Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain
De nieuwe Metal Gear Solid-game was voor velen de game van de show. Een open wereld, aangekondigd voor Xbox One en PlayStation 4, 24-acteur Kiefer Sutherland als de stem van Snake: alles lijkt bij elkaar te komen om van The Phantom Pain de beste Metal Gear-game ooit te maken. Aan de trailer zal het in ieder geval niet liggen.


Quantum Break
Het valt nog te bezien hoe de combinatie van echte acteurs en stukken virtueel geweld gaat werken in de nieuwe game van Remedy, maar één ding is zeker: wat ziet het er mooi uit.


Mario Kart 8
Mario Kart 8 was veruit de best ogende Nintendo-game van de show. Deze titel laat zien dat Nintendo ook klaar is voor de HD-generatie. En belangrijker: de game is gewoon ongelooflijk leuk om te spelen.


Castlevania: Lords of Shadow 2
Naast het feit dat we gewoon enorm uitkijken naar de game, is de trailer lekker lang en toepasselijk episch. Wat een duistere locaties weer! Stemacteurs Robert Carlyle en Patrick Stewart maken het af.


Battlefield 4
Een uitgebreide speelsessie van een level in de singleplayer deed ons hart sneller kloppen. Wat een spektakel op het water weer. Gelukkig kregen we tijdens E3 ook genoeg te zien en horen over de multiplayer van het spel.


Rayman: Legends
We wachten inmiddels al weer veel te lang op het nieuwe platformavontuur van Rayman, maar eind augustus mogen we hem eindelijk weer omarmen. (Ook al heeft hij zelf geen armen.) De kleuren vliegen je om de oren in dit spel. Bevalt de, wat ons betreft prachtige, CGI-trailer je niet? Dan kijk je toch lekker naar gloednieuwe gameplay.


Mirror's Edge
Het werd eens tijd zeg, het langverwachte vervolg op Mirror's Edge is officieel. Of nee, toch niet. Het is een reboot. Hoe dan ook, we kunnen niet wachten om weer door de prachtige wereld van Faith heen te rennen en klimmen. Eén van de grote verrassingen van de show.


Below
De makers van Swords & Sworcery brengen een erg mooi ogende indiegame naar Xbox One. Sony heeft misschien meer onafhankelijke ontwikkelaars aangetrokken, maar Microsoft weet, als we Below zien, wel de krenten uit de pap te vissen.


Tom Clancy's The Division
Vorig jaar maakte Ubisoft veel indruk met Watch Dogs, dit jaar herhalen ze het trucje met de MMO-actiegame The Division. Virtueel New York was nog nooit zo gedetailleerd én bevolkt...Eén van de indrukwekkendste trailers van E3 2013.


Bayonetta 2
Ander kapsel, dezelfde over-the-top actie: Bayonetta 2 wordt een Wii U-exclusive om je vingers bij af te likken. PlatinumGames toonde deze E3 eindelijk de eerste gameplay en het was alsof we thuis kwamen en een warm bad namen. Een erg geweldadig bad dat op een straaljager staat terwijl we achterna worden gezeten door een gigantisch monster dan.


The Order: 1886
Waar het over gaat? We hebben werkelijk geen idee. Maar de onthulling van The Order smaakt naar meer. Geef ons meer, Sony!


Halo
Master Chief is terug, maar wie had ooit gedacht dat hij weg zou blijven? Het was desondanks een verrassing om hem al voor de release van de Xbox One (en kort na de release van Halo 4) op Microsofts persconferentie te zien. Hoewel de trailer weinig los liet (zelfs geen officiële titel), wist het precies de juiste snaar te raken en de nodige hype bij ons te creëren.


InFamous: Second Son
De nieuwe InFamous is mogelijk de mooiste PlayStation 4-game die we tot nu toe hebben gezien. Als onderstaande trailer je niet overtuigt, moet je misschien ook maar eens deze uitgebreide gameplayvideo bekijken.


Plants vs. Zombies: Garden Warfare
Het is niet zozeer het gegeven van de game, als de trailer die alle oorlogsgames van de afgelopen vijf jaar op de hak neemt. In een industrie waarin bijna elke game zichzelf veel te serieus neemt, is Garden Warfare een verademing.


Transistor
De nieuwe game van de makers van van Bastion, die kunnen we gewoon niet negeren. Helemaal niet als 'ie zo kleurrijk oogt.


Final Fantasy 15
Jaren wachten we op Final Fantasy Versus 13. Eindelijk laat de game weer van zich zien, al heet hij nu inmiddels Final Fantasy 15. Hoewel hij op Sony's persconferentie werd getoond, komt hij ook gewoon naar de Xbox One.


Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3