Palworld: Roadmap en toekomstige updates

Palworld: Roadmap en toekomstige updates

Nieuwe pals, eilanden en meer

De Pokémon-achtige survivalgame Palworld is een groot succes. Na ruim acht miljoen verkochte exemplaren en meerdere records op Steam heeft ontwikkelaar Pocketpal de ‘roadmap’ met aankomende updates van Palworld uitgebracht. Dit is wat spelers kunnen verwachten.

Dit artikel wordt bijgewerkt zodra er meer bekend is over de roadmap van Palworld

Plat omschreven is Palworld 'Pokémon met geweren', maar in de praktijk leent de game van meer genres. Zo overleven spelers in een online wereld, kunnen ze gewassen verbouwen, fabrieken opzetten en samen gevechten aangaan. De monsters, pals, spelen daarbij een grote rol.

Palworld ontving ondanks het succes kritiek vanwege de gelijkenissen met Pokémon. The Pokémon Company meldde zelfs dat het de game onderzoekt.

Palworld Roadmap

Belangrijkste updates roadmap

Volgens de roadmap van Palworld zijn er een aantal belangrijke features die in toekomstige updates worden verwacht:

PvP

Spelers kunnen binnenkort tegen elkaar vechten, en Pals krijgen hun eigen PvP-arena.

Pals ruilen met spelers in andere werelden

Het wordt mogelijk om Pals met andere spelers te ruilen, zelfs als ze niet in dezelfde multiplayersessie of op dezelfde multiplayer-server zijn.

Raids

Palworld krijgt ook raids, waarbij spelers in een guild samen kunnen vechten tegen eindbazen

Palworld Roadmap

Updates bouwsysteem

Pocketpair treedt nog niet in detail, maar in de toekomst wordt het bouwsysteem van de game verbeterd.

Crossplay tussen Xbox en pc

Pocketpair werkt eraan om crossplay tussen spelers op Xbox en Steam ‘zo snel mogelijk’ beschikbaar te maken.

Steam Workshop-ondersteuning

Hoewel er al met Nexux Mods verschillende mods voor Palworld worden ontwikkels (zoals de verwijderde Pokémon-mod), wordt er ook gewerkt aan Steam Workshop-ondersteuning. Daarmee kunnen spelers eenvoudiger via Steam mods installeren.

Nieuwe eilanden

Momenteel bestaat de wereld van Palworld uit verschillende gebieden (zie hieronder). In de toekomst wordt de game uitgebreid met nieuwe eilanden, maar welke is nog niet bekend.

Palworld Roadmap

·         Windswept Hills Plateau Of Beginnings

·         Windswept Hills Flying Fish Coast

·         Marsh Island

·         Eastern Wild Island

·         Sea Breeze Archipelago Reef

·         Sea Breeze Archipelago Castaway Beach

·         Forgotten Island

·         Ice Wind Island

Nieuwe pals

Zoals verwacht krijgt de game ook nieuwe pals. Momenteel bevat de game 113, met 175 verwachte monsters in de uiteindelijke versie van de game.

Overige updates

Pocketpair werkt over het algemeen aan het uitbreiden van de game:

“Dit omvat de toevoeging van nieuwe monsters om de Pal-lijst uit te breiden, nieuwe gebieden en dungeons om de verkenning nog aantrekkelijker te maken, en de toevoeging van nieuwe gebouwen en items die de survival-elementen duidelijker en plezieriger maken, waardoor de unieke ervaring van Palworld nog aantrekkelijker wordt.

We overwegen ook om geheel nieuwe gamesystemen op te nemen op basis van feedback en ideeën van spelers."

Palworld

Pocketpair werkt aan grootste problemen

Volgens een bericht op Steam over toekomstige ervaart Palworld problemen vanwege het grote succes van de game. Het oplossen van deze problemen heeft de ‘hoogste prioriteit’ voor het ontwikkelteam. Sommige andere problemen, zoals fouten in de weergave van de in-game tijd en problemen met het laden van schermen, zijn al aangepakt. Er zijn ook maatregelen genomen tegen cheaters op Steam.

Releasedatum Palworld

Momenteel is Palworld nog in Early Access op Steam. De ontwikkelaar geeft aan zeker één jaar nodig te hebben voordat de volledige versie verschijnt.

"We geloven dat het erg belangrijk is om voortdurend naar feedback van onze fans te luisteren als we een opwindend en volledig nieuw spel willen neerzetten”, zegt Pocketpair op Steam. “Palworld is een game waarin monsters worden gevangen, survival een belangrijke rol speelt en waarin crafting belangrijk is, maar het bevat een verscheidenheid aan mechanieken uit andere genres om een volledig nieuwe ervaring te bieden voor iedereen.

Om feedback te verzamelen over deze elementen en het spel te laten groeien tot iets waar iedereen van kan genieten, achten we feedback van iedereen in de community noodzakelijk.”

Ook geeft de ontwikkelaar aan spelers op de hoogte te houden met een roadmap, zoals die hierboven te lezen is. Afhankelijk van de voortgang wordt de Early Access verlengd.

Prijs Palworld

Momenteel kost Palworld 29,99 euro, maar de volledige versie kost mogelijk meer. Spelers die de game tijdig kopen ontvangen de volwaardige versie bij verschijning.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Inmiddels bijna 2 dagen speeltijd in Palworld zitten. Ik geniet van zowel Solo als samen spelen. Wat een magische game. Ben zo benieuwd naar de toekomst en alle updates. Blijf toch ook hopen dat er een kleine village wordt toegevoegd en de merchants wat aangepast worden.

0
test

Heb de merchant zelf aangepast door m te vangen en in m'n base te zetten 🤣

1
test

Hahahaha nice

0

Aanbevolen voor jou