Een van de redenen dat Battlefield 1942 zo extreem populair is, zijn alle mods die voor het spel verschenen zijn. Er zijn inmiddels meer dan dertig mods voor het spel van Digital Illusions te downloaden en nog eens veertig mods zijn in ontwikkeling. Een gigantisch aantal dat, als je de aankondigingen van nieuwe mods ziet, alleen maar lijkt te groeien. Voor iedereen die door de bomen het bos niet meer ziet hebben we besloten om de populairste Battlefield 1942 mods op een rijtje te zetten. Galactic Conquest:

Deze Battlefield mod is er een speciaal voor alle Star Wars fans. Het populaire science fiction universum van Star Wars vormt namelijk het thema voor deze teamplay mod. In Battlefield: Galactic Conquest ben je de rol van een willekeurige zandhaas in het Star Wars universum. De mod speelt zich dan ook af op allerlei bekende Star Wars locaties, zoals de Ice Planet Hoth, Tatooine en de Forest moon of Endor. Ook de gebruikte voertuigen, zoals de Millenium Falcon, A-Wing Starfighter, X-Wing Starfighter, T-47 Airspeeder/Snowspeeder, AT-ST, AT-AT , TIE Fighter, TIE Bomber en Lambda Class Shuttle, zullen de meeste fans bekend voorkomen. In Galactic Conquest kun je partij kiezen voor de Rebel Alliance of het Galactic Empire. De Rebel Alliance is een groep vrijheidsvechters die tegen het Galactische keizerrijk in opstand zijn gekomen. Naast bekende voertuigen bevat de mod ook allerlei wapens uit de films. Star Wars fans die in het bezit van Battlefield 1942 zijn, zijn dan ook verplicht om deze mod eens te proberen. De mod is nog steeds in ontwikkeling, onlangs verscheen versie 0.2, wat laat zien dat men nog een lange weg te gaan heeft. Toch is het aantal spelers hier niet minder door. Spijtig genoeg bevat Galactic Conquest geen Jedi, hoewel deze mogelijk later als uitbreiding zullen worden toegevoegd.

Galactic Conquest weegt 486MB Officiele Galactic Conquest website Battlefield: Pirates

Een van de meest originele mods is zonder twijdel de Pirates mod. Deze mod is speciaal bedoeld voor iedereen die vroeger piraatje speelde en nog steeds de neiging heeft om zo nu en dan met een ooglapje voor en met houten zwaard door het huis rond te rennen. Pirates heeft niet zoveel wapens als andere mods, maar met een Cutlass (zwaard), pistool en musket kun je zonder problemen andere kapers een kopje kleiner maken. Naast handwapens is er ook zwaarder materiaal, zoals Swivel Cannons, Coastal Mortars en Fortress Cannons beschikbaar. Staat Battlefield voornamelijk bekend om zijn voertuigen en vliegtuigen, Pirates speelt zich voornamelijk op het water af. Je hebt dan ook een aantal schepen tot je beschikking, zoals de Runabout, Sloop, Galleon en Turtle duikboot. De mod is nog volop in ontwikkeling, maar ben je wel in voor iets anders dan moet je Pirates zeker eens geprobeerd hebben. De man achter deze mod was ook verantwoordelijk voor veel van de gebouwen en voertuigen in de Xbox game Crimson Skies-High Road to Revenge.

Pirates weegt 56MB Officiele pirates website Interstate 82

Liefhebbers van snelle auto's en de sfeer van de jaren tachtig kunnen bij de Interstate 82 mod hun hart ophalen. Deze mod bevat talloze racewagens die, net zoals in het gelijknamige spel, allemaal van een stevig machinegeweer voorzien zijn. Hoewel de mod voor Battlefield 1942 nog niet klaar is hebben de makers al laten weten dat men ook een Interstate 82 mod voor Battlefield: Vietnam zal ontwikkelen.

Interstate 82 weegt 310MB Officiele Interstate 82 website