Iconisch 'oef'-geluid uit Roblox verwijderd

Iconisch 'oef'-geluid uit Roblox verwijderd

Het iconische 'oef'-geluid wanneer spelers sterven in Roblox, is uit de game verwijderd.

Roblox Corporation laat weten dat

Watch on YouTube

dat spelers horen wanneer men het leven laat in de game is vervangen voor een ander geluid. Er zou een probleem met de licentie voor het 'oef'-geluid zijn.

Het welbekende geluid werd door Tommy Tallarico gemaakt voor een actiegame uit 2000 genaamd Messiah. In 2019 kwam hij er achter dat het geluid in Roblox was gebruikt. Hij liet toen weten niet kwaad te zijn, maar wel gecompenseerd te willen worden. Het lijkt er dus op dat Tallarico en Roblox Corporation er niet uit zijn gekomen.

Veel Roblox-spelers zijn niet blij dat het geluid is verdwenen. Op Twitter wordt de hashtag #SaveTheOOF gebruikt, waarmee fans een manier proberen te vinden om het geluid toch terug te krijgen in de game.

Roblox is een van de meest populaire free-to-play-games ter wereld, met zo'n 43,2 miljoen actieve spelers per dag. Vooral jongeren spelen de game fanatiek. In Roblox kan men hun eigen spellen maken met een versimpelde versie van de prgrammeertaal Lua.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ha ha :) En dat over een geluidsfragmentje van 0.5 seconden wat je kunt reproduceren door elke basisschool student even wat in te laten spreken.

0
test

Messiah, dat was een toffe game!

0

Aanbevolen voor jou