Achtergrond

Bouw je eigen game-pc deel 6: Randapparatuur, randzaken en de rest

De laatste aflevering

Geschreven door Wilbert Meetsma op
Niks elitisme; iedereen kan aan de pc. De instapdrempel lijkt voor veel mensen onoverkomelijk, maar met een goedbedoeld duwtje in de juiste richting kom je al heel ver. In het laatste deel van deze serie over het zelf samenstellen en bouwen van je eigen game-pc bespreken we de randapparatuur en maken we de pc klaar voor gebruik.

Voor je staat een goed gevulde computerkast, die staat te trappelen om elke game aan te pakken. Sluit de voeding aan – vergeet niet de knop op de voeding zelf! – en druk op de power-knop. Je hoort gezoem, misschien een enkele piep om je te laten horen dat het moederbord alle onderdelen heeft goedgekeurd, maar verder gebeurt er weinig. Zonder input en output valt er niet zo veel te beleven met een pc. Daar heb je randapparatuur voor nodig – de pc-hardware die niet in de kast hoort. In dit artikel blijven we beknopt in onze bespreking van de randapparatuur, maar we zullen hier in latere artikelen verder op ingaan.

Met een gastoptreden van Gamer.nl-manager Michiel Verheijdt

Om te beginnen met de input: een muis en toetsenbord kun je goed gebruiken. Eenvoudige muizen van enkele tientjes voldoen prima, maar als je geïnteresseerd bent in luxere modellen, met aanvullende features als extra knoppen, meer precisie en een betere grip, kun je een kijkje nemen bij de meest recente roundup van Gamer.nl. Hetzelfde geldt voor toetsenborden: de prijzen reiken van twintig euro tot bijna tweehonderd. Een belangrijke factor in de prijs van een keyboard is de kwaliteit van het toetsmechanisme. Voor een degelijk mechanisch toetsenbord leg je al snel honderd euro neer, maar veel gamers die het verschil hebben ervaren zweren erbij. Sinds de ondersteunende software van de Corsair Vengeance K70 RGB is verbeterd, is dit mechanische toetsenbord onze favoriet. 

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

De output is net zo goed onmisbaar. De letterlijke blikvanger in deze categorie is de monitor. Het belang van een apparaat waar je uren per dag naar staart is moeilijk te overschatten en niet elke monitor is gelijk geschapen. Een belangrijk onderscheid is het type paneel waar een beeldscherm gebruik van maakt. Een tn-paneel – zoals die van de AOC G2460PG – reageert razendsnel en is populair onder fanatieke shooter-spelers, maar is vaak geen ster als het gaat om kleur- en zwartweergave. Omgekeerd zijn de prachtig kleurvaste ips-panelen – gebruikt in onder meer de LG 29EA73 – trager, wat leidt tot een waas bij snel bewegend beeld. Een derde belangrijke eigenschap is de maximale resolutie. Tegenwoordig geldt Full HD met 1920 x 1080 pixels als de standaard, maar het twee keer zo scherpe Ultra HD (3840 x 2160 pixels) is bezig met een opmars. De Samsung U28D590D is bijvoorbeeld de hogere prijs van 450 euro al waard.

Ook geluid mag niet ontbreken. Een eenvoudig 2.1-setje – twee boxen en een subwoofer voor de lage tonen – krijgt al veel voor elkaar, maar met een 5.1-set roep je een ware bioscoopervaring op, mits je daar de ruimte voor hebt. Als je liever niemand lastig valt met de doodskreten van je virtuele slachtoffers, geniet een headset wellicht de voorkeur. De combinatie van een goede koptelefoon en microfoon is essentieel voor hoge posities tijdens multiplayer, omdat je elke voetstap hoort en je met je stem jouw teammaten eenvoudige bij de les kunt houden. Voor de optimale verhouding tussen prijs en kwaliteit, raden verschillende audio-experts aan om een losse koptelefoon en microfoon aan te schaffen.

