Wat hebben we dit weekend gespeeld? - Helldivers 2 en Death Stranding

Wat hebben we dit weekend gespeeld? - Helldivers 2 en Death Stranding

Wat hebben julie gespeeld?

Een nieuwe week is begonnen, dus weg met die vrije tijd! Gelukkig was er in het weekend genoeg tijd om te gamen, films te kijken en simpelweg te genieten. Wat heb jij dit weekend gespeeld?

Jari Klapwijk

Na flink wat gevloek en getier heb ik eindelijk Laxasia the Complete verslagen in Lies of P! Als ik een top 10 met eindbazen zou maken, komt zij er sowieso in. Enorm genoten van het gevecht, ook al duurde het wel erg lang. Het einde van de game komt nu voor m'n gevoel echt in zicht. En dat is jammer, want wat is dit een vette soulslike. Laat die dlc en dat vervolg maar komen!

Lies of P

Jacco Peek

Na mijn nostalgietrip van vorige week ben ik weer aan Pokémon Black begonnen. Ik speelde de game ooit in stukjes, maar nu de remake er mogelijk aankomt wordt het tijd om er nog eens doorheen te gaan. Het blijven nu eenmaal ondergewaardeerde games, met een prachtige artstyle en een interessante regio. Verder ben ik voor het eerst in m'n leven Harry Potter aan het kijken, begon ik aan Tokyo Vice en was ik erg onder de indruk van de eerste aflevering van Ninja Kamui op HBO.

Harry Potter

Erik Nusselder

Ik zei tegen mezelf dat ik echt niet Persona 3 Reload ging spelen, omdat ik geen tijd heb voor nóg een ellenlange rpg en ik het verhaal natuurlijk al ken. Nee, ik ging alleen eventjes het begin doen, om te zien hoe die remake er nou precies uitzag. Ik had moeten weten dat Persona 3 een onweerstaanbare aantrekkingskracht op me zou hebben. Ik heb er nog steeds geen tijd voor, maar nu is het de game die ik er nog eventjes voor het slapen bij pak op mijn Steam Deck. Deze game heeft een duistere vibe en een heerlijk verhaal waar ik ook zoveel jaren later nog van onder de indruk ben.

persona 3 reload

Michel Musters

Aangezien het Carnaval is hier in het zonnige zuiden heb ik niet heel veel kans gezien om te gamen, maar na het Platinummen van de nieuwe Prince of Persia ben ik wel eindelijk begonnen aan de director’s cut van Death Stranding. Ik kijk er echt naar uit om de game op m’n dooie gemakje te spelen en lekker veel pakketjes af te leveren, in tegenstelling tot toen ik de game moest reviewen en enige haast moest maken. Wat mij wel opvalt, is dat die secties met BT’s een stuk irritanter zijn dan dat ik mij herrinnerde. Verder vind ik de hele sfeer in die game nog altijd niets minder dan fenomenaal. Keep on keeping on!

Death Stranding

Ruan Moleman

Ik dacht dat ik verder zou gaan met The Entropy Centre, maar ik heb eigenlijk het hele weekend Enshrouded zitten spelen. Wat een heerlijke survivalgame. Als fan van bases bouwen is deze game perfectie. Het modulaire bouwen van Valheim met de precieze detaillering van Minecraft in een survivalgame dat ontzettend vrijgevig is qua resource management, is fantastisch. Met 5 bomen gehakt zet je al zo een hele villa neer. Ons dorpje begint inmiddels aardig vorm te krijgen en wordt al bewoond door vijf npc's. We beginnen nu echt dieper in de gigantische map te verkennen wat wel steeds uitdagender wordt. Gelukkig heb ik me volledig gespecialiseerd in healing, dus met mij in de buurt is er niks aan de hand.

Wat hebben we dit weekend gespeeld? - Helldivers 2 en Death Stranding-PNujxrzKQjmhMGIsXOHKJw

Sebastiaan van der Bij

Ik ben dit weekend de hel ingedoken in, je raadt het al, Helldivers 2. Ik heb in tijden niet zo een leuke co-op-game gespeeld. De game weet precies wat het moet zijn, en probeert niet meer te doen dan dat. Waves van zombies en robots neerschieten, een barrage aan bommen inroepen en vooral veel plezier hebben met je vrienden. Soms hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Bovendien bevat de game behoorlijk wat humor en is de gameplay lekker vlot. Daarnaast heb ik ook nog Dune: Part 1 gekeken om me voor te bereiden op het vervolg wat deze maand in de bioscoop verschijnt.

Wat hebben we dit weekend gespeeld? - Helldivers 2 en Death Stranding-BLbnkcaOSRa7LGlDB_BWRw

Tom Kauwenberg

De servers doen vaak moeilijker dan ik zou willen, maar ook mijn eerste dives zitten erop. Helldivers 2 is overdreven lomp in gevoel en toon, maar dat is dan ook precies waar ik op hoopte. Het zal nog een paar avonden duren voordat de flow er echt goed in zit – sowieso moet ik meer met bekenden spelen – dus ik voorzie nog veel missies vol absolute chaos en uitermate lullige ongelukjes. Maar dat heb je over voor vrijheid en democratie in het heelal.

Watch on YouTube

Marcel Vroegrijk

Tegendraads als ik ben wil ik vandaag graag trots vertellen hoe ik een bepaalde game NIET heb gespeeld afgelopen weekend. Als iemand die veel te veel gamepodcasts luistert, is het makkelijk om meegesleurd te worden door de waan van de week. Wanneer iedereen het ineens heeft over hoe leuk Helldivers 2 is, dan ga ik het vast ook geweldig vinden, toch? Een paar jaar geleden had ik die game meteen gekocht en was ik nu 40 euro en een illusie armer. Het risico van van die plotselinge podcasthype is dat je niet meer naar je eigen gevoel luistert. Ik heb misschien wel trek in iets lekkers, maar ik honger er niet naar. En wat ik ook nog wel eens vergeet: voor veel van die podcasters is het hun 'baan' om alle nieuwste games te spelen. Voor mij is het toch vooral 40 euro (of soms zelfs 80) voor een spel dat ik na dit weekend waarschijnlijk nooit meer zou aanraken.

Helldivers 2

Erwin Vogelaar

Ik ben aan het ronddobberen in Dredge, waarin je met een vissersbootje door gevaarlijke wateren vaart op zoek naar vreemde vissen en verborgen schatten. Het is een fijne game voor als je ondertussen iets op de televisie kijkt, waar niet de volle aandacht naar toe hoeft. Zo draaien er nu vier verschillende seizoen van Drag Race tegelijk en heb ik Mission Impossible: Dead Reckoning gekeken terwijl ik vissen verkoop en mijn boot upgrade. Lekker ontspannen, perfect voor het weekend.

Dredge

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou