Waarom fans speculeren dat GTA 6 deze week wordt onthuld

Waarom fans speculeren dat GTA 6 deze week wordt onthuld

Verschijnt de eerste trailer deze week?

Volgens verschillende geruchten zou GTA 6 deze week worden aangekondigd. Wij zijn in de geschiedenis van deze geruchten gedoken en kijken of een trailer deze week reëel is.

De eerste trailer van GTA 6 had al in 2022 moeten komen, maar die verscheen helaas niet. Dat meldde Tez2, een insider die onder de GTA-community als erg betrouwbaar wordt gezien. Hij laat daarbij weten dat hij verwacht dat de trailer vergelijkbaar wordt met de eerste trailer van Grand Theft Auto 5 - oftewel met in-game 'work in progress'-beelden in plaats van een CGI-trailer.

Een preciezere datum wanneer de trailer mogelijk verschijnt gaf Tez2 toen niet, maar Rockstar heeft er een handje van hun nieuwe games in de herfst te onthullen. Zo werd Grand Theft Auto 5 voor het eerst in november 2011 getoond en kwam de eerste trailer van Red Dead Redemption 2 in oktober 2016 uit. Beide trailers werden twee jaar voor de uiteindelijke releases getoond.

GTA Online

Waar komen de geruchten vandaan?

De doorgaans betrouwbare journalist Tom Henderson claimt daarnaast dat GTA 6 in 2025 verschijnt. Dat meldt hij in een video op zijn YouTube-kanaal. Jason Schreier van Bloomberg ondersteunt deze claim op Twitter. "Ik weet niet waarom mensen denken dat GTA 6 in 2023 zou uitkomen. Alles wat Tom Henderson heeft gezegd over de game komt overeen met wat ik heb gehoord." Henderson beweert ook dat Rockstar de game niet te vroeg wil aankondigen, omdat het de game na het aankondigen van de releasedatum niet wil uitstellen. Ook zou Rockstar haar werknemers niet te veel willen belasten met een definitieve deadline.

Microsoft is in de veronderstelling dat Grand Theft Auto 6 ergens in 2024 uitkomt, een jaar eerder dan Henderson en Schreier claimen. Dat meldt het bedrijf in een uitgebreid statement waar het reageert op het Britse Competition and Markets Authority, dat onderzocht of de overname van Activision Blizzard door Microsoft wel door mocht gaan.

Ergens in het statement, waar Microsoft enkele belangrijke toekomstige gamereleases samenvat, valt kort het volgende te lezen: "Het langverwachte Grand Theft Auto 6 wordt naar verwachting in 2024 uitgebracht." Het is niet bekend of Microsoft dat baseert op informatie van ontwikkelaar Rockstar zelf of zelf een schatting maakt.

GTA 6

Take-Two hint mogelijk naar Grand Theft Auto 6-release volgend boekjaar

Take-Two Interactive, de overkoepelende organisatie waar Rockstar onder valt, heeft laten weten dat het in het volgende boekjaar meerdere ‘baanbrekende games’ uitbrengt en daar veel omzet mee gaat genereren - waardoor er gespeculeerd wordt dat Grand Theft Auto 6 een van die games is.

CEO Strauss Zelick had hier het volgende over te zeggen: "De laatste paar jaar hebben we ons bedrijf voorbereid op een enorm robuuste line-up aan projecten waarvan we denken dat ze ons bedrijf naar een hoger succesniveau gaan brengen. In het fiscale jaar 2025 verwachten we dit nieuwe tijdperk in te luiden met meerdere baanbrekende games waarvan we denken dat ze een nieuwe standaard in onze industrie gaan zetten." In een recentere investeerdersbijeenkomst hint Take-Two ooknaar een recordjaar en een 'nieuw hoofdstuk' voor investeerders.

GTA Online

Rockstar-designer paste mogelijk zijn LinkedIn-banner aan

Afgelopen week gebeurde er nog iets anders opvallends: er dook een gerucht op dat een grafisch ontwerper van Rockstar zijn LinkedIn-banner had geüpdatet. Het zou gaan om het LinkedIn-profiel van Dylan McCrone, die sinds 2011 bij het bedrijf werkt.