Het raamwerk

Dat is alles. Zodra je de randapparatuur hebt aangesloten, ben je helemaal voorzien van hardware. Je game-pc is bijna klaar voor gebruik, maar voor het zover is, heb je een besturingssysteem nodig. Er bestaan meerdere besturingssystemen – ook wel ‘Operating Systems’ genoemd. Voor de gamer is er echter slechts één serieuze kandidaat: Microsoft Windows. Op het bekendste en meest gebruikte besturingssysteem draaien veruit de meeste games en wordt de meeste software ondersteund. SteamOS doet een dappere poging om het beroemde raamwerk van zijn troon te stoten, maar de prestaties van Valve’s voor games bedoelde besturingssysteem halen het voorlopig niet bij die van good old Windows. Windows 7 is nog steeds populair, maar nieuwere edities zijn zeker het overwegen waard. Aangezien Windows 10 qua besturing weinig verschilt van versie 7, dankzij DirectX 12 helemaal klaar is voor de toekomst en bovendien op een handige USB-stick wordt geleverd, raden we aan om gewoon voor de meest recente OS te gaan.

De installatie van een besturingssysteem klinkt intimiderend, maar dat is het allerminst. Start de pc op met de USB-stick ingeplugd en de installatie begint vanzelf. De stappen die je moet volgen spreken voor zich, al kan het geen kwaad om op te letten bij de privacy-opties. Microsoft wil graag alles van je weten, maar lang niet alles is nodig voor Windows om goed te functioneren. Als je er voor kiest om een oudere versie van Windows aan te schaffen, kun je het beste voor een paar tientjes een DVD-drive aanschaffen, zodat je de installatieschijf kunt lezen. De oudere versies van Windows zijn ook gewoon via USB te installeren; op de site van Microsoft lees je hoe dat moet.

Een digitale Verstappen

We snappen het. Voor je verschijnt het bureaublad van Windows en je staat te popelen om eindelijk te kunnen gamen. We moeten je toch nog even tegenhouden. Windows is slim genoeg om vrijwel alle hardware aan te sturen, maar zeker jouw videokaart heeft een stuurprogramma nodig om zich door de nieuwste games heen te manoeuvreren. Voor de gpu’s van AMD ga je op zoek naar de Catalyst-drivers en voor Nvidia-kaarten heb je de GeForce Experience nodig. Waar je vroeger een geit moest offeren aan Vrouwe Fortuna in de hoop dat de installatie van het stuurprogramma niet op onverklaarbare wijze uit de bocht vloog, zijn driverupdates tegenwoordig zo eenvoudig als een paar keer op ‘Next’ klikken op het moment dat een nieuw stuurprogramma zich aandient.

Nu is het eindelijk tijd om games te installeren. Je kunt halsoverkop naar de dichtstbijzijnde winkel rennen en een paar pc-titels uit de schappen trekken, maar de ervaren pc-gamer zoekt op internet. Digitale distributieplatformen als Steam, GOG en Humble Bundle bieden je een brede selectie aan competitief geprijsde games. Sommige uitgevers kiezen ervoor om hun catalogus exclusief aan te bieden, zoals Electronic Arts dat doet met Origin en Blizzard met Battle.net. Welke diensten je ook kiest, het loont altijd om te wachten op grootschalige kortingsacties. De Steam Sale rond de kerstdagen is niet voor niets berucht. Met de besparingen op de games die je tijdens deze acties koopt, haal je binnen een enkele jaren de hogere prijs van een game-pc ten opzichte van een console eruit.

Gepaste trots

Nu vraag je jezelf misschien af: zes artikelen, net zo veel video’s. Is deze hele onderneming niet verschrikkelijk veel moeite? Ergens wel. Het samenstellen van een pc kost je vooral tijd – en vooruit, geld is ook een factor. Zeker de eerste keer moet je jezelf nog oriënteren en hoewel wij je met deze reeks in de juiste richting hopen te leiden, heb je zelf nog het een en ander uit te zoeken. Je kunt overigens ook een beetje valsspelen door simpelweg de kunst af te kijken van de kant-en-klare pc’s van 4Launch. Maar al dat speuren en knutselen is het waard, zodra jouw game-pc voor het eerst ontwaakt. Een zelfgebouwde pc is een prestatie. Die computer is geen ondoordringbare en onpersoonlijke zwarte doos, zoals een Xbox of PlayStation, maar een machtige machine waarvan je elk onderdeel kent en (tot op zekere hoogte) begrijpt. Op jouw eigen pc mag je daarom best een beetje trots zijn.

