PlayStation State of Play - Wat verwachten we en hoe kan je het bekijken?

PlayStation State of Play - Wat verwachten we en hoe kan je het bekijken?

Een overzicht van de geruchten

De geruchten over de State of Play blijken (deels) waar te zijn, want Sony heeft de presentatie bevestigd! Het bedrijf laat weten dat de stream ruim veertig minuten zal duren, waarbij het publiek meer dan vijftien PlayStation 5- en PlayStation VR2-games kan verwachten.

Voordat Sony de State of Play aankondigde en het tonen van Rise of the Ronin en Stellar Blade bevestigde, waren er al geruchten over een mogelijke lijst aan spellen die het bedrijf laat zien. De eerste geruchten werden verspreid door ResetEra, waarna insider Shpeshal Nick de inhoud op X deelde.

Het gerucht zwijgt over Stellar Blade, maar Rise of The Ronin wordt wel genoemd. Andere games die in de lek voorkomen zijn Death Stranding 2 en de remaster van Until Dawn. Ook noemt de insider Silent Hill 2, een Sonic Generations-remaster, Judas, een nieuwe Metro-game en Final Fantasy 7 Rebirth.

In dit artikel zijn de geruchten opnieuw onder de loep genomen, en aangevuld met eerdere aankondigingen die mogelijk interessant zijn voor de State of Play.

State of Play kijken

De presentatie kun je vanaf 23:00 uur Nederlandse tijd bekijken via YouTube en Twitch.

Watch on YouTube

Stellar Blade

Stellar Blade stond eigenlijk gepland voor 2023, maar op 30 december vorig jaar werd deze alsnog uitgesteld naar 2024. Ontwikkelaar Shift-Up werkt al sinds 2019 aan Stellar Blade. De game speelt zich af in de nabije toekomst, waarbij de mensheid van de aarde wordt verbannen na het verliezen van een oorlog tegen de 'NA:tives'. Om de aarde weer terug te winnen, kruipen spelers in de huid van Eve.

De game draait vooral om de hectische gevechten, vol met aanvallen, verdedigingsmoves en vloeiende combo's – het doet behoorlijk denken aan Platinumgames’ titels. Spelers spelen nieuwe skills en items vrij en worden zo steeds sterker.

Stellar Blade verschijnt later in 2024 exclusief voor PlayStation 5

Watch on YouTube

Rise of the Ronin

Regisseur Fumihiko Yasuda vertelt op PlayStation Blog dat Rise of the Ronin de grootste game is die Team Ninja tot dusver heeft gemaakt. Aan het einde van negentiende-eeuws Japan kruip je in de huid van een Ronin - een samoerai zonder meester - die tijdens een oorlog tussen de Tokugawa Shogunate en de Anti-Shogunate, zelf keuzes mag maken die de strijd beïnvloeden. Hierbij hebben spelers een scala aan wapens, waaronder uiteraard katana’s, om te gebruiken tijdens gevechten.

Rise of the Ronin verschijnt op 22 maart 2024 exclusief voor PlayStation 5

Watch on YouTube

Final Fantasy 7 Rebirth

Rebirth is het tweede deel van het Remake-project van Final Fantasy 7. Aan het einde van het eerste deel verlaten de helden de stad Midgar - in de oorspronkelijke game is dat het moment dat spelers de open wereld betreden. Rebirth verschijnt natuurlijk al spoedig, dus krijgen we waarschijnlijk de laatste info te horen voor verschijning.

Vorig jaar mochten we de game al spelen.

Final Fantasy 7 Rebirth verschijnt op 29 februari 2024 exclusief voor PlayStation 5

Watch on YouTube

Death Stranding 2

Het vervolg op Death Stranding werd in 2022 tijdens The Game Awards aangekondigd. Diverse acteurs en actrices uit de eerste Death Stranding keren terug, waaronder Léa Seydoux, Norman Reedus en Troy Baker. Ook Shioli Kutsuna en Elle Fanning hebben rollen in de game.

Net als het origineel draait Death Stranding 2 op de Decima Engine van Guerrilla Games Volgens de dataminer krijgt de nieuwe Death Stranding ‘On the Beach’ als subtitel. Veel meer informatie is er niet, maar reken erop dat we weer kilometers gaan lopen

Death Stranding 2 verschijnt in 2024 of 2025 exclusief voor PlayStation 5

Watch on YouTube

Until Dawn (remaster of remake)  

Until Dawn kwam in 2015 uit voor de PlayStation 4 en zag er voor die tijd indrukwekkend uit, maar schommelt soms wel een beetje met de fps. In de horrorgame moet een groep vrienden een helse nacht in een blokhut moeten volhouden. Het verhaal verandert door de keuzes die de speler maakt, een formule die Supermassive Games daarna vaker inzette.

De heruitgave van Until Dawn is nog niet officieel aangekondigd, maar volgens ingewijde billbil-kun komt Until Dawn naar de PlayStation 5 en de pc. De game zou al meer dan een jaar in ontwikkeling zijn.

