Star Wars Outlaws kan meer zijn dan een Ubisoft-game

Star Wars Outlaws kan meer zijn dan een Ubisoft-game

Missietypes en gevechten in de ruimte

Bij de onthulling van Star Wars Outlaws werd al een redelijk uitgebreide gameplaydemo getoond, maar nu we dichter bij de release komen kregen we een exclusieve preview van het spel te zien, met beelden die niet in de presentatie aanwezig waren. Hierdoor hebben we al een beter beeld van wat Star Wars Outlaws te bieden heeft.

Zo zijn er drie verschillende missietypes getoond, waaronder een infiltratie van een Imperial outpost om grondstoffen te stelen, het doorzoeken van een oud schip uit de High Republic en een ruimtegevecht tussen jouw schip - de Trailblazer - en een aantal Tie Fighters, allemaal op nieuwe planeten in het Star Wars-universum. Ook tonen de beelden meer omtrent de gameplayopties zoals 'hacking'-minigames en lockpicking. 

De blaster van hoofdpersonage Kay Vess bevat daarbij drie modi: een normale laser blaster, een elektrische modus die effectief is tegen schilden en een stunmodus die vijanden direct uitschakelt, maar ook een lange cooldown heeft. Ook heeft Kay een dead-eye-achtige vaardigheid die je vijanden laat markeren om direct neer te knallen. Verder informatie over de open wereld en hoe de Empire als politie fungeert werd eerder deze week ook beschreven in een interview

Watch on YouTube

Star Wars Outlaws speelt zich verder af tussen Episode 5 en Episode 6 van de Star Wars-filmreeks en draait dus om een nieuw personage. Kay raakt verwikkeld in de criminele onderwereld van het Star Wars-universum, samen met haar kleine Axolotl-achtige compagnon, de Merqaal Nix.

Is de Force met Ubisoft?

Een Star Wars openwereldgame van Ubisoft is misschien niet waar iedereen om staat te popelen - diens openwereldgames zijn tegenwoordig hooguit 'prima'. Ubisofts checklijstjesformule is immers al jaren bekend bij veel spelers en de uitgever leent nog maar weinig van titels die het openwereldgenre vooruit stuwen. De hoop is dat Star Wars Outlaws daar wél verandering in brengt. De missies die zijn getoond tijdens Ubisoft Forward zijn in ieder geval intrigerend voor een Star Wars-liefhebber die de Skywalker-saga beu is, maar in de basis wel ongeveer wat je van Ubisoft verwacht. 

Wat er voornamelijk uitspringt is de ruimtecombat. Met je schip reis je tussen de planeten, maar de strijd aangaan met syndicaten en de Empire kan een leuke afwisseling zijn van het sluipen en schieten waar de missies op de grond uit bestaan. Je schip lijkt niet zo’n groot en diepgaand onderdeel van Star Wars Outlaws te zijn zoals de Jackdaw in Assassin’s Creed 4: Black Flag dat was, en gevechten gaan bijvoorbeeld niet zo diep als Star Wars: Squadrons - ze lijken meer te functioneren zoals in de Battlefront-games van EA -, maar die variatie komt Outlaws wellicht ten goede.

Star Wars Outlaws

Ook lijkt het erop dat Ubisoft veel toevoegt aan het bredere Star Wars-universum. Naast bekende planeten uit de films als Tatooine, Canto Bight en Kijimi hebben we ook al beelden gezien van een aantal nieuwe werelden die we in Star Wars Outlaws kunnen verkennen. Op een open wereld als in Breath of the Wild of Red Dead Redemption 2 durven we niet te hopen, maar we hebben goede hoop dat The Division-ontwikkelaar Massive Entertainment de balans tussen hoofd- en (betekenisvolle) zijmissies weet te houden.

De beste manier waarop Star Wars Outlaws een sterke impact kan maken op Star Wars is door een sterk verhaal neer te zetten, en die potentie is absoluut aanwezig. Kay Vess is een intrigerend nieuw personage dat een goede avatar voor de speler kan vormen. Ze gedraagt zich een beetje als Han Solo, dus het zal interessant worden hoe ze door de game evolueert en mogelijk uitgroeit tot een iconische outlaw.

Aangezien Kay een relatieve nieuwkomer is in de onderwereld van Star Wars kunnen de verschillende criminele syndicaten in het spel in ieder geval mooi worden opgebouwd. Crimson Dawn, de Pykes  - beide bekend uit Solo: A Star Wars Story -, de Hutts, ze komen allemaal voorbij in het verhaal en een goede reputatie met de een betekent misschien weer problemen met de ander. Het valt nog te bezien in hoeverre dit de rest van de game daadwerkelijk aantast, maar het idee is veelbelovend.

Star Wars Outlaws

De presentatie van vandaag geeft helaas niet veel meer los over Kay dan we al weten. Uit eerdere trailers en informatie van Ubisoft lijkt het erop dat haar voornaamste doel in het leven is om vrij te zijn, wat in een onderdrukt universum verdomd lastig is. In de verhaaltrailer horen we Kay al zeggen dat ze al zolang als ze zich kan herinneren alleen op zichzelf kan rekenen, en die schattige Nix dan natuurlijk. Ze lijkt er in ieder geval niet al te bitter over te zijn. Het spel lijkt in ieder geval een heist te bevatten die niet goed uitpakt voor Kay, waardoor ze ineens op de radar van de gehele onderwereld komt te staan. Hoe je je uit deze situatie moet werken, en met welk bij elkaar geraapt team? Dat maken we op 30 augustus mee.

Star Wars Outlaws verschijnt op 30 augustus voor PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het ziet er verrassend uit voor een Ubisoft-titel. Uiteraard blijven we voorzichtig met ophemelen alvorens de release van de game. Als iets te mooi om waar te zijn lijkt...

0
test

Ziet er zeker mooi uit, maar opnieuw: Met het prijsmodel dat Ubisoft hanteerd bij deze game zal deze game er niet niet gelijk komen bij mij maar tzt in een uitverkoop oid. 70 euro voor de meest uitgeklede versie tot aan 130 euro voor de complete versie. Ik zie dit model ook als uitkleden van een volledige versie en vooral niet zoals ze het willen brengen Extra's toevoegen aan een complete game. Extra's voor een collecters edition zie ik als beeldjes, boeken, een echt over the top cosmetic en wellicht een uitbreiding ruime tijd na release. (waar ze dus nog echt voor moeten werken!) Voor 50 euro BOVEN op de basis prijs van al 70 euro krijg je in essentie 'maar' 3 dagen eerder toegang en de eerste season pass, dat vind ik nogal stevig.

[Reactie gewijzigd door gamerlezer op 13 juni 2024 - 08:29]

0

Aanbevolen voor jou