Na lang overleggen en discussies tot in het holst van de nacht hebben we dan eindelijk vijf gelukkige mensen uitgekozen die een exemplaar van Battlefield 1942 mogen verwachten. De opdracht was echter niet makkelijk: je moest een voertuig verzinnen dat nog ontbrak aan Battlefield 1942 maar wat eigenlijk perfect in het spel zou passen. Nu hebben wel wel 100 keer te horen gekregen dat een Zeppelin wel leuk zou zijn, een stuk of 50 mensen hadden graag een bepaalde authentieke tank en nog eens 25 mensen wouden er graag een Mobile V2 Rocket Launcher in. Maar de vijf mensen hieronder waren elk op hun eigen manier origineel en wisten zich te onderscheiden van de anderen.

And the winners are: Nicky Franssen met een Bulldozer en hij wist al precies te vertellen hoe dit voertuig perfect in de game past: "Mijn idee voor een voertuig is een bulldozer. Hiermee kunnen engineers vliegvelden aanleggen, kapotte tanks opruimen en als het nodig is mensen omrijden. Wat het voordeel is van een bulldozer is dat zo'n ding toch goed gepanzert is, een tank krijgt hem dus niet snel kapot. HIerdoor heeft een engineer dus de kans om met zijn bulldozer een tank om te kiepen." Marius vd Bos zocht zijn inspiratie bij onze zuiderburen waar hij het vrolijke tweetal Suske en Wiske tegen kwam met de welbekende Terranef. De reden waarom de Terranef perfect in BF1942 past wist hij ons ook mede te delen: "Terranef is dat reuze handige voertuig uitgevonden door ene Pr. B. te Antwerpen, wat doormiddel van een grote vlam aan de voorkant de grond voor em kan smelten en zodoende door de grond kan reizen. Dit zou natuurlijk uitemate geschikt zijn voor battlefield 1942, omdat je hiermee ongezien midden in de tegenstander zijn basis kan opduiken, en samen met je team mates de vlag kan pakken en terug kan gaan zonder dat ze het door hebben!" Charles Van Praet kwam met een snel en draagbaar vehikel die makkelijk in een rugtas opgevouwen kan worden: de eenwieler. "Je rijdt als geen ander over het slagveld met deze coole eenwieler. Het is snel, geruisloos, past in je rugzak en je hebt je handen vrij om te schieten. De enige beperking is uiteraard dat deze enkel op het land tot nut zal zijn. Een platte band kan ook wat roet in het eten gooien, doch gelukkig is een engineer nooit veraf. Maar de eenwieler blijft het voertuig bij uitstek. Vraagt iemand om een pick-up, dan kun je hem op je schouders meevoeren. Op deze manier ben je zelfs in staat om onvrijwillig een "human tower record" te vestigen. De eenwieler is alles in één! Voertuig en wapen : Je kunt er een vijand mee besluipen om vervolgens hem een klap van je zadel te bezorgen. En na een zware oorlogsdag ben je in staat je kameraden te vermaken met enkele kunstjes.

Natuurlijk is het niet eenvoudig om dit voertuig te besturen en vergt het wat oefening. Maar hiervoor kunnen de soldaten terecht in de trainingszaal, zichtbaar op de 2e afbeelding !"

Robert Manrho vindt het nodig om de comeback van de step ook in Battlefield 1942 voort te zetten. Dit welkbekende vervoersmiddel is ideaal voor de oorlog: "Een echte soldaat kan natuurlijk niet zonder een multifunctionele step. Zo kan de soldaat gemakkelijk naar de andere kant van de map steppen.

En waneer de soldaat in een vuurgevecht belandt kan hij achter zijn robuuste step gaan liggen. En zo veilig de tegenstanders neer halen. Kortom, een step zou ideaal zijn in Battlefield 1942"

We wensen de gelukkige winnaars veel plezier met hun exemplaar van Battlefield 1942. En wat kan ik nu nog beter zeggen dan: See you on the battlefield!