Wat hebben we dit weekend gespeeld? - Tekken 8 en Dead Island 2

Wat hebben we dit weekend gespeeld? - Tekken 8 en Dead Island 2

Wat hebben jullie gespeeld?

Januari hebben we achter ons gelaten en februari is aangebroken! Er komen weer behoorlijk wat grote titels aan met Final Fantasy 7: Rebirth in de hoofdrol. Om ons voor te bereiden op al deze titels moeten we natuurlijk onze backlog bijwerken, terwijl we natuurlijk ook gewoon nog rustig een game willen spelen. Wat hebben jullie dit weekend gespeeld?

Ron Vorstermans

Luister de Ron en Erik Podcast voor mijn uitgebreide take over Suicide Squad, maar de korte versie: ik heb 'm bijna uit en ik vind de opzet van die game teleurstellend. Soms zie je de kwaliteiten van ontwikkelaar Rocksteady Games doorsijpelen, maar die momenten zijn schaars en hebben zelden van doen met de missies of openwereldelementen. Verder speel ik wat nu al een van de beste games van dit jaar is: Tekken 8. Wat is die game goed gemaakt zeg. Als je van vechtspellen houdt, leef je de afgelopen twaalf maanden in een weelde. Street Fighter, Tekken, Mortal Kombat. Al stelde Mortal Kombat 1 wel een beetje teleur, vond ik. Maar gelukkig hebben we Tekken 8!

Tekken 8

Marcel Vroegrijk

Wat is het toch fijn om gelijk te hebben. En wat is het toch verschrikkelijk om gelijk te hebben. Tijdens het grote GOTY-panel van de Ron & Erik Podcast tipte ik twee games uit 2023 waarvan de kans groot was dat ze ondergesneeuwd zouden raken: A Highland Song en Laika: Aged Through Blood. Die eerste game kreeg mijn eerste TIEN op Gamer.nl, dus het mag bekend zijn wat ik daarvan vind. Afgelopen weekend ben ik goed en wel begonnen aan Laika, een metroidvania maar dan op een motor. Ik kwam voor dat rare concept, maar bleef voor de prachtige muziek en het rauwe schrijfwerk. Als je nog iets bijzonders zoekt, zoek dan niet verder!

Laika

Luuc Ten Velde

De afgelopen weken heb ik eigenlijk alleen maar gespendeerd in Night City en daar is maar weinig aan veranderd deze week. Het zal alleen wel de laatste week zijn waarin ik met V door de met neon verlichte straten scheur, want na het hoofdverhaal is nu ook Phantom Liberty uitgespeeld. Ook de uitbreiding is een ijzersterke ervaring, waarbij het einde van 'mijn' V me toch weer een traantje deed wegpinken. Ondertussen heb ik ook alle verschillende eindes van het hoofdverhaal ervaren en is Platinum #20 binnen. Oh ja, en er zijn hier en daar wat uren gestoken in Suicide Squad: Kill the Justice League, al ben ik na een kleine vier uur wel al gelijk afgehaakt...

Cyberpunk 2077

Erwin Vogelaar

Disco Elysium heb ik gisteren uitgespeeld en daar heb ik erg van genoten. Om daarna even iets luchtigs te spelen, probeerde ik Brotato op Game Pass. Ik denk dat deze game over een agressieve aardappel ook een tijdmachine is, want als je Brotato opstart is het zo een paar uur later. De game heeft wat weg van Vampire Survivors, maar dan kleiner en met meer vreemde upgrades. Het tempo is lekker hoog en voor je het weet draagt je aardappel zes verschillende wapens en tientallen items met elk een eigen effect op de statistieken en gameplay. Nog één potje dan.

Brotato

Michel Musters

Ik heb Prince of Persia: The Lost Crown dit weekend uitgespeeld en wat een toffe ervaring was dat! Ik weet het nu zeker: dit is de beste metroidvania sinds Hollow Knight. Ik moest er even inkomen, maar hoe meer je ontgrendelt, hoe beter de game wordt. Ik moet nog wel wat verzamelitems halen, en dat ga ik ook doen zolang ik het nog niet beu ben. Daarna liggen twee games op me te wachten waarvan ik al weet dat ik ze leuk ga vinden, omdat ik de oorspronkelijke versies al heb gespeeld: de PS5-versies van The Last of Us: Part 2 en Death Stranding.

Wat hebben we dit weekend gespeeld? - Tekken 8 en Dead Island 2-BZGR1GtmTdOWFnb_Ve8cXQ

Sebastiaan van der Bij

Ik heb afgelopen week The Last of Us (deel 1) voor de eerste keer uitgespeeld. Dit is natuurlijk tien jaar te laat, maar beter laat dan nooit. De gameplay vond ik niet heel bijzonder maar ik ben wel weggeblazen door de wereld en het verhaal. The Last of Us: Part 2 is al gedownload, dus ik kan niet wachten om deze te gaan spelen. De cijfers liegen er niet om en als deel twee ook maar een beetje in de buurt kan komen van zijn voorganger, ben ik meer dan tevreden. Zodra ik die heb uitgespeeld ga ik aan de HBO-serie beginnen, die ik ook nog nooit gezien heb. Genoeg te doen dus!

The Last of Us Part 2

Ruan Moleman

Afgelopen weekend heb ik eindelijk Dead Island 2 uitgespeeld en direct verwijderd. Leuke game hoor, maar geen behoefte om nog door te spelen. Daarnaast speel ik elke dag een paar leveltjes van The Entropy Centre. Ik begin steeds meer liefde voor deze game te krijgen. Het is wat mij betreft een ware spirituele opvolger van Portal, alleen dan zonder de portals. Misschien een gekke claim, maar alles klopt in de game. De puzzels zijn leuk, de graphics zijn geweldig en de voice acting is verrassend goed voor een indiegame. Verder kon ik mezelf niet in bedwang houden door die vette Death Stranding 2-trailer, dus heb ik alvast de eerste Death Stranding opnieuw geïnstalleerd. Daar had ik al een save van, dus die pak ik nu weer op om weer lekker te gaan bezorgen en hopelijk de platinum trophy voor de tweede keer binnen te hengelen.

Wat hebben we dit weekend gespeeld? - Tekken 8 en Dead Island 2-fr795gaiSg2m5slx4vhGfw

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou