30. Metal Gear Solid 3: Snake Eater (PS2)

Een nieuwe Metal Gear Solid game is altijd een hele happening. De eerste twee delen werden door gamers en pers met open armen ontvangen en behoren tot de top van het stealthgenre op de consoles. Ondanks het succes van de eerste twee delen, heeft Konami met het derde deel voor een ietwat andere aanpak gekozen. Daar waar bij de eerste twee games vooral binnenlocaties als decor dienden, maken deze bij Metal Gear Solid 3: Snake Eater plaats voor een prachtige, groene jungle. Het spel bevat dit maal ook meer pure gameplay en minder cutscènes, iets wat bij het tweede deel toch net iets te overdadig aanwezig was. Opvallend is ook dat men de voor de reeks zo kenmerkende radarfunctie overboord heeft gegooid. De trailers van Metal Gear Solid 3 doen ons alvast watertanden, vooral vanwege de prachtige sfeer die het spel uitademt.

Release: Q4 | Uitgever: Konami | Ontwikkelaar: Konami | Homepage: N/A 29. Sudeki (XB)

Sudeki is een actie-RPG van de hand van het Britse Climax die ook verantwoordelijk waren voor MotoGP en MotoGP 2 op de Xbox. Climax heeft zich wat betreft vormgeving erg laten beïnvloeden door de oosterse anime, maar de gameplay is duidelijk westers. Wat de game bijzonder maakt is het vechtsysteem. Wanneer je het menu tevoorschijn haalt om een aanval of spreuk te kiezen wordt de snelheid vertraagd tot 5% van de normale snelheid. Hierdoor heb je even de tijd om na te denken over je volgende aanval, maar kan je niet gaan zitten treuzelen zoals bij turnbased games, zodat de snelheid niet uit het spel gehaald wordt. Previewers die de game hebben gespeeld zijn allemaal laaiend enthousiast over de goede speelbaarheid. Het kan dan ook niet anders dan dat deze game een groot succes gaat worden.

Release: Juni | Uitgever: Microsoft | Ontwikkelaar: Climax | Homepage: Link 28. Resident Evil 4 (GC)

Van de 5 games die Capcom vorig jaar voor de GameCube aankondigde, wordt er ongetwijfeld het meeste verwacht van Resident Evil 4. En dat is niet voor niks, want Resident Evil is toch wel de bekendste en populairste serie horrorgames die er is. Resident Evil 4 wordt echter anders, want de voorgerenderde achtergronden maken eindelijk plaats voor een realtime 3D omgeving. Wie denkt dat hierdoor de pracht van de schitterende locaties verloren gaat heeft het mis, want de trailer toont de mooiste Resident Evil ooit. Veel is er nog niet bekend over de game, behalve dat je in de schoenen stapt van Leon S. Kennedy, die we kennen uit Resident Evil 2, en je het weer opneemt tegen de Umbrella Corporation. Ondanks de nieuwe engine lijkt de griezelige sfeer helemaal te zijn behouden. Volgend jaar merken we of Capcom het horrorgenre opnieuw een stapje hoger weet te tillen.

Release: TBA | Uitgever: Capcom | Ontwikkelaar: Capcom | Homepage: N/A 27. Perimeter (PC)

Het RTS genre zoals we dat jarenlang kenden, heeft geen lang leven meer voor de boeg. Gamers hebben behoefte aan wat nieuws. Ook bij Codemasters zagen ze dit aankomen en men besloot dan ook het unieke Perimeter, ontwikkeld door het Russische K-D Lab, te gaan uitgeven. In Perimeter staat terraforming – het veranderen van het landschap om zo strategische voordelen te verkrijgen, centraal. Niet alleen het landschap is van vorm te veranderen, ook je eenheden zijn met een druk op de knop in andere eenheden te veranderen. Uniek is ook de ondoordringbare koepel over je basis, welke je de nodige bescherming hoopt te bieden. Toch zit er een addertje onder het gras, of eigenlijk, onder de grond. Perimeter is zondermeer uniek, iets wat ook de screenshots beamen, de vraag is alleen of het daarmee ook een leuk en uitgebalanceerd RTS spel zal worden. We hebben onze hoop er alvast op gevestigd!

Release: Lente | Uitgever: Codemasters | Ontwikkelaar: K-D Lab | Homepage: Link 26. Söldner: Secret Wars (PC)

Liefhebbers van militaire simulaties mogen hun borsthaartjes nat maken voor Söldner - Secret Wars van ontwikkelaar Wings Simulation. Het spel speelt zich af in het jaar 2010. De grootmachten Amerika en Rusland zijn het zat om de problemen van andere landen op te lossen en besluiten geen troepen meer naar buitenlandse brandhaarden te sturen. Om regionale conflicten op te lossen maken steeds meer landen dan ook gebruik van speciale huurlingen. In Söldner heb je de leiding over zo'n speciaal huurlingen team. Het spel mixt strategie met actie, aangezien je er in Söldner lekker op los kan knallen. Ook op het multiplayer gebied lijkt het goed te komen, want op speciale servers zal er namelijk plaats voor 128 man zijn! Söldner: Secret Wars staat gepland voor eind februari en is zo een mooie vervanging voor Operation Flashpoint 2 dat pas in 2005 zal uitkomen.

Release: Q1 | Uitgever: JoWood | Ontwikkelaar: Wings Sim. | Homepage: Link