Dat was het. Je bent nu helemaal klaar. Onder je vingertoppen ligt een catalogus van ruim dertig jaar aan pc-games om te verkennen. Van reusachtige ruimte-sims om in te verdwalen en hypergedetailleerde WO2-strategiegames tot de fenomenale point-and-click adventuregames van LucasArts, elk genre is voorzien van alom geprezen meesterwerken en vergeten ruwe diamanten. Om nog maar te zwijgen van de talloze mods die je uren gratis speelplezier bieden. Speel ze!

Deze serie artikelen is tot stand gekomen in samenwerking met MSI, Corsair en 4Launch.

Dit artikel delen:

Lees meer

Eerste trailer en screenshots Valkyria: Azure Revolution Sfeervol gebrek aan muziek in The Witness
17

Reacties op: Bouw je eigen game-pc deel 6: Randapparatuur, randzaken en de rest

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • yucko

  • 20 november 2015 13:31
  En zelfbouw is uiteindelijk een stuk voordeliger! Misschien ook de moeite waard te vermelden dat er recent een aantal gamer monitoren uit zijn gebracht met IPS of vergelijkbaar paneel.
  Ondersteunen 120 tot 165hz, input latency onder de 5ms, freesync/gsync en resoluties van 1440p tot 2160p.
  Je betaald er natuurlijk wel voor. Prijzen lopen van €550 tot €1000.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Hellraidermike

  • 20 november 2015 18:06
  Windows 7 is rap aan het verouderen – mede door de beperkte ondersteuning van ssd’s – maar is nog steeds populair.

  Wat wordt hiermee bedoeld ?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • sollitdude

  • 20 november 2015 18:20
  Het onzin verhaal dat toekomstige generatie ssd's niet werken op Windows 7 omdat ze te high tech zijn. Voor de komende 5 jaar dus nog onzin. Dit is gewoon gamer.nl die betaald is door Microsoft om iedereen over te halen om op Windows 10 over te stappen. Complottheorie #836

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Swieb

  • 20 november 2015 18:28
  Ik dacht aan de neiging van Windows 7 om voortdurend te defragmenteren, maar waarschijnlijk weegt het belang van DirectX 12 zwaarder. Ik pas het aan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Hellraidermike

  • 20 november 2015 21:27
  Zoals ik al heb gezegd is dit geen probleem als je enig verstand hebt.
  Maar volgens mij wordt het langzaam duidelijk dat jij er geen hol van snapt.

  Je kan het gewoon uitzetten dan is er niks aan de hand, simpel.
  Daarnaast is directx12 nog bijna nergens aanwezig, of is het gewoon nog niet goed aanwezig in games.
  Om nog maar niet te beginnen over de megafouten binnen het systeem.
  (waarbij windows niet meer opstart, en je repair niet meer kan gebruiken, je de backup cd niet meer kan gebruiken(dit is een error die wel of niet gebeurt wanneer die gebeurt weet niemand) ).
  In de winkel waar ik werk komen best aardig wat mensen waarbij windows niet meer werkt of gewoon alleen het bureaublad werkt en niks meer opstart. Allemaal problemen die tot op heden niet op te lossen zijn, vaak met verlies van alles wat er nog opstond.

  Ik zeg absoluut niet dat je windows 10 niet moet nemen, maar aangezien windows 7 tot aan 2020 nog gewoon updates gaat krijgen voor alles. En windows 10 tot aan juli nog gratis is. Zie ik met alle problemen op dit moment nog geen reden om over te stappen.

  Ook is windows 10 de ongeluks versie. (ik leg uit) windows maakt om en om goede en ruk versies. windows 95 goed, windows 98 ruk, windows me goed, windows 2000 ruk, windows xp goed, windows vista ruk, windows 7 goed, windows 8 ruk, windows 8.1 goed, windows 10 je raad het al.

