red Dead Demon

  • 28 december 2015 13:16
  Ik vind het nu al een top lijstje. Wel wat minder, voor mij, interessante titels dan vorig jaar (tot nu toe). Maar ik sta redelijk te popelen voor For Honor. En Rainworld lijkt mij ook een erg leuk spel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Jettuh

  • 28 december 2015 13:16
  Grappig dat Rollercoaster Tycoon world hoger op de lijst staat als Planet Coaster?
  Planet Coaster heeft (in mijn ogen natuurlijk) meer potentie!

  Zie de nieuwe filmpjes op youtube (kan niet linken vanwege de gamer.nl spam filter):
  Modular Building Time Lapse
  Terrain Editing Time Lapse

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Monkeh

  • 29 december 2015 09:26
  @Jettuh Wow, ik wist al dat Planet Coaster meer potentie had, maar als ik die filmpjes zo zie denk ik dat Rollercoaster Tycoon World weinig competitie kan geven. Dat modulair zelf je kraampjes e.d. kunnen bouwen lijkt me sowieso helemaal geweldig!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • RavenMMG

  • 28 december 2015 13:29
  Nr 51 Pamela

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 28 december 2015 13:29
  Dead Island 2
  Homefront
  Sea of Thieves

  Dat zijn de games die ik soweiso wilt hebben, er zitten nog wat andere titels bij maar die hou ik in de gaten en of ik ze uiteindelijk haal dat wacht ik nog ff af :).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  haastnooit

  • 28 december 2015 13:38
  We happy few klinkt wel interessant.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.