Roblox klaagt YouTuber aan vanwege opruiend gedrag

Roblox klaagt YouTuber aan vanwege opruiend gedrag

The Roblox Corporaton, het bedrijf achter het populaire spel Roblox, klaagt YouTuber Ruben Sim aan. De YouTuber zou het bedrijf op allerlei manieren lastigvallen.

The Roblox Corporation claimt dat Sim - zijn echte naam is Benjamin Robert Simon - virtueel een groep mensen heeft verzameld die het bedrijf op allerlei manieren lastigvalt. Ook zou Sim geprobeerd hebben een nagenoeg naakte foto van hemzelf te uploaden in de game, foto's van Adolf Hitler hebben gepubliceerd en zelfs een soort seksspel in de game hebben verwerkt. Dat terwijl Roblox specifiek gericht is naar kinderen.

Sim zou verder andere spelers hebben lastiggevallen, regelmatig racistische en seksueel getinte uitspraken doen en zich voordoen als een Roblox-werknemer. Sim werd eerder al verbannen van de game, maar zou met neppe accounts deze bans omzeild hebben. Hij zou zijn duizenden YouTube-volgers hebben gemotiveerd hetzelfde gedrag te vertonen. 

De druppel die de emmer deed overlopen, was dat Sim samen met zijn volgers dreigde om een terroristische aanslag te houden gedurende de Roblox Developers Conference in oktober dit jaar. Het evenement moest tijdelijk zijn deuren sluiten zodat de politie op onderzoek kon gaan, wat het bedrijf zo'n 50.000 dollar aan schade kostte. The Roblox Corportation wil voor het vertoonde gedrag van Sim 1,65 miljoen dollar in schadevergoeding verkrijgen via de rechtszaak. 

Roblox is een van de meest populaire free-to-play-games ter wereld, met zo'n 43,2 miljoen actieve spelers per dag. Vooral jongeren spelen de game fanatiek. In Roblox kunnen zij hun eigen spellen maken met een versimpelde versie van de programmeertaal Lua.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Wat een debiel die Sim. Echt zo’n gast die alles doet om meer volgers te krijgen, wat een droeftoeter. Apart ook dat YouTube hem gewoon zijn gang laat gaan.

0
test

Wat een kansloos figuur

0

Aanbevolen voor jou