  Maar ik dwaal af.

  Windows 7 is niks mee aan de hand, met een ssd zet je gewoon defrag uit. De trim functie in ieder SSD doet de rest. Simpel.

  Daarnaast had ik ook wat game gerelateerde cijfers willen zien.

  Zoals dat een scherm je wil uitkijken naar een scherm wat niet boven de 2 ms komt.
  Als je snelle games zoals call of duty zou spelen, of games waar je veel heen en weer draait. (vergt meer verversing van je scherm om vloeiend te zijn) Dan wil je gewoon een snel scherm. Daarnaast moet je een scherm met minimaal 60hertz hebben, en als het budget het toelaat moet je zeker gaan voor een 144hz scherm. Er gaat dan een wereld voor je op dat is niet normaal.
  Zelfs buiten games merkt je zeker het verschil (ook beweert iedereen van niet).
  Het gevoel dat je schermpjes sneller openen mag dan een optische illusie zijn, het is zeker vloeiender en dat is gelijk ook veel fijner voor je ogen, vooral in de avond.

  Ik heb wel eens iemand de met de vraag in de winkel gehad, dat die meneer pijn in zij ogen s'avonds (niet eens met gamen), ik had als tip koop een scherm met 144hz of in ieder geval rond de honderd. Eind van de week kwam hij terug om te zeggen dat hij er geen last meer van had.

  Dit zijn van die kleine dingen die je alleen weet als je het uitprobeert maar zeker toch erg handig is.

  Maar ik ben weer aan het afdwalen. Ik ga ermee ophouden.
  Mocht er nog vragen zijn over de kleine leuke dingen bericht me maar.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Swieb

  • 21 november 2015 00:01
  Als je oprecht probeert om iemand ergens van te overtuigen, is het misschien geen goed idee om je betoog te beginnen met een belediging, maar dat terzijde…

  Ik weet dat je de automatische defragmentatie in Windows 7 uit kunt zetten en dat dit helemaal niet zo moeilijk is. Maar dit artikel is juist geschreven voor de mensen voor wie dit allemaal nieuw is. Waarom dan moeilijk doen als je ook gewoon voor een nieuwer en slanker besturingssysteem kunt gaan? Die horrorverhalen over Windows 10 klinken behoorlijk ernstig, maar vergeet niet dat je in een winkel juist alle klagers krijgt te horen. Hoe is de verhouding tussen de verkochte Win10-systemen en het aantal rampscenario's? Ik ben oprecht benieuwd, want als er iets fundamenteel mis is met Windows 10, moet de lezer dat weten.

  Dat verhaal over Windows 10 als ongeluksversie klinkt mij echter als puur bijgeloof in de oren. Zelfs al zou dit op magische wijze blijven gelden, waarom tel je Windows 8.1 als aparte versie mee? Dat was toch gewoon een Service Pack?

  Dat gezegd hebbende ben ik het helemaal met je eens dat er geen haast is met het upgraden naar Windows 10, als je al Windows 7 of 8 hebt. Maar als je een computer vanaf de grond opbouwt, kun je net zo goed klaar voor de toekomst zijn. Het is niet alsof het voordeliger is om eerst Windows 7 te kopen en daarna te upgraden. De Retail-versies van beide OS'en kosten hetzelfde en de OEM-versie van 10 is zelfs twintig euro goedkoper dan 7 (op basis van de Tweakers Pricewatch). Dit is ook een belangrijke reden waarom ik in het artikel Windows 10 aanraadt.

  Die support voor Windows 7 gaat alleen over kritieke veiligheidsupdates en bugfixes. Verdere ontwikkeling van Windows 7 is al sinds januari dit jaar beëindigd. Kun je voorspellen hoe het zal gaan met de ondersteuning van virtual reality met Windows 7? Schijnt (naar ik hoop) een dingetje te worden. DirectX 12 is inderdaad op dit moment geen doorslaggevende factor, maar dat suggereer ik toch ook niet? Windows 10 haal je, net als de hardware in je pc, niet voor vandaag.

