Kingdom Come Deliverance 2 moet de belofte van diens voorganger inlossen

Kingdom Come Deliverance 2 moet de belofte van diens voorganger inlossen

Hyperrealistische rpg nog realistischer

Warhorse Studios komt eind 2024 met het vervolg op haar ‘hyperrealistische’ rpg, Kingdom Come Deliverance. Kingdom Come Deliverance 2 moet vooral groter en beter worden – eigenlijk zoals de studio het oorspronkelijk bedoeld had.

De premisse voor Kingdom Come werd in 2018 namelijk goed ontvangen: een middeleeuwse rpg in Bohemen, vrij van draken, magie en andere fantasievolle elementen. Spelers moesten ervaren hoe het is om in de stinkende modder met loodzwaar harnas een kasteel te bestormen, en überhaupt in leven te blijven in de kille wereld.

De uiteindelijke reviews waren echter gemengd. Hoewel die diepgaande en soms absurde spelmechanieken vooruitstrevend waren, was dat ook de grote valkuil van de game. Met name op technisch vlak bleef er een hoop te wensen over, iets wat enigszins gladgestreken is door de jaren heen.

Kingdome Come Deliverance 2

Als gevolg werd Deliverance een cultgame, waarin je dronken wordt met priesters, gedumpt wordt door je vriendin omdat je een prostituee bezoekt en wraak neemt op de dorpsgek die je honderd uur geleden in elkaar sloeg. Dankzij die immersive sim-elementen komt de game regelmatig onverwacht uit de hoek.

Volgens regisseur en medeschrijver Daniel Vávra kan het team er nu écht voor gaan. Er zijn meer middelen vanuit mede-ontwikkelaar Deep Silver en uitgever Plaion, en de Praagse studio is gegroeid naar 250 man. De aankondigingstrailer benadrukt dan ook één ding: Kingdom Come Deliverance moet groter en beter worden dan het eerste deel.

Kingdome Come Deliverance 2

Veel systemen uit het eerste deel keren zodoende terug. Zwaardvechten is een zeer diepgaand schaakspel waarbij spelers rekeninghouden met uithoudingsvermogen en slagpatronen, het product van Warhorse’s obsessie met historische accuraatheid. Daaraan worden nu kruisbogen en vroege vuurwapens toegevoegd om onder de knie te krijgen.

Daarnaast worden interacties met andere personages uitgebreider. Ze reageren wederom op de daden van de speler, zoals ‘dronken en naakt door de stad rennen’ of spullen stelen uit de plaatselijke winkel, maar spelers zouden ditmaal weer op walgende npc’s kunnen reageren.

Kingdome Come Deliverance 2

De wereld is daarbij dus groter en gevarieerder, met het ‘Boheemse Paradijs’ als natuurgebied en de stad Kutná Hora (in het Duits Kuttenberg) als trekpleister van de Tsjechische bestuursregio. De ontwikkelaar benadrukt daarbij dat het niet enkel de grauwe kant van de Middeleeuwen wil laten zien: het mag best zonnig en kleurrijk ogen. Ook het verhaal van de held Henry en Sir Hans, die op wraaktocht gaan na een brute plundering van hun dorp, oogt lekker luchtig.

Ik geloof dat een groter ontwikkelbudget en team het ambitieuze concept van de Kingdom Come-franchise goed kan doen. Warhorse is met dit tweede deel duidelijk op zoek naar een mainstream hit, en wie weet lukt dat in het nog lege gamejaar van 2024.

Watch on YouTube

Kingdom Come Deliverance 2 verschijnt eind 2024 voor PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Cool, en dit jaar nog, helemaal mooi!

0
test

Liep de eerste game niet op een gemodificeerde cryengine 3? Dus zo ziet het eruit als ie beter doorontwikkeld was.

0

Aanbevolen voor jou