Over muismatten valt absoluut te twisten, dat is een ding dat zeker is. Ga naar een willekeurige lanparty en je zult de meest uiteenlopende modellen tegenkomen. Van de zoetsappige muismatten met foto's van vriendinnetjes erop geprint tot de spiegelgladde platen waar de muis op glijdt. Afhankelijk van de game die je speelt, de muis die je hebt en de ruimte op je bureau bepaal je welke muismat voor jou geschikt is. Van Corepad kregen wij maar liefst vijf verschillende modellen die wij met een goede muis moesten testen. Ja, moesten. Volgens de beschrijving is de Corepad Eyepad het beste te gebruiken bij muizen met een hoge DPI. Om te testen of dit ook daadwerkelijk waar was, stuurde Corepad de Logitech G5 Laser Mouse toe. Stinken als een dooie muis

De doos met muismatten was nog maar net open of iedereen op het Gamer.nl kantoor stortte zich erop en trok een muismat naar zich toe. Al snel klonken er kreten die ik hier maar niet zal herhalen. Bottom line: muismatten stinken! De geur benadert nog het meest een kat die op het tapijt heeft staan zeiken. Oke, het is het rubber dat zo ruikt en na een dag is de geur weg en is het je gelukkig niet meer tot last.

Iris: De Corepad Eyepad Small glijdt lekker. De Corepad Eyepad Medium glijdt ook lekker evenals de Corepad Eyepad XL en XXXL. In eerste instantie lijkt er geen duidelijk verschil, behalve dan de maat. De kleinste muismat (25,5cm x 22,01cm x 1,6cm) is te vergelijken met de zogenaamde kantoormuismat. Handig in gebruik bij muizen met een hoge gevoeligheid. Deze muismat kan het best gebruikt worden voor online-tussen-het-werk-door-games als Bejeweled en Patience.

De Corepad Eyepad Medium mousepad is een tikkeltje groter dan zijn kleine zusje (32,5cm x29cm x 1,6cm) en is geschikt voor high- en low sensitivity muizen en is bovendien laserproof. Voor de mensen die graag grote bewegingen maken tijdens het gamen biedt de Corepad Eyepad XL uitkomst. Je hebt wel even ruimte nodig op je bureau want het matje meet 45cm x 40,5cm. Maar dan heb je ook geen last van een koude arm op je bureau. Naast de Eyepad muismatten kregen we ook de Corepad Victory, een muismat met een plastic oppervlak waardoor extreme nauwkeurigheid mogelijk is. Ook de Victory heeft een onderkant die goed blijft kleven aan ondergronden zodat je matje niet je hele bureau overzoeft als je aan het fraggen bent.

Mike: Games als F.E.A.R. zijn al leuk, maar een verademing als je muis niet blijft hangen. Sniper Elite, waar je toch vrij nauwkeurig moet mikken, wordt erg vergemakkelijkt. Gezien ik ook veel werk met Photoshop en andere tekenprogramma's maak ik ook gebruik van een tablet. Deze heb ik echter even aan de kant geschoven om dit soort programma's eens met een muis te testen. Ik moet zeggen dat je heel erg nauwkeurig te werk kan gaan met deze combinatie. Vooral exacte punten zijn met gemak te tekenen, maar ik blijf er bij dat je toch nauwkeuriger te werk gaat met een pen en tablet. Misschien is dat ook wel de handeling en heeft dat niets te maken met de muis of de muismat.