  Ik ben het verder met je eens over zegt over snelle beeldschermen. 144Hz is heerlijk! De responstijd til ik persoonlijk niet zo zwaar aan. Ik game tegenwoordig op een IPS-scherm (Dell U2414Hb) en hoewel de responstijd veel hoger ligt dan die 2ms die je noemt, heb ik geen last van ghosting terwijl ik kijk naar bv. sterrenhemels. In een volgend artikel geef ik beeldschermen de aandacht die ze verdienen en duik ik verder de cijfers in.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Hellraidermike

  • 21 november 2015 00:33
  Ik merk altijd duidelijk of het een 1 ms scherm is of 5 ms.
  Maar daar moet je sowieso een snelle reactietijd voor hebben.(heb ik)

  Windows 7 haal ik aan omdat ik zelf windows voor niks kan krijgen, in de winkel doen we er vaak ook gewoon gratis windows op. En windows ziet het gewoon als legaal met code en al.

  Veel computers hebben gaan er met windows 10 gewoon weg, en meestal met gene problemen. Maar diegene die wel terug komen laten steeds hetzelfde zien, en er is geen oplossing voor. Op zowel internet niet, als bij microsoft zelf niet.

  En eigenlijk altijd moet er nieuwe windows, bij waar als je niet de HDD kopieert (dus niet een backup) je alles dus kwijt bent.

  Windows 10 heeft gewoon in mijn ogen teveel problemen om de overstapt te maken, om nog niet eens te beginnen over het drama van de tegels, xbox live en alle andere onzin die nutteloos is.

  En windows 8.1 is een aparte versie en niet zomaar een service pack, er is zoveel verandert qua code om het een service pack te noemen.

  Maar goed laten we het erop houden dat dit een tutorial is voor de 12 jarige, want sowieso moet je er normaal veel dieper ingaan dan alleen het overduidelijke.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  oropher

  • 21 november 2015 21:18
  Je kan ook niet verwachten dat er op een simpele gaming-website 70 pagina's verschijnen over het bouwen van een pc en aanverwante. Verder heb je toevallig ook mensen die de lat iets minder hoog leggen dan jij.
  Overigens maak je ook wel erg veel irritante fouten in je teksten, en denk ik daarom niet dat je bij veel mensen een overtuigde indruk achterlaat.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Matthijs54

  • 22 november 2015 00:55
  Dit is geen tutorial voor 12 jarige, maar voor mensen die totaal geen verstand hebben van PC's. Voor mij was het een grote drempel om aan een eigen pc te beginnen, het feit dat ik geen idee had waar alle nummertjes voor staan.

  Ik snap niet waarom je zegt dat het voor 12 jarige is. Als dat zo zou zijn, Thanks, dan ben ik zo dom als een 12 jarige.
  Als je zo negatief bent over dit artikel, schrijf er dan zelf een, die zowel duidelijk is voor 12 jarige (waar dit artikel voor geschreven is) en diepgaand is voor jou niveau. Dan kun je ook meteen voelen hoe het is als iemand die denkt dat hij meer weet het artikel keihard de grond in stampt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Matthijs54

  • 22 november 2015 01:02
  Super bedankt voor deze serie! Het zal het begin zijn van een mooi project voor mij. Ik ga proberen alles zelf uit te zoeken qua wat ik wil hebben, maar ik denk dat ik het maar niet zelf in elkaar ga zetten. Ik weet nu al dat ik met mijn vieze vette vingers aan alles ga zitten, en de kabels die niet goed passen, er gewoon in douw tot alles kapot is.

  Dit brengt mij op 2 vraagjes:
  1- Waar kan ik eventueel extra informatie krijgen en vragen stellen over onderdelen? enkele goede forums (of is het fora?)?
  2- Heb je enig idee waar ik de PC uiteindelijk in elkaar kan laten zetten?

