De gamereleases van april

Met Stellar Blade en Manor Lords

De allergrootste releases van het jaar ga je in april niet aantreffen, maar dankzij titels als Stellar Blade, Manor Lords en de early access-versie van No Rest for the Wicked – de nieuwe game van Ori-maker Moon Studios – hoeven we vooral richting het einde van de maand niet met onze duimen te draaien. Daarnaast kunnen PS5-bezitters eindelijk aan de slag met Sea of Thieves!

De gamereleases van de maand worden mede mogelijk gemaakt door Game Mania XP, hiermee spaar je coins, unlock je badges, ontvang je kortingen, krijg je persoonlijke vouchers en nog veel meer!

Lees hier meer over partnercontent op Gamer.nl.

 

Children of the Sun

9 april – pc

Een van de eerste releases van de maand om te overwegen is Children of the Sun, een game gemaakt door Rene Rother en uitgebracht door Devolver Digital. In deze game neem je het als een vrouw op tegen ‘de cult’, waarbij je talloze vijanden om moet leggen. Dit doe je met een enorme sniper rifle, waarvan je de kogel volgt zodra deze afgevuurd is. Met deze ene kogel manoeuvreer je je door verschillende gebieden met de leider van de cult als het uiteindelijke doel. Elk level is op meerdere manieren uit te spelen, wat creativiteit en experimenten aanspoort. Tevens is er een scoresysteem dat precisie en efficiëntie beloont.

Bekijk hier een trailer van Children of the Sun.

Children of the Sun

No Rest for the Wicked

18 april – pc

No Rest for the Wicked werd vorig jaar tijdens The Game Awards voor het eerst getoond. De game wordt gemaakt door Moon Studios, de ontwikkelaar van de Ori-games. Deze maand gaat het spel in early access op Steam, maar een consoleversie moet later dit jaar ook verschijnen. No Rest for the Wicked is een duistere actie-rpg die zich afspeelt in het jaar 841. De koning is overleden en zijn arrogante zoon Magnus neemt de kroon over. Een plaag genaamd de Pestilence keert daarnaast na duizend jaar terug. Je speelt als een Cerim, een heilige strijder met speciale krachten met als doel het tegenhouden van de Pestilence. De wereld van No Rest for the Wicked is volledig met de hand gemaakt. De game is al zes jaar in ontwikkeling, en is een passieproject van Moon Studios.

Bekijk hier een uitgebreide gameplaytrailer van No Rest for the Wicked.

De gamereleases van april-R-mXTrxfTZWCjj-31Yh5LA

Manor Lords

26 april – pc

De hype is enorm voor de aankomende Middeleeuwse stedenbouwer Manor Lords. De game staat inmiddels al op meer dan twee miljoen Steam-verlanglijstjes, waardoor het met afstand de meest geanticipeerde stedenbouwer op het platform is. Manor Lords speelt zich af in het Europa uit de veertiende eeuw. Aan de speler de taak om een stad te bouwen, de economie te onderhouden en rekening te houden met seizoenen en ziektes. Maar bij een bij Middeleeuwse setting horen natuurlijk ook veldslagen. Trek er met een stel ridders op uit om een nieuw gebied te veroveren, of zet ze strategisch in om je eigen land te verdedigen.

Bekijk hier een trailer van Manor Lords.

Manor Lords

Sand Land

26 april – PlayStation 5, Xbox Series X en S, Switch en pc

Sand Land is een actie-rpg van Bandai Namco gebaseerd op een mangareeks met dezelfde naam, geschreven en geïllustreerd door de onlangs overleden Dragon Ball-bedenker Akira Toriyama. Net zoals de manga speelt de game zich af in een woestijnwereld waarin mensen en demonen te kampen hebben met een extreem tekort aan water. Spelers gaan aan de slag als de duivelprins Beelzebub, sheriff Rao en de demon Thief, in hun zoektocht naar water in de grote woestijn. Natuurlijk hebben ze te maken met meer obstakels dan enkel het gebrek aan water. De gameplay bestaat uit een real-time vechtsysteem en het verkennen van een spelwereld met een scala aan voertuigen.

Een demo voor Sand Land is nu beschikbaar. Bekijk hier een trailer van de demo.

Koop Sand Land op Game Mania voor PlayStation 5, PlayStation 4 en Xbox Series X.

Sand Land

Stellar Blade

26 april – PlayStation 5

Sony en de Zuid-Koreaanse studio Shift-Up brengen deze maand Stellar Blade uit, een verhaalgedreven actiegame met hectische gameplay. De game speelt zich af in de toekomst, op een post-apocalyptische aarde. Een mysterieuze vijand genaamd de NA:tives heeft de mensheid van de planeet gedreven, en het is aan de speler om de planeet terug te winnen. Dit doe je als Eve, wiens abilities je constant kunt upgraden om sterker te worden naarmate je vijanden verslaat. Op haar pad komt Eve een scala aan sterke, grote vijanden tegen, die ze moet verslaan met vloeiende combo’s en goed getimede verdedigingsmoves.

Bekijk hier een uitgebreide gameplaytrailer van Stellar Blade.

Koop Stellar Blade op Game Mania voor PlayStation 5.

Stellar Blade

Sea of Thieves

30 april – PlayStation 5

Sea of Thieves verscheen in 2018 voor Xbox en pc, maar was al die tijd niet speelbaar op PlayStation. Daar komt nu eindelijk verandering in, dankzij een aanpassing in de strategie van Xbox op het gebied van exclusives. Toen de game voor het eerst uitkwam waren de reacties gemengd. Het spel was leuk, maar bood te weinig content om het lang interessant te houden. Ontwikkelaar Rare is er echter hard aan blijven werken, en inmiddels is Sea of Thieves een razend populaire game die dankzij een constante stroom aan nieuwe content bijna zeven jaar na release nog steeds veel gespeeld wordt. En daar komen eind deze maand dus ook PlayStation 5-spelers bij!

In Sea of Thieves bevaar je met een paar vrienden de gevaarlijke wateren van het piratenleven. Onderhoud je schip, ontdek eilanden of val vijandige schepen aan. Soms zal je echter ook moeten verdedigen, bijvoorbeeld als een gigantisch zeemonster het op jouw schip gemunt heeft.

Sea of Thieves

Overige releases

 

·         Minishoot’ Adventures (pc) - 2 april

·         Turbo Golf Racing (PS5, Series X en S, Xbox One en pc) - 4 april

·         Botany Manor (Series X en S, Xbox One, Switch en pc) - 9 april

·         Final Factory (pc) - 9 april

·         Ereban: Shadow Legacy (pc) - 10 april

·         BioGun (pc) - 16 april

·         Grounded (PS5, PS4 en Switch) - 16 april

·         Life Eater (pc) - 16 april

·         Planet of Lana (PS5 en Switch) - 16 april

·         Kingsgrave (pc) - 17 april

·         Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes (PS5, PS4, Series X en S, Xbox One, Switch en pc) - 23 april

·         Tales of Kenzera: Zau (PS5, Series X en S, Switch en pc) - 23 april

·         Another Crab’s Treasure (Series X en S, Xbox One, Switch en pc) - 25 april

·         SaGa Emerald Beyond (PS5, PS4, Series X en S, Switch en mobiel) - 25 april

·         Braid Anniversary Edition (PS5, PS4, Series X en S, Xbox One en pc) - 30 april

·         The Curse of Grimsey Island (pc) - 30 april

·         Dave the Diver (PS5) - april

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou