Achtergrond

Bijna vergeten op E3: Cuphead

Een interactieve Disney-tekenfilm

Geschreven door Michel Musters op
Tijdens E3 worden bezoekers overladen door impressies van grote games. Daardoor worden de kleinere titels soms uit het oog verloren, terwijl die ook de moeite waard kunnen zijn. Gamer.nl licht in 'Bijna vergeten op E3' elke dag in een paar alinea's een game uit die bijna werd vergeten, maar toch je aandacht verdient. Vandaag: Cuphead.

Cuphead komt naar Xbox One en pc en werd tijdens Microsoft's persconferentie getoond. Terwijl de pers druk was met het uittikken van nieuwtjes over de zoveelste AAA-titel, is Cuphead op verschillende websites ongenoemd gebleven. 

En dat is zonde, want vooral de graphics van deze game van Studio MDHR zijn wonderschoon. Het spel laat zich het beste beschrijven als een speelbare, ouderwetse Disney-tekenfilm. De animaties zijn met de hand gemaakt en lijken daarom zo uit een oude Mickey Mouse-cartoon uit de jaren '30 te komen.

In het spel verliest de speler een weddenschap met de duivel, en daarom ben je gedurende de game constant bezig met het vechten tegen indrukwekkende eindbazen. Dat kan best pittig worden, maar gelukkig heb je een oneindig aantal levens ter beschikking en kun je je laten helpen door een tweede speler, die controle krijgt over Mugman.

Cuphead verschijnt ergens in 2016 voor pc en Xbox One.

Dit artikel delen:

Lees meer

Tony Hawk's Pro Skater 5 verschijnt op 29 september DayZ-maker werkt aan game voor Valve's SteamVR
2

Reacties op: Bijna vergeten op E3: Cuphead

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Vogeltje

  • 17 juni 2015 19:55
  Was voor mij persoonlijk de tofste game die ik heb gezien tijdens de Microsoft conferentie.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Maux

  • 18 juni 2015 01:52
  Ik had vroeger al zo'n enorme hekel aan die cartoons en tekenstijl en dat is niet minder gweworden. Een game die ik absoluut moet vermijden wil ik niet in blinde razernij allerlei onplezierige ravage aanrichten in daarvoor niet bestemde ruimtes.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.