  Nogmaals super duper bedankt!! en ik hoop dat er meer van dit soort series komen! Misschien wat meer informatie over hoe een processor of een videokaart precies werkt? want ik vind de combinatie van hoe je schrijft en het onderwerp geweldig.

  heb ik je al bedankt? XD

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  oropher

  • 22 november 2015 03:18
  Webshops waar je een pc kan laten bouwen:
  Alternate, Azerty, Mycom en ongetwijfeld meer.
  Bij Salland kan het geloof ik ook, alleen moet je er dan specifiek om vragen geloof ik.
  Let wel: Er zijn ook webshops waar ze je slechts beperkte keuzemogelijkheden bieden.
  Op het forum van tweakers kunnen ze je zo goed als zeker flink op weg helpen.
  Als je 1500 euro te besteden hebt kan je al zo voor een pc gaan die vrijwel alle huidige games op max draait. Dan spreek ik over een gtx 980, 16 GB RAM, en een stevige i7 die minimaal quadcore is en ook over hyperthreading beschikt. Wil je de PC een lange levensduur geven dan kom je wel rond de 1700 euro en meer uit.
  Ga je voor een gtx 970 en een quadcore zonder HT dan kan 1200-1400 euro al genoeg zijn en speel je de meeste games op veryhigh 1080p.
  Overigens heb ik met alternate en vrij matige ervaring, hij werkt nog steeds feilloos daar niet van. Er waren alleen meerdere opstartproblemen. Verder wordt de processor bij mij te warm voor de koeler die ik er op heb laten zetten. Dat is waarschijnlijk omdat ze de koelpasta er een beetje lukraak op hebben gesmeerd.
  Je zou natuurlijk ook alle onderdelen los kunnen bestellen en vragen of de lokale computerzaak hem wil bouwen. Zou mij niet verbazen als de PC dan wat netter wordt afgeleverd, gezien het daar misschien wat minder een routine taak is

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Hellraidermike

  • 22 november 2015 15:07
  Voor 1000 euro kan ik bij mijn winkel al een PC maken die alles op ultra speelt.

  Met een gtx 980 een i7 hexacore met hyperthreading, 16 gb, moederbord. En een SSD.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  oropher

  • 22 november 2015 15:23
  misschien, maar dan zijn het echt budgetmerken die je gebruikt en krijg je te maken met oververhitting enzovoort.
  Kleine gesloten kast enzo…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rohirrimdwarf

  • 22 november 2015 15:51
  met een budget van 1000 euro ga je niet voor een hexacore. Ik zou eens kijken naar een 6600 skylake quadcore. Tegen de tijd dat games op 6 kernen draaien ben je al aan een nieuwe processor toe. 8 gb is voor dat bedrag ook voldoende.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Hellraidermike

  • 22 november 2015 21:34
  Nee geen budgetmerken gewoon de echte merken.

  Zoals intel( cpu) Nvidia(videokaart) en samsung, (SSD)
  PC is helemaal niet zo duur als dat je denkt.

  Maar een gtx 980 halen is best wel dom op dit moment.
  Want als je een paar maanden wacht komen de 10xx series uit van nvidia, met de nieuwe 21nm transistors. In theorie zou dat 10 tot 12x beter moeten zijn dan wat er nu op de markt is.

  Oftewel in leken taal 60 fps en 4k op ultra.

  PS: skylake is de naam voor de 6de generatie. En dat is opzich niet perse nodig.

  Je hebt al een 5 genratie 8 core, en met hyperthread is dat dus 16 core.
  voor zo'n 200 tot 400 euro. Maar ja dan ga je 1000 euro niet halen.
  Gamen vraagt niet veel meer aan je CPU vergeleken met vroeger.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  michiel_Reshift

  • 23 november 2015 11:41
  De 980 staat nu voor een 500 in de tweakers price watch. Heb je best weinig budget over voor de rest.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Hellraidermike

  • 23 november 2015 17:01
  Dat is dan super duur.

  Ik kan een gtx 980 voor tussen 400 en 500 bij mijn winkeltje halen.
  Als je me niet gelooft kan je altijd een keer langskomen, maken we er een mooi prijsje van.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.