Watch on YouTube

Silent Hill 2-remake

James heeft een brief gekregen van zijn overleden vrouw en gaat naar de plek waar ze samen veel herinneringen maakten, in de hoop dat hij haar nog één keer kan ontmoeten: Silent Hill. Daar ontmoet hij bij het meer een vrouw die griezelig veel op haar lijkt. Haar gezicht, haar stem: het is als twee druppels water.

Silent Hill 2 is een survival-horrorgame die in 2001 werd uitgebracht voor de PlayStation 2; het wordt vaak beschouwd als het beste spel uit de reeks. Hoewel Sony het spel eerder aankondigde zonder veel woorden te gebruiken, wordt verwacht dat Silent Hill 2 dit jaar zal worden uitgebracht.

Silent Hill 2 verschijnt later in 2024 voor PlayStation 5 en pc.

Watch on YouTube

Sonic Generations-remaster

In 2011 bracht Sega Sonic Generations uit op PlayStation 3, Xbox 360, pc, en Nintendo 3DS. De game kwam uit ter ere van de twintigste verjaardag van de blauwe egel. Het verhaal vindt een aantal jaar na de laatste ontmoeting met Dr. Eggman plaats. Sonic en zijn vrienden zijn aan het smikkelen, totdat ze plotseling terug de tijd in worden gesmeten door een mysterieuze kracht. In een witte wereld leert Sonic een klassieke versie van zichzelf kennen, en samen ontdekken ze dat de wereld langzaam kleur verliest. Met elkaar proberen de Sonics de wereld zijn kleur terug te geven, de tijdlijn te repareren en hun vrienden te redden.

Generations werd goed ontvangen bij zijn release en sinds 2018 is de Xbox 360-versie al te spelen op de Xbox One. Later kwam de game ook naar Xbox Series X/S. Nu komt er dus mogelijk een volledige remaster, mogelijk genaamd Sonic X Shadow: Generations.

Watch on YouTube

Judas

Judas is de naam van de eerste game van Ghost Story Games, de studio van Bioshock-maker Ken Levine. Spelers kruipen in de huid van de mysterieuze Judas. Zij lijkt speciale krachten te hebben die ze kan inzetten tijdens haar overlevingstocht in de ruimte. Hieronder is de eerste trailer te bekijken.

Veel verdere details rondom de game zijn er nog niet. Het was al wel geruime tijd bekend dat Ghost Story Games aan een spel werkte en uit vacatures bleek dat het een sci-fi-game met rpg-elementen zou worden.

Judas verschijnt op Steam, Epic Games Store, PlayStation 5 en Xbox Series X/S

Watch on YouTube

Metro (vr)-game

In 2020 gaf 4A Games al via diens website aan dat het aan een nieuwe Metro-game werkte. Het bedrijf liet toen al weten dat het voor de toen nog nieuwe consoles en pc in ontwikkeling was. Daarbij zou het diens engine volledig op de schop nemen om gebruik te maken van de nieuwe kracht van de apparaten. Ook liet het bedrijf toen weten dat het wil experimenteren met multiplayeropties, al is het niet duidelijk of dat onderdeel uitmaakt van deze nieuwe game.

Deze keer lijkt het echter om een vr-game te gaan, genaamd Metro Awakening. Volgens Insider Gaming begint de game in een droomsegment, waarna spelers in hun basis wakker worden. De gameplay zou weinig afwijken van vorige delen, met een nadruk op craften, stealth en looten.

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

Metal Gear Solid 3 werd eerder als remake aangekondigd voor PlayStation 5, Xbox Series en pc. Het verhaal speelt zich af in 1964 en draait om de agent Naked Snake. Met hem moet je op dieren jagen, superwapens saboteren en een raketgeleerde redden. Het zou zomaar kunnen dat we de game tijdens de aankomende State of Play zien.

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater verschijnt voor PlayStation 5, Xbox Series X/S en Steam

Watch on YouTube

En verder?

Normaal gesproken bevatten State of Plays niet de grootste onthullingen, want die worden bewaard voor de jaarlijkse PlayStation Showcase. Toch weten we nog niet écht wat Sony dit najaar uitbrengt, en zouden we zomaar meer te weten kunnen komen over de volgende exclusive. Denk aan Ghost of Tsushima 2, een God of War-spin-off, Kingdom Hearts 4, een nieuwe Astro Bot of een nieuwe IP: het is onwaarschijnlijk, maar niet uitgesloten.

Final Fantasy 7 Rebirth

Final Fantasy 7 Rebirth kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Vooral benieuwd of we iets van Concorde gaan zien. Retro stijl bevalt me wel en in hoeverre het terugkomt in het spel.

0
test

Ben benieuwd wat ze gaan tonen. 15 games zou toch wel een verrassing van hun eigen studios tussen moeten zitten. Verwacht zelf of wolverine of ghost of thusima 2 God of war spin of verwacht ik nog niet. Ik ken iemand die aan een remaster van horizon zero dawn heeft gewerkt waar nog niks van bekend is die zou ook nog wel kunnen komen tenzij ze die gecancelt hebben.

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 31 januari 2024 - 16:35]

0
test

Ik zou zelf echt geen Wolverine of Ghost of Tsushima 2 verwachten, Sony heeft namelijk nog nooit tijdens een State of Play een eigen game van zo'n formaat onthuld

0

Aanbevolen voor jou