Little Inferno (€14.99)

Op papier een van de zwakke broeders in de eShop. Het idee lijkt namelijk veel te simpel: je hebt een open haard, je koopt spulletjes uit een catalogus die je in de open haard dondert en vervolgens zet je het in de fik. Dat is het. Om het geheel wat aantrekkelijker te maken hebben een hoop speeltjes bijzondere animaties als ze afbranden. De wekker gaat af, de maïskolf spuit popcorn, de bus rijdt en de speelgoed-exterminator spuit vlammen. Totdat alles weer opgebrand is en je de muntjes opraapt uit de as om nieuwe spullen te kopen.

Na de worpen kunnen we ons niet voorstellen dat dit langer dan vijf minuten leuk blijft. Maar dan ontdekken we de combo’s die je kunt (en moet, om nieuwe catalogi vrij te spelen) maken. Je ziet de namen van de combo’s als hint en daar moet je het mee doen. Wake-up Call Combo? Hmmm, maar even een wekker en een koffiebeker tegelijk in de open haard gooien. Ah, succes! Hoe meer voorwerpen je vrijspeelt, hoe moeilijker het wordt om de cryptische combinaties te ontcijferen. Om het af te maken heeft Little Inferno nog eens een verduveld schattig en aandoenlijk stijltje. Prachtig gameprojectje dus, al zullen meer dan genoeg gamers een vlammetje onder die opgewekte sympathie steken als ze het prijskaartje zien.

Nano Assault Neo (€9.99)

Een twin-stick shooter; het lijkt bijna onmisbaar bij de lancering van een nieuwe online shop. Nano Assault Neo is voor een groot gedeelte vergelijkbaar met Super Stardust HD. Met een scheepje over kleine planeetjes heen vliegen en hordes vijanden afschieten terwijl je tientallen kogels ontwijkt. Het grote verschil: deze game vervangt de planeetjes met smerige, organische vormen en de vijanden zijn hier minstens even smerige bacteriën. De gamepad leent zich voor het bekijken van de minimap en het bijstellen van de kleine satellietvliegtuigjes die om jouw scheepje cirkelen.

Qua speelplezier levert dat een best aardige ervaring op, al hadden we graag een iets toegankelijker leveldesign gezien dan bergjes, stompjes en wratten die continu in de weg staan. Daartegenover staat wel weer dat de lichteffecten en de (ranzige) details een bovengemiddeld sterke indruk maken. Maar ook hier geldt, toch een aardig prijsje, voor een vrij rechtlijnige twin-stick shooter.

Trine 2: Director’s Cut (Lanceringsprijs €13.49)

Een beetje gamer behoeft geen uitleg over Trine. Ook dit tweede deel verscheen al op de PC, PlayStation 3, Mac en Xbox 360 en daar bewees het zichzelf ook al met verve. Deze Wii U-versie biedt iets meer content en het aanraakscherm op je gamepad maakt dit de superieure versie.

Voor de rest krijg je precies wat zoveel andere gamers al lang wisten. Adembenemend mooie omgevingen in een 2D-spelwereld, drie verschillende personages waar je met een druk op de knop tussen wisselt en een hele sloot aan vernuftig bedachte op physics gebaseerde puzzels. Trine 2: Director’s Cut is een van de beste in zijn genre én een van de beste keuzes om je Nintendo-punten aan te besteden. Hadden we al gezegd hoe belachelijk mooi deze game eruit zag?

Puddle (€7.99)

Puddle is een puzzelspelletje dat – zoals het een goeie puzzelgame betaamt – in een zin uit te leggen is. Beweeg de omgeving en loods een plasje zo heelhuids mogelijk naar het einde. De ene keer probeer je jouw plasje water zo veilig mogelijk langs gasbranders te leiden, een andere keer druppel je voort met een plasje onkruidverdelger terwijl je de dodelijke ochtenddauw ontloop…euh, ontglijdt.

Het feit dat je de omgeving beweegt in plaats van je plasje geeft een leuke twist aan de game en de omgevingen, uitdagingen en presentatie zijn allemaal van een meer dan prima niveau. Wie niet meer verwacht dan een leuke puzzelgame, kan zijn hart ophalen met het prima Puddle.

Chasing Aurora (€ maakt niet uit)

En dan is er nog Chasing Aurora, die je sowieso beter kunt laten liggen. Want er is voor elke prijs wel iets leukers te krijgen, al geef je het geld uit aan een half dambord…