Het gaat om een roze banner met een gebroken wit Rockstar-logo. De release van GTA 6 wordt vaak in verband gebracht met de kleur roze, dit voornamelijk vanwege de vele neonlichten die te zien waren in Vice City, waar GTA 6 zich volgens de geruchten ook zou afspelen.

Toch is het niet helemaal duidelijk of deze banner wel nieuw is. Er is een Reddit-gebruiker die schrijft dat deze banner al langer op de LinkedIn-pagina staat. Een duik in de broncode van de website zou deze claim onderschrijven.

Kijkend naar de vorige grote Rockstar-releases

Als we kijken naar de vorige belangrijke Rockstar-games zien we dat het bedrijf trailers ongeveer twee jaar voor de release van een game uitbrengt. Mocht het zo zijn dat GTA 6 inderdaad in 2025 uitkomt, dan is het te verwachten dat we deze herfst een trailer uitkomt.

gta 6 vice city

Geruchten over de inhoud van de trailer

Op 15 oktober 2023 beweerde een 4Chan-gebruiker de GTA 6-trailer te hebben gezien. De gebruiker claimde dat de trailer anderhalve minuut zou duren en zou worden ondersteund door een funky Latijns-Amerikaans nummer. Het vrouwelijke hoofdpersonage Lucia zou beginnen met een voice-over:

"Deze stad kan je bij je kloten grijpen en pakt je ziel af op de harde manier, snap je?" Even later zou het mannelijke hoofdpersonage reageren: "Ja, maar wie heeft die überhaupt nodig?" Daarna, zo claimt de 4Chan-gebruiker, zou er een compilatie volgen met onder andere racende auto's, Jason op een boot, een alligator uit het water verschijnt, Rio Carnaval, racende paarden, mensen die dansen in een nachtclub en meer. Er zou geen releasedatum in de trailer staan. Volgens deze persoon zouden we de trailer 26 oktober te zien krijgen.

Kort daarna was er een Reddit-gebruiker die ook beweerde de trailer te hebben gezien. Deze persoon zou de moderatoren van de GTA 6-subreddit bewijs hebben gestuurd om deze claim te onderschrijven. De trailer zou openen met idyllische natuurgeluiden en -beelden van de Everglades. Al snel wordt deze rust verstoord door een vliegtuig dat over een alligator heen vliegt. De trailer onthult het levendige Vice City met beelden van het nachtleven, luxueuze auto's, clubs, en een oververhitte man bij een zwembad. Daarna zouden beelden van de hoofdpersonages Jason en Lucia volgen, inclusief achtervolgingen, schietpartijen, en andere criminele bezigheden. De trailer eindigt met een vraag van Jason wat de twee bereid zijn om te verliezen, daarop antwoord Lucia: “We hebben genoeg meegemaakt. We hebben niets te verliezen.”

Of er daadwerkelijk deze trailer verschijnt is natuurlijk nog niet duidelijk. Vooralsnog zijn de bronnen die de geruchten verspreiden amper betrouwbaar, al ligt het voor de hand dat de volledige aankondiging van Grand Theft Auto 6 niet bijster ver weg meer is.

Lees hier ons overzicht met alle geruchten en feiten rondom GTA 6 op een rij.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze trailer breekt het internet. Tevens hoop ik dat ze de game gelijktijdig op de PC uitbrengen. Laatst nieuwe PC gekocht, onder andere met de hoop dat GTA6 er lekker op draait.

0
test

Hoop het ook maar ben bang van niet, bij gtav was het ook pas een jaar later ofzo

0
test

Denk dat je bedrogen uitkomt met jouw hoop, helaas

0

Ik hoop het ook! Zover ik mij kan herrinneren was de reden vooral piraterij (is al lang geleden, kan het mis hebben) om het niet direct op de PC uit te brengen. Gezien het extreme succes van de verkopen en GTAO is dit hopelijk reden genoeg om het tegelijk te doen...

0
test

Reden om later op PC uit te brengen is met name optimalisatie en het feit dat mensen bij Rockstar titels snel geneigd zijn om een game meermaals aan te schaffen. Ik heb zelf ook GTA V op PS3 en PC. Mijn broertje later ook zowel PS4 en PC. Ook zou ik RDR2 vast wel op PC hebben gehaald als mijn vrienden online speelde.

0
test

IK kijk erg uit naar deze game. Ik zit ook te wachten totdat gears 6 word aangekondigd

0

Aanbevolen voor jou