Maar als we nou eens onze altijd zo kritische blik, jarenlang bijgeschaafd door het verplicht spelen van tientalle slechte games, richten op GiC2, wat zijn de conclusies dan? Een aantal Gamer.nl redacteuren geven hun mening.

Erwin Bergervoet:

"Het beste nummer van deze Games in Concert was zondermeer Tetris. Alleen bij dit nummer kwam de zaal echt los, mogelijk omdat de reprises van Mario en Zelda wat minder verrassend waren dan de eerste keer. Persoonlijke favorieten zijn verder Max Payne en Leisure Suit Larry, met de bijzonder komische Benjamin Herman die zich duidelijk in de game verdiept had. Ook Grandia II was, met de prachtige zang van de Portugese fado-zangeres Cristina Branco, een genot voor het oor. Op een volgende editie zou ik graag willen dat er wat meer nadruk komt op de mooie en herkenbare composities en wat minder op een game die toevallig bekend in de oren klinkt. Unreal Tournament en StarCraft zijn weliswaar door vrijwel iedereen gespeeld, echt herkenbaar was de muziek voor mijn in ieder geval niet. Het themanummer van Mafia, de muziek uit Grim Fandango, het eindnummer van Portal en de muziek uit LocoRoco mogen mijns inziens niet ontbreken op een volgende editie. De volledige breedte van het fenomeen gamesmuziek zou dan aan bod moeten komen."

Matthijs Hannink:

"Hoewel Games in Concert dit jaar ook weer geweldig was, miste ik de echt grootste soundtracks van bijvoorbeeld Halo en Metal Gear Solid 2, die vorig jaar gespeeld werden. In plaats daarvan werden er teveel nummers van relatief onbekende en Nederlandse spellen ten gehore gebracht. Max Payne was dan wel weer een hoogtepunt, waarbij je zelfs door de muziek alleen die prachtige, grimmige, film-noir sfeer proefde. Mijn grootste wens is dat de soundtrack van Mafia ooit nog eens op Games in Concert verschijnt. Verder zijn epische en echt herkenbare stukken mijn favoriet, en daar ontbrak het dit jaar een beetje aan."

Michel Musters:

"Mijn eerste Games in Concert en ik was onder de indruk. Ik vond het dan ook totaal niet erg dat Zelda nog eens gespeeld werd, zo kon ik het ook eens in volle glorie horen. Van Shadow of the Colossus kon ik erg genieten, alleen jammer dat het zo kort was. Erg mooi waren ook de nummers die Cristina Branco in zong, al had ik niet zoveel met desbetreffende games. Ik trok Brainpower en Intwine zelfs. Nee, het was geen gamesmuziek, maar het had wel met games te maken en het gaf de show wat variatie en niet te vergeten spektakel. Volgend jaar zie ik graag wat meer onconventionele muziek. Dan denk ik bijvoorbeeld aan Rez en Lumines. Dit is van een heel ander slag dan wat er nu te horen viel en totaal geen orchestrale muziek, maar daar moet toch wel een oplossing voor te vinden zijn? En och, doe ook even een paar Banjo-Kazooie nummers. Als ik met één spel veel moest meeneuriën, was die het wel."

Erwin Vogelaar:

"Mijn favoriete nummer van de avond was ongetwijfeld Tetris. Het nummer is voor een gigantisch publiek bekend en het is heerlijk dat de zaal enthousiast mee begon te klappen. Op het moment dat het koor zelf het bekende deuntje ging zingen was ik helemaal overtuigd. Daarnaast waren Kingdom Hearts en Shadow of the Colossus prachtig en niet in de minste plaats omdat die games zo bijzonder zijn. Verder was Leisure Suit Larry erg tof, deed de fado-zangeres goed werk en vond ik, in tegenstelling tot vele ander meningen, de samenwerking van Intwine en Brainpower best geslaagd. Voor volgend jaar zie ik heel graag One-Winged Angel en Baba Yetu weer terug, maar ook de prachtige muziek van Super Mario Galaxy is een must. En hoewel het misschien al te praktisch is qua zang en muziek, zou ik helemaal wegsmelten bij een live versie van You Were There uit ICO."

Yarno Ritzen:

"Soms, heel soms, is het erg wanneer je in Limburg woont. Vooral wanneer je laatste trein net na 23.00 vertrekt en je dus Games in Concert niet helemaal kan afkijken. Samen met mijn Vlaamse collega Philip moesten we eerder weg, net nadat Cris Velasco het podium betrad. Gelukkig hadden we nog de muziek van Tetris mogen meemaken, één van de smaakmakers van Games in Concert 2. Net zoals vorig jaar heb ik genoten van een groot aantal schitterende stukken, waarbij het kippenvel me weer op de armen stond bij de muziek van Zelda. Het mooiste van Games in Concert 2 was voor mij echter het stuk 'A Deus' uit Grandia II, gezongen door Cristina Branco. Haar schitterende stem samen met de dromerige muziek waren voor mij zonder twijfel het hoogtepunt van Games in Concert 2. Daarnaast was er natuurlijk nog Max Payne, zowel qua muziek als qua game één van de beste games tijdens GiC2. Waren er nog teleurstellingen voor mij? Ja, het feit dat ik Hitman niet meer heb kunnen horen. Ah well, better luck next time! En volgend jaar zie ik graag Rock Band live, gespeeld door de crew van Gamer.nl!"

En nu is het jouw beurt om je mening te geven, als je dat al niet op het forum hebt gedaan. Wat vond je van GiC2? Wat wil je volgend jaar horen? Laat het weten!