Het najaar is aangebroken en in gamesland betekent dat maar één ding: een immense lading aan goede tot zeer goede games. Om door de bomen het bos niet uit het zicht te verliezen, blikken we de komende periode ieder weekend terug op de reviews die in de voorafgaande week verschenen zijn. Met deze week onder andere: Mirror's Edge, Call of Duty: World at War en EndWar.

Mirror's Edge
(PS3, X360)

"Mirror's Edge is een unieke ervaring. Zowel de soepel werkende gameplay als de audiovisuele ervaring, die oogt en klinkt als niets dat op dit moment verkrijgbaar is, maken van Mirror's Edge een overgetelijke game. Dat zo'n uniek concept een paar minpunten met zich mee brengt, zoals enkele frustrerende momenten en wat oneffenheden in de graphics, is niet meer dan een bijwerking van dit spannende experiment. Het verstoort de algemene ervaring niet of nauwelijks en weerhoudt de game er niet van een belevenis te bieden die je nog lang gaat heugen. Niets dit jaar is zo apart als Mirror's Edge en alleen daarom is het al de moeite waard om tot aanschaf over te gaan. Wat een verrassing en wat een parel in EA's line-up!"

Call of Duty: World at War (PC, PS2, PS3, X360)

"Call of Duty: World at War weet een degelijke, maar niet memorabele singleplayer campagne aan te vullen met een wervelende multiplayer. De uitmuntend werkende coöperatieve modus steelt de show, maar ook de leuke competitieve multiplayer maakt zijn terugkeer. Mensen zonder internetverbinding kunnen beter wachten op een budgetprijs, maar voor de multiplayers onder ons is Call of Duty: World at War misschien wel het spel van het jaar."

EndWar (PS3, X360)

"EndWar beloofde een RTS-spektakel voor de console te worden en Ubisoft heeft die belofte voor een groot gedeelte waargemaakt. De besturing werkt perfect en het voice command-systeem vormt geen enkel probleem."

Shaun White Snowboarding (PC, PS2, PS3, X360)

"De minpunten doen dus wat af aan de beleving, maar de lol bij het spelen is gelukkig nog steeds sterk aanwezig. Het spel geniet namelijk van een toffe onlinemodus en je bevindt je in geweldige omgevingen."

Banjo Kazooie: Boutjes en Moertjes (X360)

"Het voertuigen bouwen biedt een basis voor een geweldig spel waarin je creatief moet knutselen om uiteenlopende missies te volbrengen. Helaas is Rare niet in geslaagd dat geweldige spel te leveren."

Alone in the Dark: Inferno (PS3) Blitz: The League II (PS3, X360) Crash Bandicoot: Mind over Mutant (X360) Football Manager 2009 (PC) Trauma Center: New Blood (Wii) Quantum of Solace: The Game (PS3, X360, PC) The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon (PS3, X360) WWII Battle Tank: T34 VS. Tiger (PC)